Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:48
MX2 firmware
Autor Wiadomość
donpedrodelaluz
azymut


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 2
  Wysłany: 2012-07-04, 19:44   MX2 firmware

witam,
jest początkujący jeśli chodzi o nawigacje GPS. Mam Modecom Freeway MX2 z 2GB kartą pamięci i Automapą XL (na niej wgraną).
Chciałbym zaktualizować firmware, ale nie do końca wiem jak. Pobrałem pliki ze strony Modecom. I co dalej? Mam system w PC Windows 7.
Drugie pytanie, jak zaktualizować Automapę? Mam tylko tą jedną kartę pamięci (oryginalną z zestawu).
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-18, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-04, 19:52   

donpedrodelaluz napisał/a:
Chciałbym zaktualizować firmware, ale nie do końca wiem jak. Pobrałem pliki ze strony Modecom. I co dalej?

Tu http://bloguj.vipserv.org...mx2-kalibracja/ jest o aktualizacji firmware.
A tu http://www.automapa.pl/?P...id=48490&lng=PL o AutoMapie
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
donpedrodelaluz
azymut


Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-04, 19:55   

To nie rozwiązuje mojego problemu. Mam tylko jedną kartę z wgraną na nią fabrycznie automapą. Nie chcę niczego stracić z niej.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-04, 20:03   

To kup drugą kartę i zrób aktualizację firmware i po problemie. Przecież ja ze swoją kartą nie przyjadę do ciebie. No chyba, że jesteś moim sąsiadem ;-) A aktualizacja AM zgodnie z zaleceniami producenta i w drogę.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
sandokan4 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2012
Posty: 7
Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-07-04, 22:13   

Nowy soft nie zajmuje dużo miejsca na karcie więc powinien się zmieścić bez problemu. Wgrywasz go na kartę pamięci zgodnie z podaną wyżej w linku instrukcją, startujesz navi i soft powinien zostać zmieniony na nowy.
Po wgraniu i wyjęciu karty przed ponownym uruchomieniem należy pamiętać o usunięciu z karty plików z softem. Reszta /automapa / zostaje i wszystko po ponownym uruchomieniu hula.
 
 
Chudy_2001 
azymut



Dołączył: 09 Lip 2011
Posty: 4
Skąd: biorą się dzieci ?
Wysłany: 2012-07-18, 19:30   

Filmik przedstawiający jak zaktualizować firmware
http://www.youtube.com/watch?v=QDZjT8MhaAM
_________________
Modecom MX2 + Automapa 6.8.1
 
 
Oleś55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 21
Skąd: Miasto nad Wisłokiem
Wysłany: 2012-08-16, 20:56   Aktualizacja

Witam-mam mały problem z plikami jakie mam pobrać ze strony producenta mianowicie jest tam 3 softy do nawigacji MODECUM MX2 -obecnie po zakupieniu mam takie oprogramowanie V3.6.J0501105 a chciałbym zaktualizować do V 3.6.Y305 12.03 ir podpowie mi ktoś w tym temacie

Edit-jak aktualizować to myślę że sobie poradzę ,skopiowałem sobie opis problem tylko z którego oprogramowania pobrać pliki-sorry ale to moje pierwsze kroki w tym temacie
_________________
Modecom Freeway MX2
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-08-16, 21:10   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
I zajrzyj do regulaminu (p.4)
_________________

 
 
Oleś55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 21
Skąd: Miasto nad Wisłokiem
Wysłany: 2012-08-16, 21:21   

Rozumiem- tylko nadal Nie wiem z którego z tych 3 softów mam pobrać pliki,w tym jest cały szkopuł,heh
_________________
Modecom Freeway MX2
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-08-16, 21:49   

Masz na myśli stronę http://www.modecom.pl/pli...rivers/Firmware ?

Na pewno ten na samym dole :mrgreen:
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Oleś55 
Waypoint


Wiek: 64
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 21
Skąd: Miasto nad Wisłokiem
Wysłany: 2012-08-17, 22:30   

jestem_ktoś napisał/a:
Masz na myśli stronę http://www.modecom.pl/pli...rivers/Firmware ?

Na pewno ten na samym dole :mrgreen:


Poradziłem sobie-Nie myśl żem taki głupi jaki ty mądry :oops:

Edit-na samym dole to jest soft fabryczny czyli taki, jaki miałem w zakupionej nawigacji-czytaj V3.6.J0501105-Pozdrawiam
_________________
Modecom Freeway MX2
 
 
toxicbrothers
Waypoint



Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 15
Wysłany: 2012-08-21, 23:35   

Pomieszałem chyba trochę w rejestrze próbując okiełznać TOMTOMa na MX 2 (Atl. V/ 4GB) i navi jakby zwolniła...

Przywracałem fabryczny soft - poprzez aktualizację z karty, albo mi się zdaje, albo nadal coś coś jest nie tak....

Czy muszę dobierać się do folderu Resident?

Karta 16GB ADATA class 10 19/21MB, po formacie z niskiego poziomu:(
_________________
Modecom Freeway MX3 HD
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2012-08-23, 07:13   

Z reguły FW wgrywa się z karty SD max. 2GB

Może dlatego, że karty powyżej 2GB to SDHC (z inną struktura zapisu) i system czyta je dopiero po załadowaniu (a FW rusza przed załadowaniem systemu)
_________________

 
 
traju 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-08-23, 18:45   

To nie do końca prawda. Struktura zapisu jest ta sama bo zależy ona ściśle od systemu plików. Ja posiadam kartę 8GB również firmy Adata i żadnych problemów z wgraniem FW nie miałem.
 
 
janusz09
azymut


Dołączył: 22 Sie 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-23, 22:42   

Dajesz mi szczyptę nadziei że jednak microSDHC spełni swoją rolę.
Z drugiej strony jaki jest sens w nowych urządzeniach wymuszać stosować coś co już jest przestarzałe i chyba nie produkowane, tym bardziej że MODECOM podaje iż to urządzenie obsługuje karty microSDHC. Tylko dlaczego nie moje :).
Napiszę do nich ciekawe co odpiszą.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11