Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-02-28, 11:44
Androzic + OziExplorer Android
Autor Wiadomość
bpjl
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 172
Wysłany: 2011-01-09, 19:45   Androzic + OziExplorer Android

Dla tych co czekają na Oziego pod androida donoszę iż jest bardzo ciekawa darmowa aplikacja do przetestowania.

ANDROZIC - do pobrania tutaj --> http://code.google.com/p/androzic/ albo przez market.

Program czyta wszystkie natywne formaty OziExplorera i wogóle wygląda bardzo obiecująco (napewno lepiej niż ta alpha czy beta Oziego którą można pobrać obecnie).

Poniżej zamieszczam zdjęcia aplikacji uruchomionej na mojej Motoroli DEFY.



Mapy tworzone osobiście przy użyciu Mobile Atlas Creator 1.7 oraz ZumiBuddy-060-win32 a waypoint postawiony w OziPC i zapisany do pliku wpt.

Jak tylko znajdę chwilę to potestuję ten program w terenie
_________________
http://taczkarunners.pl - http://bpjl.digart.pl
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-05-09, 16:49, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-10, 16:14   

Screeny ładniejsze

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
bpjl
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 172
Wysłany: 2011-01-10, 16:22   

Tak te też widziałem w sieci ale chciałem dać swoje co by udowodnić ze działa:P

Pierwszy krótki teścik w terenie zrobiony. Na Motoroli DEFY bardzo szybko złapał fix'a i utrzymywał dokładność nie ustępującą OzieExplorerowi którego używam na Lark'u 35.3.

EDIT:

Telefon zrootowany więc i zdjęcia w pierwszym poście poprawione :P
_________________
http://taczkarunners.pl - http://bpjl.digart.pl
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2011-10-07, 17:54   

Koledzy którzy lepiej znają ten program ANDROZIC może pomogą,otóż wgrałem ten program do SE xsperia8 i dograłem mapę skalibrowaną od Oziego i program czyta mapę ale po włączeniu GPS wskaźnik wywala o dobre kilkaset metrów od miejsca gdzie się znajduję.W Ozim na nawigacji MaxCom ta sama mapa wskazuje prawidłowo.Podejrzewam ze przyczyną może być kalibracja mapy ale co gdzie szukać.Prosiłbym o bardziej szczegółowe instrukcję odnośnie programu jeśli można.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788

Wysłany: 2011-10-07, 18:05   

A jak dokładność innych programów nawigacyjnych na Twoim telefonie?
Z pary niewiadomych urządzenie/program spróbujmy wyeliminować tę pierwszą.
_________________

 
 
bpjl
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 172
Wysłany: 2011-10-07, 18:17   

jacekp1313 napisał/a:
Z pary niewiadomych urządzenie/program spróbujmy wyeliminować tę pierwszą.

Dokładnie. Sam używam tych samych map w Ozim na Larku 35.3 i Androzicu w Moto Defy.
Przy porównaniu tych 2 zestawów to Ozi + Lark wypadają dużo lepiej niż telefon + Androzic. Ta druga para ma tendencję do skakania wokół pozycji (zwłaszcza w terenie mocno zabudowanym)
_________________
http://taczkarunners.pl - http://bpjl.digart.pl
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2011-10-07, 19:15   

Dokładność w tel przy użyciu Wi-Fi około50m od budynku,wskazanie przy GPS prawie punkt.
_________________
MaxCom 501 PL MapaMap Top II PL 7.1.2 mapa PL-2011Q3 Primo1.2 AutoMapa 6.9.b
 
 
studio34 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-11-02, 19:37   

tadekb1 napisał/a:
Koledzy którzy lepiej znają ten program ANDROZIC może pomogą,otóż wgrałem ten program do SE xsperia8 i dograłem mapę skalibrowaną od Oziego i program czyta mapę ale po włączeniu GPS wskaźnik wywala o dobre kilkaset metrów od miejsca gdzie się znajduję.W Ozim na nawigacji MaxCom ta sama mapa wskazuje prawidłowo.Podejrzewam ze przyczyną może być kalibracja mapy ale co gdzie szukać.Prosiłbym o bardziej szczegółowe instrukcję odnośnie programu jeśli można.


