Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
50.6 hd - różne problemy
Autor Wiadomość
pablofafik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 101
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-06-02, 08:18   50.6 hd - różne problemy

Jak w temacie... Bardzo proszę o wrzucenie backupu do lark freebird 50.6 hd... Szukałem w necie i nawet na chomikuj nie mogłem znaleźć ;/
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-11, 21:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2012-06-02, 08:25   

A co się dzieje? Bo backup pomaga na niewiele dolegliwości - lark musi mieć połączenie z komputerem (inaczej nie wgrasz)
_________________

 
 
pablofafik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 101
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-06-02, 08:30   

Wszystko jest ok tylko jak próbuję wyłączyć automapę to się zawiesza i pomaga tylko wyłączenie przyciskiem... Myślałem żeby zrobić wszystko od nowa wgrać backup, odblokować i dopiero wtedy wgrać automapę tylko nie wiem czy to coś zmieni... Może jest jakiś inny sposób?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2012-06-02, 08:32   

A uruchamiasz AutoMapę - spod NAWIGACJA? Czy cos grzebałes w rejestrach/plikach?
_________________

 
 
pablofafik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 101
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-06-02, 08:37   

tak dokładnie spod nawigacja... nic nie grzebałem wgrałem automapę na kartę pamięci i podałem ściężkę dostępu bezpośrednio do pliku exe uruchamiającego automapę
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2012-06-02, 09:09   

A jak w ten sam sposób uruchomiasz inny program - na przykład CeCommandera? Tez się nie da wyłączyć?
Albo fabryczny program nawigacyjny?

Bo to raczej sprawa przeinstalowania AM. Wskazałeś WceAm.exe, czy automapa eu.exe?
_________________

 
 
pablofafik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 101
Dołączył: 02 Cze 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-06-02, 09:35   

Dzięki za szybką odpowiedź... Problem rozwiązałem... Dla wszystkich innych jeśli zawiesza się przy wyłączaniu prawdopodobnie z programu nie ma do czego wrócić... Pomogło wgranie menu adja i skryptu startowego... teraz bez problemu zamyka automapę i wraca do menu adja... Pozdrawiam!
 
 
mati0311
azymut


Dołączył: 11 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-11, 20:44   

jacekp1313,
witam
mam problem z lark 50.6hd.
załacza sie ,mogę zmieniać strony menu, słychac kliknięcie kiedy naciskam ikonkę lecznie włącza żadnej funkcji.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-09-11, 20:52   

mati0311 napisał/a:
naciskam ikonkę

Jaką ikonkę klikasz ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2012-09-11, 20:57   

Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13443
_________________

 
 
mati0311
azymut


Dołączył: 11 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-11, 21:10   

obojętnie co klikam słychać tylko dzwięk kliknięcia i nic sie nie dzieje. wgrałem nową mape na karte właczyłem i ikona GPS oraz SCIEŻKa świecą jaky mniej i nic nie można właczyć
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-09-11, 21:14   

No nie wiem, ale myślę że pomogło by wgranie firmware, tylko czy jest dostępne, może jakiś hard reset jak jest taka możliwość, wyładowanie baterii do zera lub jej fizyczne odłączenie, tak żeby system się zresetował.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18811
Wysłany: 2012-09-11, 21:26   

mati0311 napisał/a:
wgrałem nową mape na karte
Tego sie doczytałeś we wskazanym wątku :?: :roll: :shock:
Do słów Mobiler i kalibracja już nie dotarłeś?
_________________

 
 
mati0311
azymut


Dołączył: 11 Wrz 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-09-11, 21:33   

jestem laikiem w tych sprawach i szukam prostych wskazan. a odpowiedz była dla olivi. pozdrowienia
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-09-11, 21:36   

mati0311 napisał/a:
odpowiedz była dla olivi.

jacekp1313 napisał/a:
Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13443
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10