Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:22
Becker z116 odblokowanie, nowe mapy i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
kwapol 
Waypoint
MODERATOR



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 28
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-09-28, 10:35   Becker z116 Jak odblokować?

Czy warto to odblokowywać i jak? Czy też wystarczy zaktualizować IGO i jak? :)

[ Dodano: 2010-09-28, 10:54 ]
OK można usunąć temat. Wgrałem menu z tego wątku: KLIK i jest ok.
_________________
Gość pozdrawiam Cię serdecznie :)

http://www.lechpoznan.pl

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-10-07, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18903
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-09-29, 14:50   

Lepiej niech zostanie - dla innych właścicieli Z116
_________________

 
 
kwapol 
Waypoint
MODERATOR



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 28
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-09-29, 20:10   

To dodam tylko że jeśli ktoś będzie instalował AM to wersję dla win ce 5.0
I po pierwszym uruchomieniu nie wykrywało GPS. Dopiero reset, uruchomienie IGO i ponowne odpalenie AM pomogło.

pzdr
_________________
Gość pozdrawiam Cię serdecznie :)

http://www.lechpoznan.pl

 
 
 
Yacekant
azymut



Dołączył: 03 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-03, 13:18   

U mnie działa idealnie. Nie trzeba było uruchamiać IGO ani też robić restartów. Jednym słowem panel z linku powyżej działa idealnie.

Pozdrawiam
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-05, 08:54   Becker z116 odblokowanie, nowe mapy i programy nawigacyjne

Witam,
Mam problem z beckerem z116 wgrałem do niego nowe mapy 2012 Q1 i za nic nie potrafię ich uruchomić.
Macie może radę jak zrobić by te mapy zaczęły działać.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
cichy
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2021-02-14, 11:45, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18903
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-08-05, 18:00   

cichy83 napisał/a:
Macie może radę
Przeczytać wątek o mapach na Beckerach
_________________

 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 14:35   

Ogólnie sobie poradziłem, ale mam problem z mapami na karcie za nic nie che mi ich załapać
dodałem wpisy w sys.txt
Obecnie wgrana wersja "Igo Primo 2 (Becker for Modecom MX2)"

Kod:
[folders]
has_secondary_root=0
app="My Flash Disk\iGO8"
maps="Storage Card\iGO8\Content\Map"


i wyskakuje mi komunikat
in :0
DBFile init error ...

Od rana z tym medytuje przekopałem cały temat o sys.txt ale nic nie umie z tym wskórać.
Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2012-08-06, 14:51   

Popraw
maps="Storage Card\iGO8\Content\Map"
na
maps="%SDCARD%\iGO8\Content\Map"

A czemu nie wziąłeś nieprzerabianego Primo,
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 14:58   

Po zmianie tego wpisu dalej wyskakuje to samo.
Takie priomo z beckera znalazłem i zapodałem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2012-08-06, 15:01   

Wywal jeszcze folder SAVE

A wgrałeś nowy program iGO, czy tylko mapy?
Bo gdzieś w necie widziałem, że taki komunikat oznaczał brak licencji
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 15:05   

Wywaliłem save i to samo.
Ogólnie to skasowałem oryginalne igo co miałem w beckerze i wgrałem nowe primo i licencje
jak mapy są na urządzeniu to wszystko jest ok, tylko jak che dać na karte SD i dodam ten wpis w [folders] to wywala błędy

E:
Spróbuje wgrać inne IGO jeszcze, może się coś uda.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2012-08-06, 15:16   

A spróbuj przenieść na SD cały folder CONTENT i zmienić wpis
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 15:30   

Wgrałem obecnie Primo 2.0 9.6.5. 275150 AN
zrobiłem ścieżki ale wywala tak samo błąd inicjacji mapy - nie znaleziono plików z mapami
czyli problem tkwi w przekierowaniu hmm.
Tylko co nie tak z tymi ścieżkami.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2012-08-06, 15:33   

Dla pewności - na pewno pliki są w Storage Card\iGO8\Content\Map ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
cichy83
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2009
Posty: 21
Wysłany: 2012-08-06, 15:34   

Tak bankowo są, sprawdziłem parę razy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13