My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
345.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
134.71 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
549.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1055.00 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
FunRoad 4.3 - odblokowanie, inny panel
Autor Wiadomość
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:19   FunRoad 4.3 - odblokowanie, inny panel

Witam. :)
Właśnie przed chwilą odebrałem od kuriera mały "prezent" od Orange.
Jest to darmowa nawigacja FunRoad 4.3.
Pomyślałem sprawdzę co tam siedzi i moze coś fajnego da się wgrać ;)
szukam szukam, o WINCE 6.0

Troszkę poczytałem, troszkę poszukałem, troszkę pokombinowałem i pooglądałem i stwierdzam że raczej da się ją odblokować, ale teraz moje pytanie ^^
JAK?

Proszę o wypisanie wszystkich informacji jakie są wam(specą :mrgreen: ) potrzebne aby zdiagnozować czy nawigację na 100% da się odblokować(czy może już jest?)?? :)
No i jak się będzie dać to może pomału coś tam pomożecie mi wgrać ;)

Z góry ogromne dziękuje :)

Pozdrawiam
Artur
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-05, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8223
Wysłany: 2013-01-03, 22:22   

Parametry sprzętu są tu: http://www.allegromat.pl/aukcja127965

Po pierwsze - chcesz odblokować (w sensie http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108 ), czy tylko zmienić program nawigacyjny lub zaktualizować mape w MapieMap ?

[ Dodano: 2013-01-03, 22:25 ]
Masz wybór programu nawigacyjnego?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:27   

raczej chodziło by mi o odblokowanie w tym pierwszym sensie ;)
tak mam wybór porgramu nawigacyjnego :)
właśnie odpaliłem resinfo z apteczki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8223
Wysłany: 2013-01-03, 22:32   

I jakie masz uruchomione procesy?
Bo potrzebny będzie skrypt wyłaczający fabryczne menu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:38   

pisze ze jest uruchomione 15 procesów - 135 wątków
procesy
NK.EXE
udevice.exe
udevice.exe
udevice.exe
udevice.exe
Avin.exe
loader.exe
servicesd.exe
pmp.exe
repllog.exe
rapisrv.exe
rnaapp.exe
udevice.exe
udp2tcp.exe
Resinfo.exe


Coś jeszcze podać?>
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8223
Wysłany: 2013-01-03, 22:43   

Za fabryczne menu pewnie odpowiada loader.exe albo pmp.exe
Ktoś pisał na Allegro, ze to klon larka 43.3... Procesy podobne

Uruchom jeszcze explorer.exe (też z apteczki) i zobacz, jakie masz foldery w urządzeniu, jak widziana jest karta pamięci i gdzie jest loader.exe i pmp.exe

Sprawdź też, czy masz folder Mobilenavigator.

I zarejestruj MapęMap na stronie www.mojemapy.imagis.pl - program jest niezły, a często są promocje na aktualizację
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:52   

explorer.exe się nie uruchamia ;/
użyłem FileManCE.exe
w urządzeniu są
My Documents
Network
Program Files
ResidentFlash
Temp
Windows
Control Panel.Ink

kary pamięci nie mam, jest wbudowane 2GB flash w srodku ;)
co ciekawe przypadkiem "tapłem" Control Panel.Ink i otwarł mi się Panel Sterowania znany z windy ;) (pomyślałem że się moze przydać)

loader.exe jest w folderze Windows
pmp.exe niestety nie mogę zlokalizować ;/ ale będę szukał (napewno nie ma go w Windows)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8223
Wysłany: 2013-01-03, 23:00   

pmp.exe pewnie jest w ukrytym residentFlash2 - wchodzi sie tam z kompa jak w linkach http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 23
I można wówczas podstawić nowy panel zamiast na przykład przeglądarki zdjęć czy czytnika ebooków
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 23:15   

mam :P
ResidentFlash2\pmp.exe ;)

p.s. użyłem tej metody http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40953#40953
(piszę aby ułatwić sprawę kolejnym takim osobą jak ja :) )
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17323
Wysłany: 2013-01-04, 07:31   

Spróbuj tego (wersja testowa, okrojona aby zmieścić w darmowym 1MB) http://chomikuj.pl/jajace...,2280737265.zip
Rozpakuj, folder AdJa skopiuj do residentFlash, a plik AdJa/startx.exe wybierz jako nawigacyjny
Po kliku w NAWIGACJA z kartą w slocie powinien ruszyć panel, bez karty - MapaMap
_________________

 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-04, 11:43   

A co jeśli nie mam karty?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17323
Wysłany: 2013-01-04, 12:19   

I tak będziesz musiał, kupić - programy nawigacyjne lepiej instalować na SD (nie wszystkie mieszczą sie w 2GB), nie mówiąc już o bezpieczeństwie (zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=385993#385993 )
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-04, 13:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 238 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8223
Wysłany: 2013-01-04, 13:05   

Można startx.mscr zmienić na
Cytat:
Kill("loader.exe")
Kill("pmp.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\loader.exe")
Run ("\ResidentFlash2\pmp.exe")
i wówczas zawsze z NAWIGACJA rusza panel. Jeszcze włączyć autostart programu nawigacyjnego i gra. Ale z autostartem możesz stracić dojście do fabrycznego panelu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-04, 15:51   

wydaje mi się że wszystko zrobiłem ok ;/
taki error wywala przy starcie
Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down
btw ten startx edytowałem notatnikiem i wklepałem dokładnie tą zawartosć co dałeś

edit: już się odpala ;) tylko przy naciskaniu krzyżyka coś szfankuje i wyskakuje error exit.exe ze nie moze znalezc

edit2: ścieżka do pliku exit byłą zła ;)
ogólnie już wszystko ok :) część apek nie działa ale ich po prostu nie ma ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17323
Wysłany: 2013-01-04, 17:41   

Apek nie ma, bp pełny panel waży ok 7MB, a darmowy transfer z gryzonia to max.1MB

Pełna wersja AdJi jest tutaj: http://chomikuj.pl/jajace...anele+specjalne (hasło poszło na PW)
Skrypt możesz zostawic ten, który masz.

Na co zmieniłeś ścieżkę do exit.exe?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 13