Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.1 low memory/zwiechy na programach nawigacyjnych
Autor Wiadomość
1975grzesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 10
Skąd: Darlo
Wysłany: 2011-07-02, 17:48   Lark 50.1 low memory/zwiechy na programach nawigacyjnych

Witam mam problem z Lark 50.1 (WCE 5.0) +igo8.
Chodzi super w zasadzie stabilnie poza jednym problemem,przychodzi moment i zgłasza brak pamięci,następnie zalicza zwiechę i muszę resetować.i tak co kilka godzin(dużo jeżdżę wiec jej potrzebuje).Słyszałem że można posprzątać rejestr żeby zyskać trochę wolnej pamięci ale nie mam pojęcia jak to zrobić,a w szukajce znalazłem wszystko tylko nie to czego szukałem(pewnie źle stawiam pytania).
może jeszcze jedno co zrobić żeby połączyć się z ActiveSync bo tego też nie mofę przeskoczyć,system Win xp lub Win 7 mam oba z takim samym skutkiem.
Pozdrawiam i czekam na porady.
Czy usunięcie mapy z pamięci wew może pomóc ?MapaMap easy ?
_________________
Lark 50.1 win ce core 5.0
Akt Garmin
SGS4
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-10-26, 10:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-07-02, 18:15   

Usuniecie MM nic nie da, grzebanie w rejestrze - jeśli nie masz o tym pojęcia - tylko utrupi urządzenie.

Kiedy masz zwiechy? Podczas pracy iGO8, czy na przykład na filmach?
Jakie programy chodza w tle - sprawdż ItaskManagerem
Lark odblokowany? Jak?
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-02, 18:18   

1975grzesiek, gdzie masz to Igo8 na karcie SD czy w pamięci wewnętrznej urządzenia :?:
1975grzesiek napisał/a:
w szukajce znalazłem wszystko tylko nie to czego szukałem(pewnie źle stawiam pytania).

Pewnie tak ja szukałem i znalazłem :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8873

[ Dodano: 2011-07-02, 18:25 ]
Cytat:
może jeszcze jedno co zrobić żeby połączyć się z ActiveSync bo tego też nie mofę przeskoczyć,system Win xp lub Win 7 mam oba z takim samym skutkiem.

http://www.dobreprogramy....dows,11980.html
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
1975grzesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2011
Posty: 10
Skąd: Darlo
Wysłany: 2011-07-14, 12:59   

Sorki że nie odpisywałem ,dopiero z trasy wróciłem.
Igo jest na karnie 4 gb
Lark nie odblokowany
Filmów nie włączałem więc nie wiem czy się zawiesza
Na Auto Mapie wcześniej też się wieszał ale rzadziej.
Linki zaraz posprawdzam.
Dz
Ps wie ktoś może jakiego garmina mogą wrzucić do Larka?? jaki program i jakie mapy?
_________________
Lark 50.1 win ce core 5.0
Akt Garmin
SGS4
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-07-14, 13:03   

Wyłącz w iGO wszystko - skiny, POI, radary, autka, głosy TTS, budynki, skasuj folder SAVE oraz plik sys.txt - dopiero wówczas będziesz mófł stwierdzić, czy się wiesza. Bo wielu użytkowników samemu wiesza iGO, dodając mu miliony wodotrysków. iGO ma tak małe wymagania, że wieszanie się jest oznaka albo błędnej konfiguracji, albo uszkodzenia pamięci.
_________________

 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-07-14, 14:30   

Do tego Larka Garmina nie da się wrzucić.
Spróbuj zmienić kartę pamięci. Wydaje mi się, że jest za wolna. Zastosuj sie do sugestii przedmówcy i dopiero mozna będzie stwierdzić ile problemów wynika z twojej konfiguracji iGO, a ile ze sprzętu. Mam taki sam i .... nie mam pojęcia o czym mówisz :-D
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
zbyszek33
azymut


Dołączył: 03 Paź 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-10-03, 12:29   Lark 50.1 strasznie wolno działa ,zawiesza

Witam Jak w temacie

lark zawiesza sie przy automapie jak już sie odwiesi -wolno chodzi.

Czy można powrócić do ustawień które były na samym początku?
Czy mozna zrobic coś aby lark sie nie zawieszał i nie "mulił"?
Ma ktoś może całe oprogramowanie do tego larka (świerzy dziewiczy soft)?

