Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 21:04
Modecom MX3 HD i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
aris1414
azymut


Dołączył: 15 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-15, 16:27   Modecom MX3 HD i programy nawigacyjne

Witam. Kupiłem sobie owego Modecoma od znajomoego. Miała ona jednak wgrany program MapaMap, a chciałbym zainstalować sobie AM bez dokupowania karty pamięci. Więc usunałem z urządzenia MapęMap, ale przy wgrywaniu AM pojawia się problem typu "Dysk jest chroniony przed zapisem". Nie wiem co z tym dalej zrobić. Wie ktoś może jak to obejść?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-01-15, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2013-01-15, 18:09   

aris1414, po co sobie stwarzasz problemy ,z tego co wiem dobrze to AM jest najlepiej zainstalować na kartę SD (przecież to nie wielki wydatek 30-50 PLN) i najmniej problemów.Szczegółowy opis tego jak to się robi jest tutaj >>
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484




-
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2013-01-15, 18:12   

Zacznij od podania szczegółów - np. przez jaki program łączysz się z kompem - Mobile Device Center, czy Active Sync?
Nawigacja w trybie USB, czy AS?
Przy kopiowaniu którego pliku pojawia się ten komunikat?
Do jakiego folderu instalujesz AM?

A najlepiej odżałuj 30 złotych i kup karte.
_________________

 
 
tomas55555 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 36
Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 14
Wysłany: 2013-06-20, 17:39   Początki MX3 HD

Dziś odbieram moje MX3 HD. Krótkie pytanie: Od czego zacząć?
chciałbym wgrać AM oraz mieć możliwość wgrania coś innego na niemcy (np. Navigon).
Czy mogę używać wszystko z MX3, czy rozdzielczość będzie gorsza?
Prośba o poradę.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2013-06-20, 18:30   

Możesz zainstalowac te same programy - w przypadku iGO zwróć uwage na rozdzielczośc wersji programu
Ale proste przełożenie karty może zawieść
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 48
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-07-09, 16:11   Modecom mx3 i autostart

Witam.Chciałem zapytać kolegów jak chce wgrać Automapę na sd to przy instalacji lepiej zaznaczyć w dodatkach autostart czy nie .Chciałbym zainstalować tylko AM .Czy to ma sens?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 790
Wysłany: 2013-07-09, 16:22   

zbyszekr114 napisał/a:
lepiej zaznaczyć w dodatkach autostart czy nie

nie.
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 48
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-07-13, 13:41   Modecom i usunięcie am 6.11 z pamięci wew.

Witam.Znajomy kupił modecoma bez am ale w pamięci wew. była AM.611 ale wyskakuje żle zarejestrowana ,zarejestruj am .Wgrałem na kartę AM.6.14 i zmieniłem ściezkę dostępu i chodziła bez problemu , a tu zonk,po wyłaczeniu am nadal włącza się Am 11 .Prosze o pomoc ,moze usunać z pamięci wew. ta aplikacje .Jakby sama zmieniała ścieżkę dostępu do aplikacji ???
 
 
vaders1 
Waypoint


Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 76
Wysłany: 2013-07-13, 13:49   

Albo usuń całkiem starą wersję albo ją potraktuj patcherem.
Lepiej usunąć moim zdaniem.
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 56
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-08-23, 18:27   

Witam wszystkich jestem posiadaczem nowego modecoma MX3HD mam pytanie co zrobić aby wszystko wróciło do stanu zakupu nawigacji mam ją parę tygodni zakupiłem ją wraz z mapą Polski XL I WSZYSTKO MI ZNIKNĘŁO PO WGRANIU SOFTU ze strony producenta nie ma mapy tylko meniu zostało czy da się jakość wgrać na nowo mapę na flesza i na kartę mikroSD czy już nic z tym nie zrobię. oczywiście posiadam nr. licencyjny.proszę o pomoc za co zgóry dziękuję
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18830
Wysłany: 2013-08-23, 19:03   

Ściagnij AM ze strony producenta i zainstaluj.
_________________

 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 56
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-08-23, 19:29   

jacekp1313 napisał/a:
Ściagnij AM ze strony producenta i zainstaluj.

witam ale na flesza czy SD
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-08-23, 19:44   

Tam, gdzie miałeś przypisaną licencję.
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 56
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-08-23, 20:05   

aleks napisał/a:
Tam, gdzie miałeś przypisaną licencję.

Jeszcze jedno czy może to być ta najnowsza wersja 6.14 od producenta czy musi to być ta którą miałem zainstalowaną przy zakupie .Wielkie dzięki za szybką odpowiedz.
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-08-23, 20:49   

Jeśli masz licencję, to masz też subskrypcję na określony czas i w tym okresie możesz korzystać z wszystkich aktualnych wersji zamieszczonych na stronie AM.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11