Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TomTom ?
Autor Wiadomość
patryk691 
Waypoint
TomTom GO 910



Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 133
Skąd: DGL
Wysłany: 2011-07-04, 18:37   

gustawox1, ja w piątek jadę w trasę i potrzebuje już coś na teraz. Testowałem trochę map na EU i nic nie pobije TT. Używam jej tylko do nawigowania i do niczego więcej nie jest mi potrzebna.
_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-04, 18:43   

Poszukaj jeszcze tu :arrow: http://www.skapiec.pl/szu...erwisie/tom+tom
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
patryk691 
Waypoint
TomTom GO 910



Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 133
Skąd: DGL
Wysłany: 2011-07-04, 19:15   

http://allegro.pl/nawigac...45.html#gallery
Firma sprzedaje własnie takie tt za 120zł, nie wiedziałem że można wgrać do niego inną mapę. 20GB pamięci, czyli da radę wgrać bez problemu tak? Jeszcze wole się upewnić.

Firma sprzedaje, bo są stare.Ale jeżeli będzie mi to działać to nie widzę problemu.
_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2011-07-04, 19:24   

Ja widzę 400zł...
Poza tym - GO910 nie ma slota http://pl.support.tomtom....etail/a_id/4061
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
patryk691 
Waypoint
TomTom GO 910



Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 133
Skąd: DGL
Wysłany: 2011-07-04, 19:41   

Ale u mnie w firmie sprzedają za 120zł
Nie ma slotu ale ma 20gb pamięci, więc chyba nie będzie problemu?
_________________
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-07-04, 20:56   

Tylko do tego jest specjalna wersja mapy Truck: EUROPE_TRUCK_870_3421 2,12GB
Pewnie nie będzie problemu jeżeli faktycznie ma 20GB pamieci wewnętrznej.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
sebastian1979r 
GPS instruktor



Pomógł: 37 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Lut 2009
Posty: 667
Wysłany: 2011-07-04, 21:07   

TomTom GO 910 ma faktycznie 20 GB pamieci i do tego to jest urzadzenie 64 MB RAM. Czyli mimo ze jest juz stare to dziala na nim wszystko: ALG, IQ, cspeech itp. Na tym urzadzeniu montuje sie rowniez najnowsze mapy TRUCK ktore juz ponoc nie dzialaja na urzadzeniach 32 MB RAM, lub tez sie czesto zacinaja. Polecam te urzadzenia, jak i rowniez GO 710. Takze 64 MB i juz ze slotem na karte SD.
_________________
Jeżeli Ci pomogłem używaj opcji "Pomógł"
Zajrzyj na:
chomikuj.pl/sebastian1979r
 
 
krissos 
Navi Expert


Wiek: 103
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 286
Wysłany: 2012-04-11, 19:23   TomTom 720/630

Zastanawiam się na tymi modelami tomtom 720 i tomtom 630 Która będzie lepsza pod mapy truck i łatwiej ją rozblokować i do jakiej kwoty się opłaca kupić?
 
 
vido 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-06-04, 20:56   TT XXL czy warto jeszcze?

Witam mam pytanie ponieważ mam okazję kupić TT XXL z mapami v850.2800
za jakieś 150zł i właśnie się zastanawiam czy warto? Jakie jest wasze zdanie?
Oraz mam jeszcze pytanie czy bardzo skomplikowane jest wgrywanie nowych aktualnych map?
Czy dużo jest z tym roboty ogólnie? Co trzeba zrobić?
Wiem że pewnie pełno jest odpowiedzi na moje pytanie na forum ale dziś zalogowałem się po dłuższej przerwie a decyzje muszę jak najszybciej podjąć

Pozdrawiam
_________________
Pomóż mi! Muszę mieć konto Premium. Proszę pobierz TO ,jest to zwykły plik tekstowy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2012-06-04, 21:08   

Jeśli lubisz program TT to warto. 2GB flash na całą EU nie wystarczy. ale sa mapy kawąłków Europy

Nowe mapy - opisano dokładnie w "Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom"
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-04, 21:14   

TT nieźle daje sobie radę nawigując po Europie. Natomiast jeśli chodzi o Polskę to jest on raczej przeznaczony dla osób, które ciężko jest wyprowadzić z równowagi ;-)
Jeśli jesteś ostoją spokoju to za 150 PLN można to brać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
vido 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-06-04, 21:20   

jacekp1313 napisał/a:
Jeśli lubisz program TT to warto. 2GB flash na całą EU nie wystarczy. ale sa mapy kawąłków Europy

Nowe mapy - opisano dokładnie w "Poradnik,jak uruchomic nieoryginalne mapy w nawigacji TomTom"



a Europę środkowo wschodnia da rade 2gb flash?

kurcze tak to czytam to wydaje mi się czarna magia ;)
jak na Larku instalowałem AM to raczej nic więcej oprócz klikania dalej robić nie trzeba było ;)

Jak wy uważacie w praktyce dużo trudniej wgrać w tt niż AM?

Jeszcze jedno pytanie czy takiego tt trzeba odblokowywać lub coś takiego?

Sahem napisał/a:
TT nieźle daje sobie radę nawigując po Europie. Natomiast jeśli chodzi o Polskę to jest on raczej przeznaczony dla osób, które ciężko jest wyprowadzić z równowagi ;-)
Jeśli jesteś ostoją spokoju to za 150 PLN można to brać.


na Europę będzie używany raczej od święta ;)
a tak to raczej PL
a dlaczego tak sądzisz że przeznaczona jest tylko dla spokojnych? ;)
co z tt nie tak? ;d
_________________
Pomóż mi! Muszę mieć konto Premium. Proszę pobierz TO ,jest to zwykły plik tekstowy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2012-06-04, 21:27   

TT raczej olewa nasz kraj, więc mapy nie należą do czołówki - ale do TT nie da sie wrzucic nic innego
EU środkowo-wschodnia to 1,1GB https://www.tomtom.com/gl...tern_Europe.gif
EU środkowa to 1,5GB https://www.tomtom.com/gl...tral_Europe.gif
_________________

 
 
vido 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2011
Posty: 20
Wysłany: 2012-06-04, 21:32   

a np mogę dodać jakieś jeszcze państwo dodatkowo do europy środkowej? mam na myśli no Norwegię?

A jeszcze jedno pytanie ponieważ ten TT ma niby mapy europe east

czy to są te kraje? http://i30.fastpic.ru/big...9450994ddb1.jpg


wracam jeszcze do tej instalacji map do TT czy są one bardzo skomplikowane do wgrania? czy jak w przypadku AM praktycznie samo dalej dalej ;)

i czy trzeba odblokowywać w jakiś sposób tt czy nic nie trzeba robić takiego?
_________________
Pomóż mi! Muszę mieć konto Premium. Proszę pobierz TO ,jest to zwykły plik tekstowy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2012-06-04, 21:38   

vido napisał/a:
czy trzeba odblokowywać w jakiś sposób tt czy nic nie trzeba robić takiego?
Odblokowanie TomToma - niemożliwe http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13675 (w naszym rozumieniu pojęcia "odblokowanie" czyli http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108 )

Nie da się dodac państwa. Do TT sa konkretne obszary Europy - zobacz https://www.tomtom.com/pl_pl/shop/maps/
Wybierz TT XXL a potem rozwiń Europę
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10