Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
mio moov m610 - odblokowanie
Autor Wiadomość
robak26 
Waypoint


Wiek: 45
Dołączył: 08 Paź 2008
Posty: 25
Wysłany: 2012-11-24, 12:59   

Cieszę się, że się podoba.
Nie mam teraz pod ręką tej nawigacji i nie mogę poprawić ścieżek.
Przez roztargnienie poknociłem z plikami.
Ale waga 1mb i brak zbędnych odtwarzaczy to plus.
Ta nawi nie ma za dużo miejsca na mapy, a co dopiero na filmy.
Pozdrawiam.
 
 
Osabezel 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-31, 14:53   

Ja się pochwale swoim dziełem z działającym włącznikiem

http://youtu.be/SsG_K4wcUHc

Pozdraiwam
 
 
rulez111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 12
Wysłany: 2013-06-30, 11:33   Mio Moov M610

Witam. Jaki proponujecie alternatywny panel do tej navi tak aby działał fizyczny przycisk on/off oraz żeby możliwa była regulacja jasności wyświetlacza z poziomu tego panelu.

Jeśli chodzi o działanie przycisku on/off to wiem że są kombinacje z ręcznym uruchomieniem działania tego przycisku po odpaleniu panelu. Niestety takie rozwiązanie mnie nie interesuje.

Panel może być prosty bez zbędnych dodatków, tylko podstawowe funkcje tj. wybór programu nawigacyjnego np AM, wejście w opcje ustawień mio itp.
 
 
Karolo1001
azymut


Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-03, 10:22   

Odblokowałem najnowszą wersję mio m610. W nowej wersji nie ma takiego pliku jam miomap. Musimy zmienić nazwę pliku SmartST_CE w navi nie nadpisywać go nowym i w w blue dodać odnośnik do tego pliku w którym zmieniliśmy nazwę. Jeśli ktoś chce więcej info proszę pisać na pw :) Pozdrawiam :-P :-o
 
 
winner4
azymut


Dołączył: 03 Lip 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-03, 17:28   

Witam! Mam problem ze swoją nawigacją - wgrałem odblokowanie według tych poradników: http://chomikuj.pl/Iroshi/Nawigacje/Mio/M610 i teraz nie mogę w ogóle włączyć nawigacji, a jak podpinam do PC to też nic się nie dzieje tylko świeci się pomarańczowa kontrolka. Czy zbrickowałem sprzęt?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-07-03, 17:57   

jeśli navi nie reaguje na nic tzn: włącznik/wyłącznik nie reaguje na podpięcie do pc to tylko serwis.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Irych
azymut


Dołączył: 11 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-11, 15:09   

Mam podobny problem jednak ja wgrałem wszystło ładnie pieknie wg pradnika Robaka. Odpaliłem Automapę lecz kiedy ją zamknąłem nawigacja powróciła do ekranu początkowego (tego z ikonkami iGO Automapa itd) i nie do tej pory nie reaguje na dotyk ;/ . Wie ktoś jak można doprowadzić ją do normalnego stanu czy pozostaje tylko serwis ?
 
 
lubiekawe
azymut


Dołączył: 17 Sie 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-17, 16:13   Nie działa klawisz do Automapy w panelu

Witam,

dziękuję za panel. Działa bardzo dobrze.
Jedynie mam problem ze skrótem do Automapy. Nie działa i muszę ją odpalać z eksploratora plików.
Wcześniej pojawiał mi się komunikat Fehlendes im Command Flashdisk\Automapa EU\wceAp.exe chociaż ta aplikacja tam była
A teraz po wgraniu jeszcze raz panelu pojawia mi się komunikat Cannot find 'wceAm' ( or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required librares are available.

Proszę o pomoc

Konrad


konrad1559 napisał/a:
WITAM.Dodaję aktualizację panelu z poprawionymi ścieżkami do map bo widzę ,że sporo osób ma problem.W panelu także zintegrowany wyłacznik.Proces instalacji taki sam czyli

1.Otwieramy folder panel z pakietu odblokowującego i kopiujemy wszytkie pliki z tego folderu.
2.Wchodzimy do folderu na urządzeniu mio device\Program Files\Navman\SmartST_CE
i klikamy wklej "tak na wszystkie".
3.Na urządzeniu w folderze mio device\program files tworzymy folder o nazwie pulpit i wklejamy do niego folder o nazwie programy z pakietu odblokuwującego.

Możemy się cieszyć z odblokowanej navi

Bez kroku 3 też się odblokuje ale nie będą działały programy dorzucone do pakietu.

