Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:57
Beckery i TMC
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6799
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-05, 17:53   

Czyli nie włączyles TMC w ustwieniach programu.
Wejdź w menu "duzy ruch" i wlącz opcję "odbiornik ruchu"

EDIT: nie napisaleś , czy Twój model Beckera jest wyposazony fabrycznie w odbiornik TMC ?
_________________
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-05, 18:20   

W menu duży ruch mam tylko - Historia ruchu drogowego i mam to zaznaczone. Niema nic więcej
Cytat:
EDIT: nie napisaleś , czy Twój model Beckera jest wyposazony fabrycznie w odbiornik TMC ?
Nie wiem czy jest wyposażony. Chyba tak bo na pudełku pisze TMC. Model to Becker 6S Transit
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2020-05-05, 19:29   

szymon189 napisał/a:
W menu duży ruch mam tylko - Historia ruchu drogowego i mam to zaznaczone. Niema nic więcej

Brak odpowiednich wpisów w sys.txt
By pokazał Ci się przycisk "Odbiornik Ruchu" niezbędne są wpisy
Kod:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"

Bez tych wpisów nie zobaczysz tego przycisku. Reszta wpisów zgodnie z Twoim urządzeniem.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6799
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-05, 20:23   

Bodek, jestes pewien, ze na tym modelu Beckera TMC ma być kierowane na COM1 , a model odbiornika to GNSPORT ?
Czy ta sekcja jest tylko przykladowa ?
_________________
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2020-05-05, 20:44   

no_taki,
Kod:
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"

Model odbiornika jest przykładowy.

Kod:
saved_config_port="1"
saved_config_available="1"

te wpisy nie definiują portu, a włączają odpowiednie funkcje, bez nich w menu "duży ruch" jest tylko "Historia ruchu drogowego", a nie ma "Odbiornik Ruchu".
Wszystkie 4 wpisy są konieczne, by pokazał się "Odbiornik Ruchu".
Ostatnio zmieniony przez Bodek63 2020-05-05, 20:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-05, 20:47   

Mój plik sys.txt
Kod:
[tmc]
setup_hw_immediately_on_hw_ok=1
use_starter_thread=0
tmc_info_database_on=1
source="avanteq"
port="COM,5"
internal_tmc_name="avanteq"
tuner_model= "IGO_GPSTMC_TUNER"
update_ltn_on_country_change=1
ignore_suspend=1
ignore_resume=1
internal_restart_timeout=15000
tmc_health_polling_timeout=1000
rds_health_polling_timeout=1000
avanteq_source_used=1
hwrestart_on_acc=0
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"

Nadal tylko "Historia ruchu drogowego". Nie ma "Odbiornik Ruchu".
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2020-05-05, 20:56   

szymon189,
Spróbuj z takim wpisem
Kod:
[tmc]
source="avanteq"
port="COM,5"
internal_tmc_name="avanteq"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="IGO_GPSTMC_TUNER"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"


Jeżeli nie zadziała, to taki
Kod:
[tmc]
port="COM,5"
saved_config_available="1"
saved_config_classname="IGO_GPSTMC_TUNER"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"
Ostatnio zmieniony przez Bodek63 2020-05-05, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-05, 20:59   

Bodek63 napisał/a:
szymon189,
Spróbuj z takim wpisem
Nadal niema. A musi być podłączona antena TMC, aby można było to zaznaczyć?
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2020-05-05, 21:14   

szymon189,
Spróbuj z tym drugim wpisem, który Ci podałem. Antena nie musi być podłączona.
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-05, 21:19   

Drugi wpis też nie działa.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2020-05-06, 20:00   

szymon189 napisał/a:
Mój plik sys.txt
Kod:
[tmc]
setup_hw_immediately_on_hw_ok=1
use_starter_thread=0
tmc_info_database_on=1
source="avanteq"
port="COM,5"
internal_tmc_name="avanteq"
tuner_model= "IGO_GPSTMC_TUNER"
update_ltn_on_country_change=1
ignore_suspend=1
ignore_resume=1
internal_restart_timeout=15000
tmc_health_polling_timeout=1000
rds_health_polling_timeout=1000
avanteq_source_used=1
hwrestart_on_acc=0
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_GNSPORT"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="1"

Nadal tylko "Historia ruchu drogowego". Nie ma "Odbiornik Ruchu".


Uruchomiłem Igo w wersji którą Ci wrzuciłem na Zippyshare na emulatorze, (bo nie mam navi z rozdziałką 800x480) z tym właśnie wpisem w sys.txt - "Odbiornik Ruchu" jest, mimo, że emulator nie ma odbiornika TMC ani anteny. Wygląda na to, że błąd jest gdzie indziej.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6799
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-05-06, 20:34   

skin
_________________
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-06, 20:41   

no_taki napisał/a:
skin
Nie mam folderu content/skin

Żeby nie było że znowu coś źle robię:
wchodzę w ustawienia - duży ruch -

Moje igo https://www118.zippyshare.com/v/VRhX0J9M/file.html
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 286
Skąd: PL
Wysłany: 2020-05-06, 21:33   

przycisk
Kod:
ruch drogowy

aktywuje wpis
Kod:
[network]
available=1
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 571
Wysłany: 2020-05-07, 15:15   

geranium napisał/a:
[network]
available=1
Po dodaniu tego wpisu przy uruchamianiu mam błąd:
Cytat:
Naviextras warning
the device connects to a server different from the ne live server


Po wejście w usatwienia - duży ruch - mam teraz do wyboru:
Historia ruchu drogowego (zaznaczone)
Odbiornik ruchu (zaznaczone)
Ruch drogowy online (nie zaznaczone)

Natomiast w głównym menu mam tylko przycisk zamknij i wejście w ustawienia. Niema nadal TMC chyba że musi być antena podłączona.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 13