Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:53
Navroad auro 2 s i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
HaX121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-14, 20:52   

A da radę to jakoś obejść lub coś? Po co nawigacja skoro nie można mapy na niej zainstalować
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-10-14, 20:54   

HaX121 napisał/a:
Kupiłem sobie wczoraj nawigację NavRoad 2S.
Reklamacja u sprzedawcy - Towar nie zgodny z umową i kupić coś innego.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
HaX121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-14, 21:00   

A udało się komuś zainstalować na Auro 2S mapę?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-10-14, 21:02   

HaX121
Z tego tematu wynika ,że tak.
Przeczytaj temat od początku powoli i spokojnie, może i Tobie się uda.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Freddie 
Waypoint



Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 22
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2013-10-14, 21:10   

HaX121 napisał/a:
A udało się komuś zainstalować na Auro 2S mapę?

Tak
_________________
Jest: NavRoad AURO 2S + microSD Sandisk 8GB

Było:
YFGPS 79C-1 http://www.yfgps.com/en/prshow.asp?id=489
czyli po prostu GoClever 5010
SDHC Toshiba 8GB
 
 
HaX121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-15, 18:26   

A podałby ktoś linka do mapy którą sam wgrywał i było wszystko okej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-10-15, 19:00   

Jest jedna instalka AutoMapy, wiec wszyscy instalują ten sam program
_________________

 
 
HaX121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-15, 19:10   

Gdy wejdę poprzez explorer mapa normalnie działa...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-10-15, 19:15   

Czyli zainstalowana prawidłowo. Więc w czym problem?
_________________

 
 
HaX121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-10-15, 19:18   

W głównym oknie nawigacji mam ikonkę GPS i tam mapa nie działa, by wejść w explorer muszę wejść w ustawienia i dopiero tam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-10-15, 19:22   

Po pierwsze - poprawka
Po drugie - dodatek podczas instalacji
Po trzecie - sterowniki na Europę.

Wszystko opisane w tym wątku (nie jest długi, da sie przeczytać)
_________________

 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2013-12-09, 10:15   

Witam

czy IGO primo z wszystkimi dodatkami uruchomie na navroad auro 2s ? Czy szukać czegoś co ma więcej ramu ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-12-09, 10:28   

A które konkretnie dodatki masz na myśli?

Primo (nie Truck) ze wszystkim co potrzebne normalnemu kierowcy (radary, Agatka, POI stacji benzynowych i parkingów) pięknie działa na 64RAM - Mio Moov 500
_________________

 
 
konrad141 
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2009
Posty: 23
Wysłany: 2013-12-09, 11:00   

No własnie truck ze skórkami i tym mapchenger ? W euro jest dobra cena 359 na auro 2s i do tego chce karte sandisk ultra 16gb. Chodzi o całą EU.
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1530
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-10, 10:39   

Witam

Jeśli chodzi o IGO
- pobierasz IGO Primo (Data i Branding szukasz w rozdzielczości Twojego urzadzenia
- pobierasz dodatki
- uruchamiasz
- dograwasz potrzebne mapy (albo wybrane kraje albo cała Europa)

Link podany wcześniej oraz dział z linkami na forum

O konfiguracji - w osobnym poradniku na forum

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2013-12-22, 12:27, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13