Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.3 - Tło powitalne
Autor Wiadomość
cichy81 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-19, 22:37   Lark 50.3 - Tło powitalne

Witam dziś zmieniłem mojego Lark 50.2 na 50.3
Po włączeniu nowego nabytku zauważyłem, że startuje z obrazkiem i tak samo przy zakończeniu.
Próbowałem znaleźć ten obrazek wewnątrz larka lecz bezskutecznie.
Mam pytanie czy ktoś wie jak zmienić to tło powitalne i pożegnalne na własne zdjęcie??
Dziękuję
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-02-19, 22:47   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mamar666
azymut


Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-26, 16:17   

W L50.3 wszelkie obrazki znajdują się na ResidentFlash2 w pliku jtd.dat

zmień rozszerzenie na .zip i wypakuj , znajdź obrazek który cię interesuje i podmień na swój
 
 
melek1980 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2011
Posty: 5
Skąd: k-ce
Wysłany: 2011-05-20, 13:28   

w 50.3 metoda na zmianę logo przez załadowanie z pliku nie działa. Nie da się również po spakowaniu pliku JTD wejść do środka. Wypróbowałem wszystkie metody i zawsze są krzaczki przy ładowaniu. Ściągałem dziesiątki plików przerobionych itd.itp i NIC!! Ma ktoś inny pomysł
 
 
Kiniu 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 14
Wysłany: 2011-05-21, 09:58   

melek1980 napisał/a:
w 50.3 metoda na zmianę logo przez załadowanie z pliku nie działa. Nie da się również po spakowaniu pliku JTD wejść do środka. Wypróbowałem wszystkie metody i zawsze są krzaczki przy ładowaniu. Ściągałem dziesiątki plików przerobionych itd.itp i NIC!! Ma ktoś inny pomysł


ten sposób działa na moim 50.3 -=> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250
tylko tam podaje ze głebia powinna być na 24 bity, u mnie nie wyświetlał obrazka tylko jakiś "pokaszaniony" obraz. Ale zmiana na 16 bit powinna pomóc.
_________________


 
 
Jacobobo 
Navi Expert
Doktor Traktor



Wiek: 99
Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 396
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-21, 11:08   

Nie wiem czy nie trzeba troszkę uważać bo ja dostałem z serwisu larka 50.3 z NandFlash a koledzy piszą o Resident Flash . Może ta różnica powoduje zakłócenia ?
_________________
Lark 50.3 win ce 5.0
 
 
melek1980 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2011
Posty: 5
Skąd: k-ce
Wysłany: 2011-05-25, 12:56   

Udało się. Plik musi mieć głębię kolorów 15bit nie działa 8 bit ani 16 bit tylko 15 bit i wszelkie loga się ładują o tej rozdzielczości czyli 480x272. Karta zwykły FAT
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-24, 18:30   

A gdzie bedzie odpowiedzialny za to plik w Larku 50.3 z NandFlash ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-06-24, 19:20   

W NANDFlash - innego miejsca nie odtwarzanego po resecie nie ma
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-06-24, 19:31   

jestem_ktoś napisał/a:
W NANDFlash - innego miejsca nie odtwarzanego po resecie nie ma


A jak sie nazywa ten plik i w jakim katalogu jest ?
 
 
kamil0109 
azymut


Dołączył: 24 Cze 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-24, 23:17   

Witam

Jak zmienić głębie na 15 bitów, Próbowałem zmienić tło powitalne w moim larku 50.3 i teraz mam krzaki:(
 
 
kamakamilek 
Waypoint


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 23
Skąd: LKR / TSA
Wysłany: 2011-07-28, 14:08   

Potrzebuję pomocy ze zmianą ekranu powitalnego w nawigacji Lark 50.3.
Sposoby opisane powyżej nie działają.
Pamięć wewnętrzna to NandFlash. Doradzi ktoś coś?
 
 
kakti_88
azymut


Dołączył: 07 Gru 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-12-07, 16:07   Logo powitalne OPEL

Witam borykam się z zmianą loga powitalnego na znaczek OPLA

Robiłem wszytko wedle opisu :
skopiowałem pliki na czysta karte SD : appUpdate.exe , nboot82c.bin , LogoG430.bmp ( moje logo znaczek opla )

wedle opisu logo zrobione

- rozmiar pliku musi miec 480x272 ani mniej ani wiecej
- format to bmp
- ważne - glebia musi miec 24, 16, lub 15 to trzeba sprawdzić

po czym dokonuje resetu na ułamek sekundy pokazuję się że coś ładuje urządzenie ale wskakuje oryginalne logo i w żaden sposób nie mogę dać sobie z tym rady
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-07, 17:32   

kakti_88,
Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18250

Scaliłam z istniejącym wątkiem , regulamin punkt 4 .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 10