Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker 9.6.8.247703 - Ready 50 ICE
Autor Wiadomość
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-11-27, 22:31   Becker 9.6.8.247703 - Ready 50 ICE

Sprawdziłem na Win CE 6 64MB RAM (Lark 50.1). Działa o.k..
Teraz spróbuję uruchomić znane już nam dodatki z SR-2.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1246
Wysłany: 2012-11-29, 16:36   

Wszystko działa (exe z drugiego fixa), także ze skórką Pana _Karpika, ale co nowego to nie wiem. :mrgreen:
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-11-29, 20:06   

Mam wrażenie, że działa płynniej. Żadnych skoków przy zmianie kierunku jazdy.
Co najważniejsze dla mnie, nie zawiesza się i nie wyświetla komunikatów o braku pamięci, co w Becker SR-2 się zdarzało. Wykorzystałem plik exe z oryginalnego zestawu. Nie korzystam na razie ze skórki Pan_Karpik. Prawidłowo działa najnowsza Agata.
 
 
embees1 
Navi Expert


Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 205
Wysłany: 2012-11-29, 21:40   

Nie zauważyłem żadnych zmian w działaniu.Uruchomiłem filmik demo o zjazdach i pasach i w trakcie nawigacji po autostradzie legnica - zgorzelec nie pokazało takich widoków jak na filmiku.Zostaję przy sr2 z najlepszą ,wg mnie, skórką made by Pan_Karpik.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-11-29, 22:56   

Te widoki zależą od dostawcy mapy. Ja uzywam ostatnio mapy TT v. 07.2012. Mam wszystkie widoki.
Co istotne, w mojej konfiguracji, brak wskaznika pojazdu (wskaznik lub samochodzik). I to jest super.
Nagle mapa jest wyswietlana na calym ekranie.
 
 
Alexdaro
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 182
Wysłany: 2012-11-30, 16:36   

Witam!
Czy nikt nie mial takiej sytuacji jak moja opisana w temacie iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy, bo mnie juz trafia :-x .
Wszystkie programy mi dzialaja tz.Primo 1.2,2,0, igo8,Becker 9.6.1.215570 ze sknem P_K, ktore mam na jednej karcie, a ten za chol... niechce chodzic :?:
Uruchomi sie ale po paru sekundach sie zawiesza cala navi. Restartuje navi uruchamiam inne primo i chula ze hej :-(
_________________
Goclever 5066 FMBT - SAMSUNG Galaxy Tab 3 8.0 - Lenovo A660
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-11-30, 19:22   

Ja miałem. I od tej pory wiem, że na jednej navi (czy jednej SD) należy mieć tylko jedną wersję iGO.
Drugą, obojętnie z jaką nazwą katalogu i pliku uruchomieniowego należy zawsze wyrzucić. Jeśli nie, będziesz miał to o czym piszesz.
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2012-11-30, 20:28   

kolabio, no nie wiem czy masz racje ponieważ ja mam na karcie Beckera i Primo 2,0 i nic nie koliduje ;-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-11-30, 21:00   

d.marco ciepło... ale masz rację. :-D

Ale nikt jej nie ma, tu w wątku o ICE.
O problemach piszemy gdzie indziej...

Ale jak już to... kolabio - piszesz jakieś banialuki wprowadzając
koleżeństwo w zakłopotanie i wprowadzasz w błąd. :shock:
d.marco ma rację... więc krótko... folderów programu może być
wiele i mogą się nazywać dowolnie... ale myk polega na tym, żeby
ich pliki konfiguracyjne, jeżeli są - odwoływały się do określonych
nazwami folderów ścieżek...
Teoretycznie program funkcjonuje w obrębie "swojego folderu"...
A że program się nie uruchamia... powodów może być dziesiątki...
..
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-11-30, 21:27   

Piszesz jakieś banialuki Zbyszek1817. Zapomniałeś o pliku nng.
 
 
Alexdaro
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 182
Wysłany: 2012-11-30, 21:54   

Moze dodam ze sam program sie uruchamia. I czasami pochodzi 20sek a czsami 40sek, tz. za czasami zdaze zmienic widok z 3D na 2D i czasami zlapie sygnal GPS i zawiecha calej navi.Save sie tworzy, zapisuje ustawienia te ktore zdarze wpisac.
Kombinowalem na rozne strony (z sys.txt bez, z jedna mapa z calym kompletem ) zamienialem daty, plik exe, (oczywiscie wszystko od ICE, przerobki od kol. z 4pna) i zawsze to samo.Karty tez zmienialem. :oops:
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-11-30, 21:59   

kolabio napisał/a:
Zapomniałeś o pliku nng.

:mrgreen: GPS instruktorze to jego wywalaj...
A pisałeś o folderze programu... :shock:
..

[ Dodano: 2012-11-30, 22:01 ]
Alexdaro napisał/a:
Moze dodam ze sam program sie uruchamia.

To już coś... ale nie do końca ok.
Próbuj z rożnymi .dat, usuwaj save...
..
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-12-01, 14:31   

Użytkuje tą wersje Becker na nawigacji SmartGPS 760 i zauważyłem, że przy ustawianiu pkt. POI strzałka do poprzedniego menu znika i niestety trzeba resetować navi, też tak macie ? A po drugie nie mam junction view na, żadnych mapach od 2011 Q4 do 2012 Q2, chyba jakiegoś pliku brakuje bo na Primo i innych wersjach Becker ta opcja jest, a tak to lepiej się sprawuje niż poprzednie wersje :-)
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-12-01, 14:59   

Krzychu91 napisał/a:
nie mam junction view na, żadnych mapach
W tej wersji wprowadzono "asystenta pasa ruchu 3D" wiec moze dlatego zrezygnowano z "junctionview" - jesli wylaczysz asystenta 3D tez junctionview nie ma?
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Krzychu91
Waypoint


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 101
Wysłany: 2012-12-01, 15:07   

Faktycznie działa. Dzieki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10