Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIGON 5110 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Nalewka
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-04-21, 12:43   NAVIGON 5110 - odblokowanie, programy nawigacyjne

Kupiłem niedawno nawigacje navigon 5110 model no. nvg5100 na windowse ce core 5.0 x11-15302. Mam na niej mapy z navigon mianowicie cala europa ale pokkrycie polski jest ogolnie slabe.
Chcialbym wgrac cos innego ale totalnie nie wiem jak sie do tego zabrac.

Nawigacja laczy sie z komputerem za pomoca kabelka usb, dostep jest tylko do plikow zawartych na karcie pamieci a program active sync jej nie wykrywa.
Za kazda okazana pomoc dziekuje

[ Dodano: 2008-04-23, 22:34 ]
poradzilem sobie z mozliwoscia wrzucenia czegos do nawigacji ta sama metoda co z navigonem 7000 z tym ze teraz na automapie nie moze mi znalezc zadnej satelity:(.
pomocy!
przeszukalem cale forum i nic
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-12-27, 15:13, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Bieniasz 
młodszy inspektor GPS
bieniasz


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 12
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2008-04-28, 11:12   

Sprawdż w katalogu Settings) Navigona jaki port jest ustawiony i prędkość transmisji i ustawić takie dane w automapie GPSi będzie dobrze. TS 7000 T pracuje na porcie 2 i Baudrate 4800 a 5110 musisz odczytać z pliku MN6/Setting/UserSettings.default:
<GPS>
<Type>2</Type>
<GPSPort>1</GPSPort>
<TMCPort>4</TMCPort>
<Baudrate>4800</Baudrate>
<DRVPrefix />
 
 
Nalewka
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-05-17, 23:19   PORTY

Dzieki za pomoc juz wiem wszystko chodzi jak navigo 7000 identycznie dzieki
 
 
karolex1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-04, 09:18   

Kolego nalewka możesz mi podac sposób na odblokowanie navigona 5100/5110?
 
 
Nalewka
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-10, 08:52   powiedzmy ze odblokowany

Witam pewnie ze bym mogł nie jest to pełne odblokowanie ale automape odpalilem w ten sposob na luzie.
Wiec jezeli chcesz chcesz miec np tylko automape to pobierasz np ktorys z tych co sa tu (http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325) wymienione i poprostu plik bezinstalacyjny wrzucasz na czysta memorke poczym zmieniasz katalog głowny automapy na nazwe MN6 oraz automapaeu.exe na MN6.exe w katalogu automapy i z orginalnej karty navigona kopiujesz plik o nazwie autorunce i wklejasz obok katalogu z automapa. jak tak zrobisz to po wlaczenie navigona odpali Ci sie automapa zamiast navigona, nastepnie ustawiasz w ustawieniach gps port 2 i predkosc 57600. w taki sposob chula az milo. W ten sam sposob odpalilem jeszcze miomap.
 
 
karolex1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-20, 09:38   

Niestety nie działa
 
 
soot
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-06-25, 06:55   

AM działa bez problemu na ustawieniach takich jak Podał kolega Nalewka.
Ostatnio zmieniony przez soot 2008-06-28, 20:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
karolex1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-25, 13:35   

Ale AM się nie odpala wcale
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-07-04, 12:45   Odblokowanie NAVIGONA 5110

Wpadł mi w ręce NAVIGON 5110 na krótko, więc szybko klikałem... no i naklikałem :mrgreen: !
To co w załączniku zaaplikować zgodnie z instrukcją w środku no i cieszyć się ! :mrgreen: odblokowanym Windowsem. No ale teraz to dopiero trzeba pracować nad tym...
Po starcie mamy dostęp do paska systemowego.
Pozdrawiam

[ Dodano: 16-07-2008, 22:09 ]
Hmmm.... czy ktoś chociaż mógły potwierdzić, że to działa...
Zero komentów.... nic... totalna cisza... :-(
No to... działa :mrgreen:

NAVIGON 5110.rar
wgrać zgodnie z instrukcją...
Pobierz Plik ściągnięto 793 raz(y) 62,37 KB

_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2008-07-04, 13:17   

karolex1977 napisał/a:
Ale AM się nie odpala wcale

no to jest namieszane w nazwach folderu i pliku .exe. Dzisiaj sprawdzałem, wszystko działa jak jest wyżej napisane. Ale żeby było poprawnie to można przerobić plik autorunce.exe np. w restoratorze albo reshackerze, i wtedy nietrzeba zmieniać nazw katalogu ani pliku exe. Ten plik można dostosować dla każdej nowej karty SD, i określić w nim co ma być otwierane...
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
karolex1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-22, 15:52   

W końcu udało się uruchomić automape i igo8 zmieniłem tylko karte
 
 
Gizolo
azymut


Dołączył: 30 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-08-30, 12:47   

Mam kartę kingstona i również nie działa, czy to wina karty ?
 
 
karolex1977
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-09-01, 12:08   

Gizolo napisał/a:
Mam kartę kingstona i również nie działa, czy to wina karty ?
Przytrzymaj on/off przez 10sec powinno odpalić się
 
 
stogi82
azymut


Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-09-17, 11:31   

wszystko hula az milo troche mi to zajelo ale dalem rade.poza tym udalo sie wrzucic A.M 5.0.5 a ladnie pracuje.dzieki za pomoc pozdrawiam :mrgreen:
 
 
pepe32
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-12-09, 09:53   

może wiecie czy zadziała z 8110
_________________
Navigon8110
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13