Będę bardzo wdzieczny za pomoc

zbyszek.lodz@interia.pl
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-10-03, 12:45   

zrob reset do ustawien fabrycznych moze pomoc a jesli nie sprawdz karte moze ona jest winna czy po uruchomieniu oryginalnej mapy jest to samo ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18778
Wysłany: 2011-10-03, 12:48   

Masz model z WinCE5, czy 6 ?
_________________

 
 
bodzio2 
azymut


Dołączył: 03 Paź 2011
Posty: 3
Skąd: Kędz-Kozle
Wysłany: 2011-10-03, 12:58   

Zbyszek byc może wgrałeś inną mapkę,niż była fabrycznie i dlatego ją muli bo pamięc wewnętrzna jest za mała a pozatym procesor jest wolniejszy i nie umie sobie z tym poradzic.Jesli tak jest to nowa mapka którą wgrałes ma większa pojemnosc niż twoja mapa w pamięci wewnetrznej.Napisz cos więcej o tym problemie.Takich problemów niema przy orginalnym oprogramowaniu musiałeś chyba coś mu wgrac z czym sobie nie radzi.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-10-03, 16:29   

bodzio2 napisał/a:
może wgrałeś inną mapkę,niż była fabrycznie i dlatego ją muli bo pamięc wewnętrzna jest za mała a pozatym procesor jest wolniejszy i nie umie sobie z tym poradzic.

Tu tylko to. :shock:

zbyszek33 napisał/a:
lark zawiesza sie przy automapie jak już sie odwiesi -wolno chodzi.

Stawiam że system na Twoim Larku to WinCE 6, zresetuj Larka, przywrócić AutoMapę do ustawień fabrycznych.

Jak nie pomoże to format karty pamięci (w niektórych przypadkach pomaga użycie innej/innego producenta, karty SD) i instalacja AM od podstaw używając oryginalnej, nie kombinowanej instalki AutoMapy.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
sirw 
azymut


Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 2
Wysłany: 2011-11-05, 00:02   

mam larka 50.1 z win ce6 i tez automapa mi sie przymula - po wlaczeniu wisi przez jakies 30sekund - minute, ale wystarczy wylaczyc w automapie opcje synchronizacji czasu z gps i wszystko pieknie hula bez zadnych zwisow
 
 
drag_op 
azymut
by dragŸ


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 1
Skąd: Milicz
Wysłany: 2012-02-06, 18:03   

To ja może opisze swój problem.
Tez posiadam LARKa 50.1 (nie wiem czy 5.0 czy 6.0, z tyłu nie ma naklejki). Problem jest następujący, na nawigacje wrzuce dowolny program nawigacyjny (AM, iGO, TT) wszystko ładnie działa do momentu złapania sygnału GPS. Nawigacja łapie Sygnał i momentalnie sie wszystko strasznie zamula, nawet jest problem ją wyłączyć przyciskiem.
Jakies rozwiązanie, czy tylko zostało pociąć na żyletki?
 
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 867
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2012-02-07, 20:39   

sirw napisał/a:
wystarczy wylaczyc w automapie opcje synchronizacji czasu z gps i wszystko pieknie hula bez zadnych zwisow

wyłączałeś to??
formatowałeś kartę przed instalacją??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
muffman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-15, 17:17   Lark 50.1 low memory.. zacina się

Witam. Gdy korzystam z nawigacji to czasami zdarza mi się tak, że gdy wyznaczam trase lub chodze po menu wyskoczy mi taka biało-czarna tabelka (komunikat taki) Low Memory... i mam 2 opcje do wyboru. Problem w tym, że w tym momencie moja nawigacja się zacina i nie moge nic wybrać, wciskam OK, EXIT, nic kompletnie nic, mało tego to jeszcze nie moge jej wyłączyć przyciskiem... musze czekać aż się rozładowuje, czasami trwa to ponad godzine a w trasie jest potrzebna. Za 2 dni wyjeżdżam w trase 2tyś km. i jeżeli mi się gdzieś za granicą zatnie nawigacja to kaplica :) Możecie mi jakoś pomóc? Od razu mówie, że nawigacje kupiłem w sklepie i tam od razu mi sprzedawca wgrał mapy i te wszystkie oprogramowania ja nie mam pojęcia co tam siedzi, wiem tylko tyle, że siedzi w niej karta 4GB i jest prawie cała zapełniona. Jeżeli będzie trzeba to powrzucam screeny czego tylko będzie trzeba. Proszę o szybko pomoc :) Jeżeli coś jeszcze jest nie jasne to na bierząco będę odpowiadał.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11