LINK:

http://chomikuj.pl/konrad...LOCK+POPRAWIONY
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-08-17, 19:33   

Wejdź w pliki *.ini i popraw ściezke dostepu - przykład http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 22b
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
GrYfU
azymut


Dołączył: 19 Wrz 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-09-19, 18:28   

Witam,
błędem w pakiecie użytkownika konrad1559 jest to, że używa tylko połowy cudzysłowu :-/ i czasami wszystko się krzaczy przez to.

dodatkowo jeżeli chcemy, żeby mapy Mio działały należy oryginalny plik SmartST_CE z folderu
Kod:
Program Files\Navman\SmartST_CE
skopiować, zmienić jego nazwę na np. MioMap, następnie skopiować obok nowego SmartST_CE z pakietu i ostatecznie część pliku navi_blue odpowiadająca za ikony nawigacji powinna wyglądać tak:

Kod:
ICONXPBUTTON
x = 25
y = 100
Command = \My Flash Disk\Program Files\Navman\SmartST_CE\MioMap.exe
SizeNormal = 110
SizePushed = 110
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\miomap.ico
ScaleAlpha = 25
IconPushed = ..\Icons\miomap-on.ico
QuitOnExecute = no

#TEXT
#x = 35
#y = 130
#Text = Mio Map
#Color = FFFFFF
#FrameColor = 000000
#Size = 14
#Weight = 700
#CreateFont

ICONXPBUTTON
x = 156
y = 110
Command = \Storage Card\TomTom Navigator\TomTom Navigator.exe
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\tomtom.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\tomtom.ico

TEXT
x = 159
y = 165
Text = TomTom
Color = FFFFFF
FrameColor = 000000
Size = 16
Weight = 700
CreateFont

ICONXPBUTTON
x = 285
y = 110
Command = \My Flash Disk\AutoMapa EU\wceAm.exe
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\am.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\am.ico


wg mnie pakiet na chomiku powinien zostać zaktualizowany o tą poprawkę i mam nadzieję, że rozwiąże to problem osób, które do tej pory muszą otwierać AM z pozycji exploratora.

Pomyślałem, że ktoś się napracował z tym pakietem, więc i ja mogę się zalogować i napisać posta, żeby innym było łatwiej ;-)

Pozdrawiam
 
 
tomase
azymut


Dołączył: 03 Lis 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-11-03, 18:59   Automapa z pulpitu mio610

Witam
Miałem ten sam problem. Ale udało mi sie go rozwiązać. Wchodzimy: Program Files\Navman\SmartST_CE\Apps i w navi_blue zmieniamy
Prawidłowy wpis powinien wyglądać tak, ważne cudzysłowy
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 285
y = 110
Command = "\My Flash Disk\AutoMapa EU\wceAm.exe"
SizeNormal = 48
SizePushed = 48
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\am.ico
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\Icons\am.ico


pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-11-03, 19:04 ]
Używaj opcji [Code]. Poprawiłam.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-11-03, 19:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2013-11-03, 19:58   

GrYfU, tomase: dziękuję w imieniu przyszłych użytkowników panelu
_________________

 
 
ziomfek 
azymut


Wiek: 28
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-12-04, 17:01   MIO MOOV M610 prośba o pomoc w odblokowaniu oraz wgraniu map

Witam potrzebuje pilnie pomocy. Posiadam nawigacje Mio Moov M610 i nie mogę jej odblokować ani wgrać map. Próbowałem już odblokowywać przy pomocy gotowych plików z chomika i szło wszystko ładnie do momentu próby wgrania mapy wyskakiwał błąd że coś jest nie tak ze ścieżka dostępu więc ja zmieniałem w pliku navi_blue.ini i nadal to nic nie dawało. Proszę was pilnie o pomoć z góry dzięki.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-12-04, 17:22   

ziomfek napisał/a:
Mio Moov M610 i nie mogę jej odblokować
Poczytaj temat , z którym scaliłam Twój post.(Regulamin punkt 4.)
ziomfek napisał/a:
ani wgrać map
Do jakiego programu nawigacyjnego ?
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kostamar 
azymut
Top Gun


Dołączył: 19 Gru 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-12-20, 13:53   jak wgrać panel sterujący do mio m610

Witam
Jestem tu świeży i mam problem aby wgrać na MIO M610 panel odblokowujący i nadać skróty do nich aby automapa włączała się wpierw panel a później wybór automapa,jak to zrobić krok po kroku za wszelką pomoc koledzy i koleźanki bardzo dziękuję
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11