Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-08-30, 07:53
GoClever Navio 705 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
wolas99 
azymut


Dołączył: 30 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-30, 00:47   GoClever Navio 705 i programy nawigacyjne

Witam, właśnie zakupiłem nawigację GoClever Navio 705. Moje pytanie dotyczy jaką mapę wgrać, skąd wgrać, i jak wgrać (interesuje mnie aktualna mapa Niemiec i Polski). Prosiłbym o jakieś konstruktywne pomoce. Obecnie korzystam z podstawowej wgranej już mapy Polski. Z góry bardzo dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-08-30, 07:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-08-30, 07:27   

To to samo 7066 i 700 tylko obudowa inna :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-30, 07:55   

No i zdecyduj się, czy chcesz mapy do wbudowanego programu nawigacyjnego, czy inny program nawigacyjny z mapami PL i DE http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 09:57   

Witam, musiałem zarejestrować się jeszcze raz ponieważ dzięki kod Captcha przez pół godziny nie dałem rady się zalogować. Interesują mnie najbardziej mapy aby nie ingerować w program. Oczywiście w miarę aktualne i dopasowane. Jest to moja pierwsza nawigacja więc moje doświadczenie jest znikome.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-30, 10:15   

Bez ingerencji w program - kupno map EU za 180 złotych
Z ingerencja w program: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25077

Inny program nawigacyjny - instalka na SD i wybór EXE jako uruchamianego spod NAWIGACJA
_________________

 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 12:32   

Trochę to skomplikowane, to jeżeli chcę ingerować w program to co najlepiej zainstalować?

[ Dodano: 2012-08-30, 12:36 ]
Jeżeli to możliwe proszę o jakieś pokierowanie najlepiej na gg 7525806. Mogę nawet zapłacić 10-15 zł za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-30, 12:37   

Dwa pliki - *.exe i *.lix. Oraz dopisac multimap do ordinale.lic - i możesz korzystać z map z licencją "do mireo słodzonego"

Albo tylko dopisać multimap i poszukać map z licencją "do mireo niesłodzonego" - i te wersję polecam (nie tracisz możliwości korzystania z aktualizacji poprzez GoClevera

Mapy i licencje znajdziesz w dziale z linkami
_________________

 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 13:07   

MultimapDir=Maps
to jest już zmienione.
To teraz wystarczy poszukać odpowiedniej mapy?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2012-08-30, 13:09   

Tak. I skopiowac je do wskazanego folderu

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28156
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 13:16   

Strasznie pogmatwane mi się to wydaje. Mógłbyś jeszcze podać mi link do Mapy niesłodzonej dla Polski oraz ewentualnie Niemiec (w miarę aktualnej), i jak to wygląda jeżeli chodzi o obiekty np. Opera Leśna w Sopocie?

[ Dodano: 2012-08-30, 13:37 ]
Obecnie pobieram ten zestaw. Jeżeli chodzi o licencje to encrypted?

Mapy Europy TA - wydanie 2011.12 + licencje decrypted i encrypted

chomik:
Kod:
http://chomikuj.pl/verbat...Mapy/TA+2011.12


mirror
mapy:
Kod:
http://safelinking.net/p/89c9f9d527


Licencje (crypted+decrypted):
Kod:
http://safelinking.net/p/2e15a2e362
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2012-08-30, 13:44   

Nazwy mi sie plączą (encypted, decrypted) - ale do wersji oryginalnej w pliku licencji mają być krzaczki.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 14:18   

Krzaczki tzn? Która wersja? I czy pobierane przeze mnie licencje i mapy będą dobre?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-30, 14:37   

Plik *LIC dla Mireo oryginalnego wygląda w przybliżeniu tak:
Kod:
ES&#8211;dćŐV(ŹQ&#8218;up´W/ě~'0×>I&#8230;űŃä&#8217;÷#Wúş&#174;ŰôaÎXÂ&#8226;ÜX&#177;HĐŰůoźgRQć;˘ň βm&#169;&#8224;ŁZc',ţ>;)Î'&#187;Âxxć5Dě÷:ŚxÍ < ry&#8249;&#187;&#182;ÄčSscFŚ­ J>˙aąĘe

Dla Mireo przerobionego pod "mapy z netu" wygląda tak:
Kod:
<map guid="{f7291e81-c1dd-42b3-8696-65fe6af1d393}" pwd="T2B1C">
<utc val="8000000000" />
</map>
_________________

 
 
wolas99pl
[Usunięty]

Wysłany: 2012-08-30, 15:19   

Ok, w takim razie mam wybrać pliki z tymi krzaczkami. Teraz kolejne pytanie czy pliki .lic i pliki map wgrać do jednego folderu Maps? I w jaki sposób będę mógł wybrać mapę Niemiec czy Polski?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-30, 17:47   

Wrzuc pliki mapy i licencji do jednego folderu
A mapy nie wybierasz, tylko kraj przy wyborze adresu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11