W Androzicu na razie nie znalazłem możliwości wczytywania innych datum's niż te zaimplementowane przez autora. Stąd mogą być kłopoty z takmi jak: Borowa Góra (wigówki), Potsdam Rauenberg DHDN (messtischblatty). Z czystym WGS'em lub Pulkowo 1942 nie powinno być problemu.
 
 
kapec07
azymut


Dołączył: 30 Maj 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-13, 22:25   Ozi a androzic

Witam kolezenstwo.
Zakupilem tablet z androidem. Na androida ozi dziala bylejak wiec chcialem uzyc programu androzic. I problem, bo androzic nie czyta formatu ozfx3, chce ozf2. Szukam w necie jakiegos konwertera i znalezc nie moge. Jest takowy? Da sie cos z tym zrobic?
 
 
Dymion 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-08-14, 08:18   

Ostatnia działająca wersja Img2Ozf to 3.03.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2012-08-17, 09:35   

Znalezione w sieci:
OziExplorer v1.17
(Unlocked) Requirements: Android v2.1+
http://www.noeman.org/gsm...7-unlocked.html

OziExplorer v1.15 (Unlocked) Requirements: Android v2.1+
http://www.noeman.org/gsm...5-unlocked.html

Strona domowa: http://androzic.com/
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
Ostatnio zmieniony przez jestem_ktoś 2015-01-09, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
alsababnur 
Waypoint


Wiek: 108
Dołączył: 19 Sty 2008
Posty: 18
Skąd: SOSNOWIEC
Wysłany: 2012-08-23, 20:13   

Witam.
Mam androzica na fonie ale problem z jakim się spotykam dotyczy chyba samego sposobu wyświetlania mapy bo nawet z ozim miałem ten sam problem.
Mianowicie chodzi o to że jak złapie moją pozycję i się poruszam w jakimś kierunku to mapa skacze pokazując że raz idę nap.. na wschód czy na zachód czy nawet w innym kierunku obracanie fona nic nie daje..
Brak takiego komfortu jak w GPS samochodowym.
Jest tam taka komenda " pokazuj u góry kierunek jazdy " i wtedy mapa się sama orientuje..
Będąc dziś w lesie zastanawiałem się że przecież mój fon pokazuje że raz idę tak a raz tak i mogąc chodzić w koło mogąc nie wyjść z niego.. :-)
Pomijam tu specjalnie fakt że wiedziałem w którą stronę jest droga i mogłem ją nieco porównać do tego co pokazuje mapa.
Jest jakiś sposób żeby to unormować czy to normalne w GPS w telefonach ?
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2013-02-28, 10:16   Androzic (OziExplorer Android)

Moje pierwsze dzieła do nawigacji. :)

1. Spolszczenie do OziExplorer 1.15 for Android w postaci pliku Polish.azl, który należy wgrać do folderu "OziExplorer" np. w telefonie.

2. Mapy Roztocza. Zrobiłem je skanując po kawałku dobrą mapę laminowaną 1:50000. Potem te kawałki ładnie poprostowałem i scaliłem w 4 większe części za pomocą Corel Draw i Corel PhotoPaint. :) Następnie dorobiłem pliki MAP, kalibrację zrobiłem na 8 punktów. :) Oczywiście są to pliki JPG + MAP, do Ozi na PC. Do Ozi na WinCE i Ozi na Androida należy sobie przekonwertować na odpowiedni format. :)

Powyższe moje dzieła do pobrania na moim chomiku:

Mój chomiczek
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-01-09, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2013-02-28, 11:42   

Pytanie odnośnie spolszczenia
Czy na ekranie masz wszystkie polskie litery? Pytam, bo wprawdzie nie używam androida, tylko wince, ale u mnie (wiem, że u innych też) nie wyświetlają się polskie litery tylko różne znaczki. A jak widzę w twoim pliczku wpisałeś polskie litery.
 
 
arekmiz 
Waypoint


Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 84
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-28, 11:45   

Na Androidzie (Sony Xperia J) widzę polskie litery. Może za to odpowiada tzw. ustawienie kodowania - jest taka opcja w Ozi for Andr.
_________________
Pozdrawiam
ArekMiz

Becker Active 5 (iGO8.3.5EU, AM6.24EU, OziExpl2.31)
Samsung Galaxy A8 (AM4.3.0EU, OziExpl1.15)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14