My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
745.75 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
658.48 PLN
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
Lark FreeBird 50.9 BT Polska
178.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa Europa
Blow GPS580 Sirocco AutoMapa
240.39 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
492.70 PLN
TomTom Go 6000 Europa
TomTom Go 6000 Europa
1149.74 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak cofnąć odblokowanie
Autor Wiadomość
adi37 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-25, 09:18   LARK 43.3 USTAWIENIA

Mam taki problem,nie mogę przejść z (WINCE) do ustawień fabrycznych LARKA. Namieszałem coś w systemie,przez co zablokował się dostęp do ustawień fabrycznuch urządzenia.Przy starcie LARKA odpala mi się (WIN).Mam takie pytanie jak można odblokować te ustawienia,do ustawień fabrycznych.Proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuję.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2012-03-25, 09:32   

Musisz cofnąć to co zrobiłeś, a co zrobiłeś wiesz tylko TY, jeżeli zmieniałeś coś w rejestrze to pomoże przywrócenie go z kopii dziewiczej rejestru (jak taką zrobiłeś).

Jeżeli nie masz kopii rejestru, poszukaj na forum, może ktoś udostępni, jeżeli zmiany były inne, np. jakiś explorer.exe lub coś podobnego to usuń to, zresetuj urządzenie.

Trudno coś doradzić jak się wie tylko tyle.

adi37 napisał/a:
Namieszałem coś w systemie
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17370
Wysłany: 2012-03-25, 11:37   

Uruchom plik menu fabrycznego - w zależności od wersji 43.3 może to być
Windows\startup.exe
Windows\launcher.exe
ResidentFlash2\pmp.exe
Jak ruszy fabryczne menu, w opcjach poszukaj przywrócenia ustawień fabrycznych.

A zacznij od RESET-u
_________________

 
 
adi37 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 2
Wysłany: 2012-03-25, 15:20   LARK 43.3 USTAWIENIA

Dzięki jacekp1313 wystarczyło wykasować plik startup.exe.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17370
Wysłany: 2012-03-25, 19:40   

adi37 napisał/a:
wykasować plik startup.exe.
Wykasować? Byłem pewien ze to własnie on uruchamia fabryczne menu
_________________

 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8861
Wysłany: 2012-03-25, 20:05   

Może miał coś uruchamiane z pliku startup.exe, jakieś odblokowanie, nie koniecznie może chodzić o systemowe menu, coś na podobieństwo startx.exe miał nazwany plik jako startup.exe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-07, 14:49   Jak cofnąć odblokowanie

witam, wczoraj wgralem sobie menu Davx, zmienilem w rejestrze launch50 na explorer.exe i wczoraj dzialalo mi to menu normalnie sie wlaczalo dzisiaj odpalam nawigacje i sie windows wlacza... co zrobic zeby wlaczalo sie menu a nie windows... ;/
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-21, 14:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8518
Wysłany: 2012-07-07, 15:12   

Przywróć oryginalne wpisy i uruchom menu wg opisu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-07, 17:13   

moglbys podac link wedlug jakiego opisu ? byłbym wdzieczny
 
 
Google 
guru



Pomógł: 30 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 1925
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-07, 17:18   

Cytat:
moglbys podac link wedlug jakiego opisu ? byłbym wdzieczny
A skąd wziąłeś menu które wgrałeś?
_________________
Nic nie umiem, jestem tuman w ciemię bity.
Poradnik instalacji MapaMapTOPSD,patchowanie + keygen.
Poradnik instalacji Automapy PL i patchowanie.
Poradnik instalacji TomTom na Windows CE
Poradnik ratowania MioMoov500 z pomarańczowego ekranu.
Poradnik dodawania skrótów do Menu Start i ikon na pulpit.
Poradnik poprawnej kalibracji - przykład na Lark 43.1
Poradnik czyszczenia pamięci ResidentFlash na Lark 43.1
Poradnik uruchamiania aplikacji MyMobiler
Najczęstsze pytania i szybkie odpowiedzi
Lark 43.1 - MMTopLark - AutoMapa

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/13468/
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-07, 17:26   

no stąd : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9186
czyli zmienic explorer.exe na gps2.exe i powinno dzialac?

[ Dodano: 2012-07-07, 18:32 ]
zmieniłem i niestety to samo, windows sie uruchamia i w rejestrze zmienia sie samo na explorer.exe...

[ Dodano: 2012-07-07, 18:38 ]
a teraz stoi na ekranie głównym... ;/ ehh
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17370
Wysłany: 2012-07-07, 17:38   

Po zmianie uśpij, a dopiero potem reset.

Albo po zmianie zrób kopie rejestru, a po resecie ja przywróć.
_________________

 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-07, 17:41   

teraz stoi cały czas na ekranie głównym;/ gdy klikam na ekran to odglosnik klikniec jest ...
 
 
Google 
guru



Pomógł: 30 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 1925
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-07, 17:46   

Mathew007, jeśli widzi ją komputer spróbuj przywrócić kopię zapasową.
_________________
Nic nie umiem, jestem tuman w ciemię bity.
Poradnik instalacji MapaMapTOPSD,patchowanie + keygen.
Poradnik instalacji Automapy PL i patchowanie.
Poradnik instalacji TomTom na Windows CE
Poradnik ratowania MioMoov500 z pomarańczowego ekranu.
Poradnik dodawania skrótów do Menu Start i ikon na pulpit.
Poradnik poprawnej kalibracji - przykład na Lark 43.1
Poradnik czyszczenia pamięci ResidentFlash na Lark 43.1
Poradnik uruchamiania aplikacji MyMobiler
Najczęstsze pytania i szybkie odpowiedzi
Lark 43.1 - MMTopLark - AutoMapa

http://www.mynavi-expert.pl/reflink/13468/
 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-07, 17:50   

a jak przywrócić kopię zapasową ? ehh niestety komputer jej nie widzi ;/ w windows 7 po podłączeniu po jakis 15sekundach wyskakuje komunikat nie rozpoznano urządzenia USB...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 13