Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIGON 5110 - odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
joachim pyka 
azymut
himek44


Wiek: 63
Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 2
Skąd: Żory
Wysłany: 2009-01-22, 19:49   

Może wiecie jak odblokować Navigona 5110 bo sciągnięcie powyższego pliku nic nie dało .Nie można go otworzyć by przeczytać instrukcję ,a wgrany na SD też nic nie robi z Navigonem
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-01-22, 20:23   

joachim pyka napisał/a:
Może wiecie jak odblokować Navigona 5110 bo sciągnięcie powyższego pliku nic nie dało .Nie można go otworzyć by przeczytać instrukcję ,a wgrany na SD też nic nie robi z Navigonem

Wypakować Winrarem na PC... a potem przeczytać instrukcję i zastosować... ot i wszystko... ;-)
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
Ostatnio zmieniony przez qwerter 2009-01-31, 17:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
joachim pyka 
azymut
himek44


Wiek: 63
Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 2
Skąd: Żory
Wysłany: 2009-01-23, 11:26   

spróbuję dzięki

[ Dodano: 2009-01-26, 12:15 ]
Niestety nic to nie dało ,nagrałem plik na kartę i włożyłem do "maszynki " i NIC ,tak jak by go zablokowało ,kolejne wyłączenia i znów tak samo .Co zrobić z tym fantem? :cry:

[ Dodano: 2009-01-26, 12:18 ]
Może jest w tym jakiś "haczyk" ,albo inny sposób.Proszę o radę i z góry dziekuje.

[ Dodano: 2009-01-26, 12:27 ]
Dzięki klikałem no i wreszcie poszło
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-01-31, 17:09   

Gratulacje ! teraz dalej bawić się w testowanie innych programów nawigacyjnych, instalowanie programów typu playery, do przeglądania fotek i.t.d i.t.p...
powodzenia
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
rafik87
azymut



Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-02-17, 22:52   

a na Navigona 5100 tez zadziała(chyba powinno)

Głupie pytanie ale : traci sie gwarancje?

Napatrzylem sie na ogloszenia "czarodziejów" na allegro o mozliwosci odblokowania kazdej navi bez utraty gwarancji, siedze juz od ponad 1 tygodnia i szczerze sie do monitora jak szczerbaty na suchary i NIC NIE ZNALAZLEM

wiecie moze jak odblokowac tego navigona bez utraty gwarancji???
 
 
qwerter 
GPS instruktor



Pomógł: 16 razy
Wiek: 64
Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 691
Wysłany: 2009-02-19, 20:49   

rafik87 napisał/a:
a na Navigona 5100 tez zadziała(chyba powinno)

Głupie pytanie ale : traci sie gwarancje?

Napatrzylem sie na ogloszenia "czarodziejów" na allegro o mozliwosci odblokowania kazdej navi bez utraty gwarancji, siedze juz od ponad 1 tygodnia i szczerze sie do monitora jak szczerbaty na suchary i NIC NIE ZNALAZLEM

wiecie moze jak odblokowac tego navigona bez utraty gwarancji???

Jakby to powiedzieć... teoretycznie nie, ponieważ nie modyfikujesz nawigacji, bo wszystko jest na karcie SD..., ale w przypadku testowania np: Automapy pozostaje problem wpisów w rejestrze, które zostają utworzone... i tak samo jest w przypadku innych programów, które robią wpisy w rejestrze... tak więc sam widzisz... decyzja należy do Ciebie...
A to że niczego nie znalazłeś... no cóż kiepsko szukałeś... http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=35858#35858 :mrgreen:
pozdrawiam
_________________
MODECOM MX3 marzenia się spełniają...
 
 
kadamcz
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 171
Wysłany: 2009-08-23, 13:18   

wywalilem z karty plik autorunce.exe i nie moge odpalic Am moze ktos by udostepnil mi ten pliczek?
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-09-28, 11:37   

Bardzo chętnie mam to na chomiku w dziale Navigon 5110.
 
 
Paul_i
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-08-01, 13:47   

Witam,

AutoMapa cały czas mi gubi sygnał. Czy jest to możliwe, że trzeba zamontować antenę w nawigacji? Posiadam antenę TMC, ale widzę że jest wejście jeszcze na inną antenę.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2013-08-01, 14:19   

A fabryczny program też gubi sygnał?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Paul_i
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-08-01, 14:46   

Nie wiem. Fabryczny program znajdował się na karcie której niestety już nie posiadam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2013-08-01, 14:50   

Sprawdź przez Visual GPS .
I zmień jeszcze w AM port z AUTO com x na com x
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Paul_i
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-08-20, 12:42   

jestem_ktoś napisał/a:
Sprawdź przez Visual GPS .
I zmień jeszcze w AM port z AUTO com x na com x


Jak zainstalować ten visualGPS? Ściągam wersje zapakowaną, ale nie ma tam pliku .exe. Ściągam wersję instalacyjną, która jednak nie wykrywa nawigacji. Proszę o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2013-08-20, 12:54   

W wątku o tym programie sa linki do gotowców do skopiowania na SD lub do urządzenia
_________________

 
 
Paul_i
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-08-27, 23:55   

Jednak winą za gubienie sygnału była słaba antena. Kupiłem antenę z standardem MMCX 180°. Problem rozwiązany.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9