My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
490.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
395.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
528.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
134.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
Goclever NAVIO 520 DVR Europa
189.90 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
FunRoad 4.3 - odblokowanie, inny panel
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17321
Wysłany: 2013-01-21, 07:30   

1. Program nawigacyjny - instalujesz na SD i wybierasz plik exe jako uruchamiany spod NAWIGACJA

2. Panel - dowolny z działu http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155 + skrypt startowy (do przeróbki z AdJI - o przeróbce napiszę później)
Gotowca na pewno nie znajdziesz
_________________

 
 
error1100 
azymut


Dołączył: 15 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2013-01-22, 00:55   

Dzięki za lekturkę, jak coś z działam to się pochwale osiągnięciami,
 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-23, 22:32   FunRoad 4.3 Problem z uruchamianiem programu.

Witam, posiadam nawigację Funroad. Mam zamiar napisać do niej nowe menu, które by działało jako drugie, uruchamiane za pomocą skrótu do programu nawigacyjnego. Problem polega na tym, że gdy wskazuję ścieżkę do napisanego przeze mnie programu i próbuję go odpalić, to navi zamarza na chwile (nie migają kropki w zegarze) a potem powraca do stanu normalnego. Oczywiście programu nie uruchamia. Nie testuję programów na emulatorach, ponieważ i tak w nawigacjach zawsze brakuje większości bibliotek. Ciekawostką jest fakt, że spod samego Windowsa CE na mojej navi, ten program uruchamia się bez zarzutu. (uruchamia się spod explorera, jakby ktoś miał problem ze zrozumieniem). Chciałbym również zaznaczyć że po próbie odpalenia z menu, program nie widnieje w task managerze. Co robię nie tak? Może jakiś skrypt będzie potrzebny do odpalenia tego? Nie chcę się bawić w podmianę, bo już raz ją prawie uwaliłem. Dla lepszego poznania problemu mogę powiedzieć, że pisze w pascalu. Atrybut dla forma: systemontop, więc powinien być zawsze na wierzchu. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Obiecuję, że jak skończę pisać to się podzielę.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17321
Wysłany: 2013-01-23, 22:42   

Może uruchom skryptem, który najpierw uruchomi explorer.exe, a potem Twój program?
I może trzeba skillować fabryczne menu?

Skryptu(materiał do przeróbek) poszukaj w http://www.my-navia.pl/vi...559&view=newest
Co do bibliotek - WinCE na nawigacjach ma też tyle, co kot napłakał (to w zasadzie nie system operacyjny, a zestaw procedur potrzebnych do działania programu nawigacyjnego i multimediów) - polecam DependencyWalker
_________________

 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-23, 22:45   

Dziękuję Jacku za odpowiedź, aczkolwiek smuci mnie to że nie doczytałeś mojej wypowiedzi do końca :> Być może zbyt dużo pisze. Napisałem że z Windowsa śmiga. A tak btw to WinCE 6 a nie 5 :> Żadne komunikaty się nie wyświetlają, program ładnie chodzi. Problem jest natomiast z odpaleniem go spod menu. Dziękuję za link, jutro przejrzę i napisze czy coś ruszyło :>

Edit: Próbowałem skillowac pmp.exe i loader.exe (plik farbycznego menu) Efekt- navi zamarza na stałe, potrzebny restart, a programu jak nie było tak nie ma.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17321
Wysłany: 2013-01-23, 22:54   

Przed killowaniem uruchom cokolwiek, bo jak zamkniesz jedyną działająca aplikację 9fabryczne menu), to masz absolutne nic - żaden system nie chodzi w tle

Post edytowałem tuż przed Twoją odpowiedzią - o 22.44 - stąd nie za bardzo pasują do siebie
_________________

 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-24, 17:59   

Nie zgodzę się z tobą, windows CE działa cały czas :> Wiem, ponieważ jak poprzednim razem ubiłem nawigację to włączała się i "nie było nic", ale Activesync ją widział, czyli sterownik był załadowany. W innym wypadku urządzenie byłoby widziane jako pamieć masowa.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2419
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-01-24, 18:39   

Nie była by widoczna WCALE a nie jako dysk (za widzialność też odpowiada system Win CE). Kolega Jacekp1313 pisząc "system" miał pewnie na myśli explorera (część systemu odpowiedzialną za pulpit, pasek start itp). Bez niego pod CE nie poszalejesz, chyba że użyjesz alternatywnego menadżera plików. Explorer jednak w żadnym wypadku nie odpowiada za połączenia (ani AS, ani jako Mass storage), stąd jego brak nie zaburza łączności.
 
