Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:07
Peiying Py9902
Autor Wiadomość
bigkaban 
Waypoint


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2011-04-28, 10:41   Peiying 9902 exclusive edition

Witam zakupilem urzadzenie jak z tematu bez mapy w komplecie i mam problem z nawigacja...

Wrzucilem na karte sd navi, ktora dziala w innym urzadzeniu jednak przy wciskaniu na panelu ikony gps wyskakuje komunikat, ze "GPS SOFTWARE NOT FOUND" Przeszukalem kilka watkow i probowalem zmieniac nazwy na nastepujace:

MobileNavigator/MobileNavigator.exe
Navigator/Navigator.exe
MapaMap30/Mapamap3.exe
MapaMap/Mapamap.exe

jednak za kazdym razem wyskakuje ten sam komunikat. W instrukcji zarowno polskiej jak i angielskiej nie ma nic na ten temat. Czy ktos z forumowiczow moglby pomoc??

Z gory dziekuje i pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-28, 11:02   

Nie wszystkie urządzenia szukają programu na karcie.
Ale spóbuj jeszcze innych kombinacji nazw - przykładowy zestaw nazw (z opisem) TUTAJ

P.S. Nie ma w opcjach wskazania programu?
P.S 2 - wyczytałem, że do slotu nawigacyjnego karta max. 4GB - dla pewności ćwicz na 2GB nie-SDHC
_________________

 
 
bigkaban 
Waypoint


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 17
Wysłany: 2011-04-28, 12:17   

ktos mi podpowiedzial jeszcze, ze ustawia sie sciezke wciskajac przycisk navi... sprawdze jak bede mial dostepne. Za startery dziekuje wlasnie wrzucam na karte je. Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-28, 12:33   

Ale pamietaj o zmianach wg opisu - i wrzucaj na kartę po jednym, bo nie będziesz wiedział, który zadziałał.
_________________

 
 
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 124
Wysłany: 2011-04-28, 15:24   

Ja wprawdzie mam PY9930, ale może mamy wspólną ścieżkę dostępu do navi. U mnie też początkowo nie chciało działać i pokazywało mi jakieś MobileNavigator, a okazało się, że nieprawidłowo uruchamiam(odpalam) navi. U mnie zadziałało w ten sposób: w menu(na ekranie) nacisnąłem nawigacja(mam po polsku menu), oczywiście nic nie znalazł i dalej wybrałem ikonę nawigacji(nie GPS). Ukazał mi się ekran z czymś w rodzaju wyboru ścieżki dostępu-tak jak w windows. I wtedy było już z górki, po prostu wybierałem po kolei, aż doszedłem do pliku "wceAM.exe"(coś takiego-podaję z pamięci). U mnie jeszcze było okienko do zaznaczenia czy navi ma startować z uruchomieniem stacji czy nie. Ja zrezygnowałem gdyż nie non stop potrzebuję navi, ale to jest kwestia wyboru czy stacja multimedialna będzie startować z navi czy np. z radia. Jedyny problem jaki u mnie występuje to zacinający się komunikat nawigacyjny. Ale producent zastrzegał się, że to nie jest wina sprzętu, i że wysłał sprzęt do testu do Aqrat, a z kolei AQ powiedział, że przy najbliższej aktualizacji usuną problem. Kłopot w tym, że aktualizacja wyszła, a problem pozostał i nie wiem kto mnie ładuje w balona-producent sprzętu czy AQ. niestety skłaniam się ku temu, iż AQ jest nie do końca w porządku. Jeżeli dalej będziesz miał problem do zadzwoń do serwisu tel. 256820315(chłopaki są OK), a jak chcesz to daj znać to zrobię kilka fotek jak ja po kolei doszedłem i prześlę Ci na np. maila.
Zauważyłem(po zapoznaniu się z Twoją instrukcją obsługi), że masz całkowicie inną instrukcję obsługi niż ja. Próbowałeś wejść w opcje Ustawienia? Upewnij się jakie kasty pamięci czyta, bo może tu tkwić problem jak sugerował kolega wyżej.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2011-04-28, 17:03   

bbbb napisał/a:
zacinający się komunikat nawigacyjny
Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27250
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bbbb
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 124
Wysłany: 2011-04-29, 11:57   

