Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:53
Navroad auro 2 s i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-23, 18:48   Navroad auro 2 s i programy nawigacyjne

Witam,
Mam problem z odinstalowaniem Tom toma ze swojego Navroad.
Przy próbie odinstalowania programu pojawia się komunikat, że nie można tego wykonać z powodu uruchomionego programu :
"\Windows\Tomtom Navigator.Unload"

Bardzo proszę o pomoc..
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-21, 08:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2012-12-23, 20:21   

Uruchom Itaskmanagera i zamknij proces z TT lub TomTom w nazwie

A jak odinstalowujesz?
_________________

 
 
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-23, 22:19   

uruchomiłem już itask i tam nie ma żadnego programu, ani jednego nawet :/
Odinstalowuje z poziomu windowsa, z panelu sterowania.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2012-12-24, 21:18   

Pisałem o procesach, nie programach
_________________

 
 
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-24, 21:52   

nie ma nic w żadnej z 3 zakładek, z wyjątkiem itask, niestety :/
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-24, 23:04   

Sprawdź czy nie masz w katalogu z Itaskiem toolhelp.dll. Jeśli jest to wywal, bo CE 6.0 używa innej filozofii tego pliku i nie można w żadnym wypadku stosować toolhelpa z ce 5.0 na 6.0.
 
 
 
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-25, 13:46   

dzięki, usunalem toolhelpa i faktycznie pojawiły się procesy itask :)
ale brak w nich procesów z tt
są tam tylko następujące :
explorer
timepatch
gpsmc
servicesd
4 procesy udevice
nk

próbowałem wyłączyć wszystkie i wtedy odinstalować z panelu sterowania. Niestety dalej jest z tym problem :/
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-25, 15:41   

Dopiero teraz przeczytałem dokładnie Twojego pierwszego posta (wcześnie zwróciłem uwagę tylko na Itask'a).
Sprawa jest prosta i oczywista - Instalator aplikacji na WM czy CE składa się z dwóch "części". Jedna to lista zainstalowanych programów (i ta siedzi w rejestrze), druga to "instrukcje" odinstalowana (te siedzą w plikach unload). Cały problem z CE jest w tym, że pliki unload pakowane są do katalogu windows (jak sam napisałeś podając komunikat), a ten katalog na CE jest nietrwały (pierwszy reset go czyści). Rejestr natomiast jest trwały i tak instalator podaje, że masz zainstalowany dany program, natomiast nie pozwoli go usunąć (bo plik unload zniknął). Rozwiązanie jest tylko jedno - jeszcze raz instalujesz TT (nie wiem swoją drogą jakim cudem instalator tegoż odpalił Ci na NR,...), po czym BEZ RESETOWANIA (to bardzo ważne) od razu uruchamiasz deinstalację.
 
 
 
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-25, 17:55   

próbowałem z tej samej instalki nie mogę zainstalować ponownie TT.
Pojawia się nast komunikat :
"the file "tomtom navigator.exe" was not copied successfuly. to re-install, you will need to get the source .cab file again. Continue with Setup? "
klikam "ok" i ten sam komunikat pojawia się przy plikach :
data.chk
ttn6bt2003.dll
BtCoreIf.dll
BtSdkCE30.dll
TTToday.dll

Po ost pliku przerywa instalacje i pojawia się komunikat, że trzeba ponownie uruchomić instalkę. Po próbie zainstalowania, chciałem odinstalować i dalej to samo :/
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-25, 19:46   

A przy poprzedniej instalacji nie było tych błędów? Nie chce mi się wierzyć - właściwie to teraz dopiero zachowuje się tak jak powinien (te błędy są typowe dla Win CE - brak miejsca w RAM'ie na domyślną instalkę TT). W zasadzie nie ma żadnego powodu by robić deinstalację - TT nie dodaje żadnych wpisów do rejestru (oprócz informacji, że był instalowany), ani tym bardziej plików (jeśli dodał, to do RAM'u i już ich nie ma).
Instalujesz przez exeka, czy z pliku cab?
 
 
 
malin_a
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-12-25, 20:41   

instaluje z pliku cab. i jest to ten sam plik, z którego instalowałem pierwszy raz.
Poprzednim razem nie było żadnych błędów.
A czy prawdą jest, ze program Tomtom Navigator.Unload jest uruchomiony w tle, tak jak podaje komunikat ? Czy po prostu nie może znależć pliku, z powodu jak pisałeś wcześniej ?
Jeżeli mi nie zaśmieca mi ramu ani nie ma żadnego wpływu na bieżące działanie navi, to nie czuję wymuszonej potrzeby deinstalacji... :)
 
 
ciekawy4321
azymut


Dołączył: 08 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-08, 13:24   

Witam wszystkich! Mam pytanie i proszę o pomoc. Czy jest jakaś możliwość zmiany w Navroad Auro S 2 tak aby po włączeniu zamiast menu od razu startował program do nawigacji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-03-08, 14:05   

A jak wejdziesz w USTAWIENIA > ŚCIEZKA nie ma tak możliwości zaznaczenia autostartu?

Osobiście nie polecam tej opcji - w przypadku awarii programu mogą być problemy z wejściem w menu Navroada
_________________

 
 
prajwat
azymut


Dołączył: 05 Kwi 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-04-05, 10:17   

Witam
Kupiłem NavRoada auro 2S. Po podłączeniu do kompa wyskoczyły mi dwa dodatkowe dyski z czego jeden nie działa bo nie mam dodatkowej karty MicroSD. Uruchomiłem instalke AM na kompie i wybrałem opcję instalacji na karte i wybrałem pamięć wewnętrzną urządzenia. Mapa działa ale uruchamiam ją przez wejście do windowsa CE. Teraz chciał bym aby się uruchamiała przyciskiem GPS na głównym ekranie, a najlepiej żeby się uruchamiała automatycznie po włączeniu urządzenia. Da się to zrobić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-04-05, 10:59   

1. Przeniosłem do właściwego wątku.

2. Użyj dodatku NAVROAD podczas instalowania AM
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11