Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-03-17, 16:33
navigon 33xx - reanimacja
Autor Wiadomość
DonYakuza 
azymut


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-23, 02:31   Prosze o pomoc !!! 3310max

Witam panowie mam taki problemik grzebałem coś w moim Navigonie bo chciałem go odblokować i wgrać AUTOMAPE ale niestety jeszcze bardziej pogorszyłem sytuacje ponieważ nie chce mi sie wogóle Navigon załadować (ładuje się do momentu aż wyskakuje te logo ziemi z tą żółtą łuna włącza sie muzyczka i navigacja staje) i pojawiają się niemieckie napisy SOFTWARE KANN NICHT GESTARTET WERDEN. Jak mam to naprawić prosze o szybką pomoc.

[ Dodano: 2010-01-23, 02:41 ]
Albo chociaż panowie powiedzcie mi jak mam wgrać AutoMape. Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-01-23, 02:47 ]
Już wiem co zrobiłem ale nie wiem jak odzyskac te pliki, po podłączeniu nawigacji do laptopa jest tylko na niej plik NAVIGON a wiem że powinny być tam jeszcze inne pliki które przez przypadek zmazałem:( JAK JE ODZYSKAĆ
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-23, 12:55   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
DonYakuza 
azymut


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-26, 11:44   

Nie urządzenie nie ma statusu odblokowanego.

1. Navigon 3310MAx
2. Tak można nawigacje podłączyc za pomoca kabla USB z PC-tem i przeglądać katalogi lub plilki.
3. NIE MAM pojęcia jakiego programu nawigacyjnego używa moja nawigacja.
4. Mam dostęp tylko do katalogu NAVIGON
Oto zawartość tego katalogu

5. Problem zapoczątkowało to że chciałem odblokować moją NAVI ale niestety jak przekopiowywałem pliki które niby miały pomóc w odblokowaniu nawigacji to zastąpiłem te które były orginalnie wgrane na nawigacji plikami pobranymi które miały taką samą nazwe po czym je zmazałem. I od tego momentu ani w jedna strone ani w drugą nawigacją włącza się bez problemu ale podczas autoodtwarzania programu nawigacyjnego który się na niej orginalnie znajdował pokazuje się komunikat: cytuje: (NAVIGON software cannot be started. Please reset your device. Contact the NAVIGON Service Center if the problem persiss.) MAM nadzieje że mi pomożecie. POZDRAWIAM


http://www.fotosik.pl/pok...153057d709.html
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-01-26, 12:04   

DonYakuza napisał/a:
Oto zawartość tego katalogu
[...]
http://www.fotosik.pl/pok...153057d709.html
Popraw link - nie działa :!:
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
DonYakuza 
azymut


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-26, 13:19   

http://www.fotosik.pl/pok...153057d709.html
 
 
Medion
Navi Expert


Pomógł: 19 razy
Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 268
Wysłany: 2010-01-26, 20:15   

Witam
Mapa w nawigacji to NAVIGON prawdopodobnie 7. Być może odpalenie z SD innego NAVIGON'a pomoże.
Pozdrawiam
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-01-27, 11:25   

DonYakuza napisał/a:
Albo chociaż panowie powiedzcie mi jak mam wgrać AutoMape.
Najpierw pobierz instalkę, na przykład stąd: Klik
Potem zainstaluj według instrukcji: Klik
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
reniu12
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 6
Wysłany: 2010-02-17, 14:12   

kolego napisz do mnie to ci pomogę to samo ja zrobiłem podaj swoje gg na pw.
 
 
feliks 
guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-02-17, 15:10   

Poczytaj tu http://peb.pl/sprzet-do-n...n-2110-max.html
Wersję sprawdzisz w VERSION.XML
Wgraj sobie nowego navigona jest na forum
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
lukasz91.01 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Skąd: Opoczno
  Wysłany: 2010-07-12, 22:14   PILNE ! Zawieszony przy uruchamianiu Navigon 3310 max PILNE!

Witam wszystkich,
zacznę od tego że mam wielki problem ponieważ uszkodziła mi się nawigacja NAVIGON 3310, odesłałbym ją na gwarancje ale navigon naprawiać ją chce 2 miesiace a sprzedawca tego urzadzenia wyjechał na wakacje i coz dlatego pisze poniewaz sam chce wyjechac za 2 tygodnie na wczasy.

1.Navigon 3310max
2.Teoretycznie było można ale już teraz nie ... ;/
3.Navigon

A wiec uruchomiłem moja navi wszystko ladnie działało ale gdy podpiąłem ja do kompa i zgrywałem sobie jakies pliki z niej na dysk akurat mi sie zwiesil system i odłaczylem wtedy. Kiedy próbuje wlaczyc ja ponownie zawiesza sie na ekranie powitalnym, Ziemia z napisem, navigon i tyle nic muzyki nic. Dodam równiez wszystkie mozliwe resety wciskałem nic nie daje oraz po podłaczeniu do komputera wyswietla sie napis nie rozpoznano urzadzenia .... A i jeszcze ze caly system jest na dysku wewnetrznym. Mam jesli to pomoze czysta micro sd na ktora jest slot w navi.

POMOCY ! Będę niezmiernie wdzięczny....
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-07-13, 07:08   

Reset + on/off puszczasz reset trzymasz on/off i czekasz aż ruszy
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
lukasz91.01 
azymut


Wiek: 29
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 2
Skąd: Opoczno
Wysłany: 2010-07-13, 15:02   

Niestety ten zabieg nie działa... pojawia się jedynie taki obraz

http://www.fotosik.pl/pok...458ff50cf8.html

[ Dodano: 2010-07-18, 23:29 ]
Coż widze ze nikt nie wie co z tym zrobic ;/ trudno pozostaje mi madry niemiecki serwis ;(

DSCN2381.JPG
Plik ściągnięto 44 raz(y) 61,4 KB

 
 
pisarz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-09-18, 11:00   NAVIGON 3310 max - laduje sie i reset

Witam. Jest problem z nawigacja NAVIGON 3310 max. Po przycisnieciu guzika wlaczenia, nawigacja sie wlacza, pokazuje sie ekran startowy rpzez pare sekund, potem pokazuje sie bialy ekran i nawigacja sie restartuje... i tak na okrągło. Prosze o jakieś wskazówki jak to naprawić. Oraz prosze o informacje, czy jest tutaj mozliwosc wykonania hard resetu - jesli tak to jak?

Pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-18, 13:56   

pisarz, co robiłeś wcześniej z tą nawigacją?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pisarz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-09-19, 18:01   

ja akurat nie uzywam tej nawigacji, dostalem ja zeby ja naprawic. Wyjalem baterie i podlaczylem ponownie,zobilsie jakby hard reset, po wykonaniu kalibracji ekranu nawigacja uruchamia sie ponownie ale problem nie zniknal. Dalej jest to samo.

Uzytkownik twierdzi, ze po prostu uzywal ja normalnie, pewnego razu wlaczyl itaki cyrk sie zaczal dziać.

Obstawiam ze padl soft, gdzie moge dorwac firmware do tej nawigacji?

Jeszcze bym prosilo wskazowke, jak tutaj normalnie wykonac hard reset (chyba ze nie ma takiej mozliwosci).

Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13