Jestem ktoś u mnie myk z DrawThreadPriority niestety nie działa.
_________________
Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
 
 
wojmir79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-28, 22:43   Peiying Py9902

Witam. Posiadam w samochodzie Peiying Py9902. Dziś nawigacja przestała działać. Pojawia się szare tło ze ścieżkami dostępu: os, boot i inne ale teraz nie pamiętam. Na kartę zgodnie z zaleceniami wgrałem na nowo auto mapę, podmieniłem i zmieniłem nazwy plików w MobileNavigator. Mimo to mapa automatycznie nie startuje, a jak wyszukuję pliki za pomocą tego szarego interfejsu to nigdzie nie widać pliku startowego auto mapy. Katalogi są widoczne ale nie ma nigdzie tego pliku startowego. Jeśli kiepsko się wypowiedziałem, to jutro prześlę foto tego interfejsu. Do tego ten interfejs jest po chińsku :(
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2012-08-29, 05:49   Re: Peiying Py9902

wojmir79 napisał/a:
Katalogi są widoczne ale nie ma nigdzie tego pliku startowego.(
Jakie katalogi? Widzisz kartę pamięci?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wojmir79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-29, 05:59   

Tak, karta jest widoczna. Po wciśnięciu przycisku navi uruchamia się ten szary interfejs. Wchodząc w ścieżki dostępu widzę zawartość karty tzn katalog AutoMapa EU (Maps, Polska), MobileNavigator, pliku startowego ka katalogu AutoMapa EU ani w katalogi MobileNavigator nie widać. Po pracy wrzucę fotki bo ciężko wytłumaczyć ten przypadek :(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-08-29, 06:02   

A jakie masz pliki na SD - zobacz w kompie
_________________

 
 
wojmir79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-29, 09:54   

Po powrocie do domu napiszę jakie to są pliki, ale instalowałem AutoMapę normalnie z dysku na czytnik więc instalacja przebiegła pomyślnie.

Wróciłem, a więc załączam:

http://imageshack.us/phot...3/img3351j.jpg/ - szary interfejs


http://imageshack.us/phot.../img3354ve.jpg/ - po wejściu do katalogu MobileNavigator

http://imageshack.us/phot...507/skan1a.jpg/ - skan plików na karcie SD

[ Dodano: 2012-08-29, 18:05 ]
Dodam, że zrobiłem sobie zanim sformatowałem - kopię karty SD. Na niej znajduje się katalog Automapa EU oraz luzem plik AutoMapa.info.bak. W pliku tym zapis jest naspępujący: AmInstallPath=\STORAGECARD\AUTOMAPA EU\

[ Dodano: 2012-08-29, 21:10 ]
Oj chyba mój problem jest niespotykany. cały internet przeszukałem i nic :(
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-08-30, 11:43   

wojmir79 napisał/a:
Oj chyba mój problem jest niespotykany. cały internet przeszukałem i nic :(

Skopiuj do folderu MobileNavigator plik z AutoMapa EU o nazwie wceAm.exe i zmień mu nazwę na mobilenavigator.exe, tylko przed zmianą nazwy włącz na PC w opcjach folderów pokazywanie rozszerzeń znanych typów plików, tak żebyś czasami nie zmienił nazwy i otrzymał plik mobilenavigator.exe.exe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
wojmir79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 11
Wysłany: 2012-08-30, 12:13   

Zrobiłem, tak jak poleciłeś. Wcześniej też tak robiłem (wyczytane z forum). Nadal po włożeniu karty, zrobieniu resetu radia po wciśnięciu GPS pojawia się ten szary interfejs opisany jako sysupdater.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-08-30, 12:51   

Widocznie ścieżka dostępu przypisana do przycisku GPS prowadzi do sysupdater-a, musiałbyś to sprawdzić, ale gdzie ona może być tego nie wiem.

Może zaznacz App, wskaż AutoMapa EU/wceAm.exe jak się da i kliknij na dole w Update, może to coś pomoże.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10