My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
FunRoad 4.3 - odblokowanie, inny panel
Autor Wiadomość
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:19   FunRoad 4.3 - odblokowanie, inny panel

Witam. :)
Właśnie przed chwilą odebrałem od kuriera mały "prezent" od Orange.
Jest to darmowa nawigacja FunRoad 4.3.
Pomyślałem sprawdzę co tam siedzi i moze coś fajnego da się wgrać ;)
szukam szukam, o WINCE 6.0

Troszkę poczytałem, troszkę poszukałem, troszkę pokombinowałem i pooglądałem i stwierdzam że raczej da się ją odblokować, ale teraz moje pytanie ^^
JAK?

Proszę o wypisanie wszystkich informacji jakie są wam(specą :mrgreen: ) potrzebne aby zdiagnozować czy nawigację na 100% da się odblokować(czy może już jest?)?? :)
No i jak się będzie dać to może pomału coś tam pomożecie mi wgrać ;)

Z góry ogromne dziękuje :)

Pozdrawiam
Artur
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-05, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2013-01-03, 22:22   

Parametry sprzętu są tu: http://www.allegromat.pl/aukcja127965

Po pierwsze - chcesz odblokować (w sensie http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108 ), czy tylko zmienić program nawigacyjny lub zaktualizować mape w MapieMap ?

[ Dodano: 2013-01-03, 22:25 ]
Masz wybór programu nawigacyjnego?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:27   

raczej chodziło by mi o odblokowanie w tym pierwszym sensie ;)
tak mam wybór porgramu nawigacyjnego :)
właśnie odpaliłem resinfo z apteczki
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2013-01-03, 22:32   

I jakie masz uruchomione procesy?
Bo potrzebny będzie skrypt wyłaczający fabryczne menu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:38   

pisze ze jest uruchomione 15 procesów - 135 wątków
procesy
NK.EXE
udevice.exe
udevice.exe
udevice.exe
udevice.exe
Avin.exe
loader.exe
servicesd.exe
pmp.exe
repllog.exe
rapisrv.exe
rnaapp.exe
udevice.exe
udp2tcp.exe
Resinfo.exe


Coś jeszcze podać?>
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2013-01-03, 22:43   

Za fabryczne menu pewnie odpowiada loader.exe albo pmp.exe
Ktoś pisał na Allegro, ze to klon larka 43.3... Procesy podobne

Uruchom jeszcze explorer.exe (też z apteczki) i zobacz, jakie masz foldery w urządzeniu, jak widziana jest karta pamięci i gdzie jest loader.exe i pmp.exe

Sprawdź też, czy masz folder Mobilenavigator.

I zarejestruj MapęMap na stronie www.mojemapy.imagis.pl - program jest niezły, a często są promocje na aktualizację
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 22:52   

explorer.exe się nie uruchamia ;/
użyłem FileManCE.exe
w urządzeniu są
My Documents
Network
Program Files
ResidentFlash
Temp
Windows
Control Panel.Ink

kary pamięci nie mam, jest wbudowane 2GB flash w srodku ;)
co ciekawe przypadkiem "tapłem" Control Panel.Ink i otwarł mi się Panel Sterowania znany z windy ;) (pomyślałem że się moze przydać)

loader.exe jest w folderze Windows
pmp.exe niestety nie mogę zlokalizować ;/ ale będę szukał (napewno nie ma go w Windows)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2013-01-03, 23:00   

pmp.exe pewnie jest w ukrytym residentFlash2 - wchodzi sie tam z kompa jak w linkach http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 23
I można wówczas podstawić nowy panel zamiast na przykład przeglądarki zdjęć czy czytnika ebooków
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-03, 23:15   

mam :P
ResidentFlash2\pmp.exe ;)

p.s. użyłem tej metody http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40953#40953
(piszę aby ułatwić sprawę kolejnym takim osobą jak ja :) )
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17227
Wysłany: 2013-01-04, 07:31   

Spróbuj tego (wersja testowa, okrojona aby zmieścić w darmowym 1MB) http://chomikuj.pl/jajace...,2280737265.zip
Rozpakuj, folder AdJa skopiuj do residentFlash, a plik AdJa/startx.exe wybierz jako nawigacyjny
Po kliku w NAWIGACJA z kartą w slocie powinien ruszyć panel, bez karty - MapaMap
_________________

 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-04, 11:43   

A co jeśli nie mam karty?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17227
Wysłany: 2013-01-04, 12:19   

I tak będziesz musiał, kupić - programy nawigacyjne lepiej instalować na SD (nie wszystkie mieszczą sie w 2GB), nie mówiąc już o bezpieczeństwie (zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=385993#385993 )
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-04, 13:11, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8906
Wysłany: 2013-01-04, 13:05   

Można startx.mscr zmienić na
Cytat:
Kill("loader.exe")
Kill("pmp.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\loader.exe")
Run ("\ResidentFlash2\pmp.exe")
i wówczas zawsze z NAWIGACJA rusza panel. Jeszcze włączyć autostart programu nawigacyjnego i gra. Ale z autostartem możesz stracić dojście do fabrycznego panelu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Stiuil06
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 11
Wysłany: 2013-01-04, 15:51   

wydaje mi się że wszystko zrobiłem ok ;/
taki error wywala przy starcie
Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down
btw ten startx edytowałem notatnikiem i wklepałem dokładnie tą zawartosć co dałeś

edit: już się odpala ;) tylko przy naciskaniu krzyżyka coś szfankuje i wyskakuje error exit.exe ze nie moze znalezc

edit2: ścieżka do pliku exit byłą zła ;)
ogólnie już wszystko ok :) część apek nie działa ale ich po prostu nie ma ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17227
Wysłany: 2013-01-04, 17:41   

Apek nie ma, bp pełny panel waży ok 7MB, a darmowy transfer z gryzonia to max.1MB

Pełna wersja AdJi jest tutaj: http://chomikuj.pl/jajace...anele+specjalne (hasło poszło na PW)
Skrypt możesz zostawic ten, który masz.

Na co zmieniłeś ścieżkę do exit.exe?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 10