 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-24, 20:27   

Wiem o czym mowa, ale mój problem nie na tym polega. Jak już wcześniej pisałem - pod wince w sensie przez explorer program się uruchamia a spod fabrycznego menu już nie. Jak go zmusić do działania?

Edit: Jak bez explorera nie poszalejesz? Inne programy się odpalają bez explorera w tle przecież. A system działa od włączenia do wyłączenia. Czy naprawdę nikt nie rozumie mojego problemu? Bo dotychczas wszystkie odpowiedzi trochę nie na temat...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17321
Wysłany: 2013-01-24, 22:20   

Fieras napisał/a:
pod wince w sensie przez explorer program się uruchamia a spod fabrycznego menu już nie
To dość istotna poszlaka, ze wymaga explorera w tle.

Dobę temu pisałem
Cytat:
uruchom skryptem, który najpierw uruchomi explorer.exe, a potem Twój program
_________________

 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-24, 22:44   

ehhhh, Jacku, ale jesteś uparty. Specjalnie dla Ciebie zrobiłem test. Odpaliłem total commandera z menu fabrycznego a w nim swoją apkę. Działa - bez explorera w tle. Po co nam explorer skoro cały system i tak pracuje. Analogicznie jest z Windowsem na komputerze. Spróbuj ubić proces explorer.exe a następnie flaga + r, wybierz jakąś aplikację i zadziała. A poza tym, że skrypt z explorerem jest bez sensu, to przeglądałem temat z Twojego linku, większość próbowałem wcześniej, ale i tak żadne z nich nie pomogło. Oczywiście dziękuję za zainteresowanie moim problemem, mam nadzieję, że wspólnie do czegoś dojdziemy.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2419
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-01-24, 22:58   

Więc wyobraź sobie, że też wiemy o czym piszemy :) Wiele aplikacji pisanych pod WM nie pójdzie na nawi na której nie jest odpalony explorer albo (uwaga) coś typu totalcommander! Spróbuj chociażby TT na niektórych nawigacjach Lark. Oczywiście 95% programów odpala bez explorera i jakiegokolwiek innego "menadżera" plików w tle (tak jak piszesz), ale TT wywali "not a valid ce" by po odpaleniu okna "my Device" ruszyć z kopyta. Jeśli mnie spytasz dlaczego, powiem nie wiem, bo nie jestem programistą, ale tak po prostu wynika z praktyki. Może chodzi właśnie o zarządzanie "oknami" - zapewne przydatna będzie informacja na temat zachowania się minimalizacji w AM. Są nawigacje, na których BEZ DZIAŁAJĄCEGO EXPLORERA (działa wyłącznie menu) minimalizacja w AM będzie działać, ale są i takie, na których za nic się nie "zminimalizuje". Wystarczy jednak na takiej nawi odpalić explorera albo nawet TC by się AM zminimalizowała. Na potrzeby swoje nazywam tego typu sytuację brakiem procesu zarządzającego oknami (to wyłącznie moja "twórczość", ale chyba oddaje sytuację). Być może wynika to po prostu z braku "opisów" do okien (to się chyba nazywa "dialog") i stąd problemów z ich przełączaniem (stale wisi okno menu a nie Twoje). W takiej sytuacji chyba wypadało by dodać do aplikacji jakiś log, żeby sprawdzić, czy w ogóle odpala (a problem tylko z oknem).
 
 
 
Fieras
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Maj 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-01-25, 13:00   

W końcu konkrety. Dziękuję za sugestię, posprawdzam co trzeba i dam znać czy działa. Tak czy inaczej - "pomógł" leci. Pozdrawiam.
 
 
piekario
azymut


Dołączył: 07 Lut 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-02-07, 22:25   

Witam.

Przerobiłem sobie skrypt startowy tak, żeby otwierał bezpośrednio pulpit Windows. Ustawiłem sobie tapetę i link do programu nawigacyjnego. Zmieniłem też ustawienia paska start. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu urządzenia tapeta i ustawienia paska pozostają, ale link znika. Próbowałem go umieszczać na pulpicie i w folderze Favorites i jest to samo. Czy można coś na to poradzić bez ingerowania w rejestr?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2419
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-02-08, 09:00   

Najlepiej dodaj do skryptu startowego automatyczne kopiowanie skrótów na pulpit. W ten sposób nie ingerujesz w rejestr, a skróty będą na ekranie.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 12