Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker 9.6.8.265850 REVO I
Autor Wiadomość
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 449
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2013-01-18, 13:40   Becker 9.6.8.265850 REVO I


loading screen (zawartość skopiować do folderu programu)
************

ANIMACJA - animation - анимация - animacijos- animação
..



Asystent pasa skrętu Pro 3D


source: mobilenavigation.mybecker.com
(w realu działa jak na obrazku)

Wpis w sys.txt zmieniający wygląd menu
Kod:

[other.becker]
mainmenu_diamond=1 ;=1- REVO menu =0- ICE menu



mainmenu_diamond=1


mainmenu_diamond=0

..
Ostatnio zmieniony przez zbyshek 2016-04-13, 14:25, w całości zmieniany 9 razy  
 
 
d.marco 
guru


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1149
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2013-01-18, 14:47   

zbyszek1817, a kiedy reszta jak zacząłeś od loadinga to może resztę dołożysz :-)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 15:11   

Program, do ktorego link podał Pan_Karpik w nieistniejacym topicu działą calkiem dobrze. O ile bedzie zainteresowanie, mogę dorobic do niego polski lang, bo spora część menu jest angielska.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 62
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 803
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2013-01-18, 16:16   

Jeżeli jesteś tak uprzejmy to z chęcią skorzystam z twojego "langu".
Jeżeli jeszcze byłaby możliwość przestawienia strzałeczki cofania - podobnie jak w skinie Pan_Karpik to już było by całkiem dobrze.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >TomTom GO 510
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1689
Wysłany: 2013-01-18, 16:42   

Cytat:
O ile bedzie zainteresowanie, mogę dorobic do niego polski lang

Jest wielkie zainteresowanie.
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2013-01-18, 17:15   

Skoro w linkowni pojawil sie program sprobuje jak dziala, wiec lang by sie przydal :lol:
_________________
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 17:38   

prenrzyk napisał/a:

Jeżeli jeszcze byłaby możliwość przestawienia strzałeczki cofania - podobnie jak w skinie Pan_Karpik to już było by całkiem dobrze.

to akurat prosciutkie ;-)
w katalogu Ui_becker ( nie w data.zip !!! ) znajdź tempates.css , w nim fragment:
Kod:
BUTTON.back {
    x:0; y:224;
    onrelease:sc_PrevStateIfPossible;
    rawkey:27;
    usefocus:0;
        bmp: "bk_btn_back.bmp#3";
}

i popraw parametry x i y jak tu.

W kwestii langu: mam problem z jednym hasłem, reszta niby działa, z tym że jeden z kolegów zgłosił mi jakies błędy kodowania.
Wrzucam, prosze o sprawdzenie jak jest u innych kolegów :-) .
http://odsiebie.pl/xrdasz...sh_Pna.zip.html
Zmienilem link, bo jakieś problemy z nim
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 62
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 803
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2013-01-18, 18:39   

Tłumaczenie działa dobrze nie stwierdziłem błędów.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie strzałeczki cofania.Czym edytować ten bpm - jak zmniejszyc rozmiar ?
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >TomTom GO 510
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 20:10   

prenrzyk napisał/a:

Jeszcze jedno pytanie odnośnie strzałeczki cofania.Czym edytować ten bpm - jak zmniejszyc rozmiar ?

Jesli nie otwiera się w dowolnym programie graficznym, to otworzyć w IPAQ 31X, w tym programie konwertować do "zwykłego" .bmp, dokonać korekt w dowolnym programie graficznym i znów IPAQ 31X przerzucić do formatu obsługiwanego przez IGO
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2013-01-18, 20:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-01-18, 20:16   

no_taki napisał/a:
mam problem z jednym hasłem
Podaj jakie to haslo.. Pobralem Twoj lang (bledow nie ma) - na PC mam tez data.zip z beckera - moze cos pomoge...
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 20:18   

hasło "Lane Assist Pro 3D"
Próbuję normalnie, probuję i "FO~Lane Assist Pro 3D" ( tak jest w data.zip) " i dupa blada :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-01-18, 20:19   

no_taki napisał/a:
konwertować do "zwykłego" .bmp
Polecalbym konwertowac do pliku *.png - przy konwersji do zwyklego *.bmp tracimy kanal "alpha" jesli istnieje i ikona wyglada zle po powrocie do oryginalnego formatu.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez janusz_40 2013-01-18, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 20:27   

w Ipaq jest opcja .bmp (aRGB) i o nią chodzi.
Sorry . Nie dopisalem :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2013-01-18, 20:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-01-18, 20:27   

no_taki napisał/a:
Lane Assist Pro 3D
Wg mnie powinno byc tak:
FO~Lane Assist Pro 3D="Asystent pasa skrętu Pro 3D"
nie wiem czy miala znaczenie spacja przed znakiem "=" - sprawdz.. Jesli to nie to, nic mi do glowy nie przychodzi.. w data.zip jest w tej postaci, wiec teoretycznie powinno dzialac..
Ps. Sugerowalbym brzmienie "Asystent pasa ruchu Pro 3D"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2013-01-18, 20:32   

sprawdzałem i ze spacją i bez :-( , bo keidys miałem frazę w ktorej taka spacja była znacząca ) Bez efektu :-( . Nie chodzi mi nawet o brzmienie tlumaczenia ile o to by ta ciężka cholera się przetłumaczyła :-)
P.S Potwierdzam- Twoja propozyca sie nie tlumaczy :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13