Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
50.9 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
gruffi
azymut


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-18, 14:26   50.9 i programy nawigacyjne

Zakupiłem nawigację lark freebbird 50.9 na allegro .
W opisie pisało iż jest odblokowana . Wgrałem automapę na kartę pamięci i nie wiem co dalej ponieważ w pulpicie nawigacji nie pojawia się obrazek aby ją włączyć. Jestem w tych sprawach zielony proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-27, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18546
Wysłany: 2012-08-18, 14:27   

A co na to instrukcja obsługi Larka?
Szczególnie punkt o wyborze programu nawigacyjnego
_________________

 
 
gruffi
azymut


Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-08-18, 14:37   

W intrukcji obsługi larka nic o tym nie piszą ale w internecie znalazłem to :

NAWIGACJA ODBLOKOWANA
Oferowana nawigacja jest FABRYCZNIE ODBLOKOWANA. Odblokowanie daje użytkownikowi możliwość wgrania popularnej Automapy oraz innych map zgodnych z Windows CE 6.0. Wystarczy zainstalować mapę na karcie pamięci i wybrać z menu ustawień "skrót" do właściwej nawigacji. W ten sposób nie ma problemów z gwarancją gdyż sam producent otwiera nam taką "furtke"

Tylko nie wiem czy rozpakowaną automapę wystarczy tylko na kartę pamięci czy jeszcze coś trzeba zrobić
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18546
Wysłany: 2012-08-18, 14:45   

gruffi napisał/a:
jeszcze coś trzeba zrobić
Przeczytać poradnik instalacji Automapy. jest w dziale o AM - wszystko pięknie zostało opisane

gruffi napisał/a:
W intrukcji obsługi larka nic
Chyba masz wybrakowaną instrukcję. Albo problemy ze wzrokiem
Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, zwracając uwagę na słowa "Wybór nawigacji

gruffi napisał/a:
Oferowana nawigacja jest FABRYCZNIE ODBLOKOWANA
Chwyt marketingowy - wszystkie urządzenia od dwóch lat to mają"
_________________

 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2012-11-27, 20:13   Lark 50.9 Strasznie wolny. Jak wgrać AM lub TOMTOM?

Witam serdecznie. Bardzo prosze o pomoc.

Mam problem z larkiem 50.9. Wgrywam normalnie na karte pamieci najnowszą automape i gdy ją uruchamiam(wybieram nawigacje w ustawieniach) to nawigacja strasznie długo łapie sygnał GPS lub czasem wcale nie łapie. Dodatkowo strasznie wolno chodzi. Np menu Automapy gdy po nim się poruszam chodzi jak pokaz slajdów. Strasznie zamula.

Próbowałem też z TOMTOM ale gdy wgrałem na karte i odpalałem pojawią się błąd dotyczący braku pamieci. Not Enough Memory. Prosze pomóżcie mi z tym.

Czy nawigacje trzeba jakoś dodatkowo odblokować do windows? Dlaczego AM tak zamula i nie łapie GPS? Jak zainstalować TOMTOM?

Ewentualnie powiedzcie mi jak dograć mapę europy do oryginalnego programu nawigacyjnego czyli MAPAMAP. Pozdrawiam z góry dziękuje za każdą pomoc
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18546
Wysłany: 2012-11-27, 20:59   

Na wszystkie Twoje pytania są juz od dawna odpowiedzi na forum.

1. Mulenie AM - paterz wątek o przyspieszaniu tego programu
Wolne łapanie sygnału - albo zły port/prędkośc, albo coś zasłania sygnał (np. dach lub ściany domu)

2. TT na WinCE6 ma swój własny wątek; problem z pamięcią tez tam opisano

3. Do MM nie da się dograć map. Na Eu jest MM Travel - patrz dział o MapieMap
_________________

 
 
Kiko 
Waypoint
Mio S600/MX2



Dołączył: 27 Wrz 2009
Posty: 107
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2012-11-28, 15:10   

Spróbuj wrzucić Automapę do pamięci wewnętrznej Larka i sprawdź, być może dysponujesz kiepską kartą pamięci. Na tym sprzęcie AM powinna śmigać płynnie.
_________________
AM, Primo, MM, Navigon, TomTom, Garmin
 
 
 
wojtas949
azymut


Dołączył: 23 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-23, 14:05   

Witam,lark 50.9 mam wgraną najnowszą automape i strasznie wolno chodzi automapa przy wpisywaniu adresu ( trzeba czekac kilka sekun przy wpisywaniu kolejnych liter adresu ),podczas nawigowania jest ok . czym to moze byc spowodowane?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18546
Wysłany: 2012-12-23, 18:12   

Z jednej strony - AM ma wielkie wymagania
Z drugiej - kwestia miejsca instalacji, typu karty, ustawień . Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...23215&start=165

[ Dodano: 2012-12-23, 18:13 ]
P.S. Przeniosłem z wątku "50.9 - rózne pytania"
_________________

 
 
arkoarek 
Waypoint


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 45
Wysłany: 2013-01-04, 22:19   

Myślałem że Modele 50, 6 -7 -8 -9 to to samo różniące się dodatkami a jednak nie
50,7 fixa łapie błyskawicznie do nawigacji wystarczy podać ścieżkę dostępu i hula AM chodzi płynnie bez zacięć nawet szybciej niż w starej poczciwej Navi NV45
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18546
Wysłany: 2013-01-04, 22:34   

arkoarek napisał/a:
50,7 fixa łapie błyskawiczni
Porównywałeś te same wersje AM na obu larkach?
Bo te nowsze wersje programu są strasznie zasobożerne
_________________

 
 
Tazior102 
Waypoint


Dołączył: 09 Maj 2011
Posty: 36
Wysłany: 2013-01-10, 15:20   

wszystkich zainteresowanych tym larkiem, chciałbym poinformować że najnowszy model tego larka nie posiada już wgranej MapyMap lecz LarkMapę oraz system WinCe 5.0

źródło:
http://www.lark.com.pl/freebird509lm.htm
 
 
simon66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lut 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-02-21, 20:32   

Koledzy, o co chodzi. Kiedy wkłada kartę ze zdjęciami do larka, widzi je, ale kiedy na tą samą kartę wrzucą automapę, koniec, nie widzi jej. Co może być? Zielony jestem więc pomóżcie...

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-02-21, 20:59 ]
Usunęłam cytat , który nic nie miał wspólnego z Twoim problemem.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-02-21, 21:08, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9527
Wysłany: 2013-02-21, 20:37   

Może szczegóły - jak widzisz, ze "nie widzi"?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
simon66
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lut 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-02-21, 21:13   

jestem_ktoś napisał/a:
A AM w ogóle zainstalowałeś ......
kupmel Skopiował mi AM na karte ale widze, że większość plików jest skompensowana

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-02-21, 21:16 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi poprzednika.
Poprawiłam.
Ostrzeżenie ustne.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-02-21, 21:18, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12