Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Mio moov m612
Autor Wiadomość
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-14, 12:50   Problem z Mio moov m612

Witam
Mam nawigacje Mio M612 po wlonczeniu pojawia się tylko plansza startowa i po tym pojawia się jak by chciało przez kabel połonczyc się z Laptopem.
wie ktoś jak to naprawić ? co jest pomotane ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2015-06-14, 13:01   

Chyba tylko serwis, bo raczej nikt nie przygotował wsadu ratunkowego jak dla M500
Spróbuj jeszcze sposobów z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23963

CO robiłeś z nawi od czasu, jak działała? Bo jak to się stało samo z siebie, to może to być uszkodzenie pamięci - czyli wymiana płyty głownej
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-14, 13:13   

nie wiem co było z nią działane niestety ja ją dostalem wczoraj i dopiero teraz sprawdzam ją
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2015-06-14, 14:59   

73Marcin73 napisał/a:
niestety ja ją dostalem wczoraj i dopiero teraz sprawdzam ją
Czyli ktoś narobił bałaganu a ty masz ją naprawić?
_________________
Poradniki
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-14, 15:32   

Z nawigacji Korzystał Tata w Angli dał tam do serwisu wgrania nowej Mapy i tyle z tego było
i Wyskakuje tylko Mio exploler more i po tym wyskakuje Komputer i nawigacja i znaczek USB i tyle .
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-06-14, 20:39   

Jak podłączysz do kompa to wykrywa urządzenie? Jeżeli tak to na początek możesz spróbować przywrócenia oprogramowania lub trzeba by zastanowić się nad odblokowaniem nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-14, 22:03   

to znaczy Nawigacje Wykrywa. jako dodatkowy dysk. A czy możesz mi powiedzieć jak przywrócić oprogramowanie (jaki program) i jak odblokować Tą nawigację ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-06-14, 22:50   

Na to wychodzi , że zostało coś usunięte z nawi. Program to mio more desktop . Co do odblokowania to trzeba by popróbować bo chyba nie ma w tej gotowego odblokowania.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2015-06-15, 06:29   

73Marcin73 napisał/a:
Wykrywa. jako dodatkowy dysk
Sprawdź, co jest wpisane w pliku appstartupsec.ini.
Najpierw włącz pokazywanie ukrytych i systemowych (pliki i foldery)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2015-06-15, 09:30   

73Marcin73 napisał/a:
w Angli dał tam do serwisu wgrania nowej Mapy i tyle z tego było
To niech odda ponownie i ją naprawią.
73Marcin73 napisał/a:
Wykrywa. jako dodatkowy dysk.
A jest coś na nim czy jest pusty?
_________________
Poradniki
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-15, 21:37   

w twj navi są tylko takie pliki

http://scr.hu/2yvf/r5cra
Co do programu Mio More wyskakuje komunikat

http://scr.hu/2yvf/gsunk
Niestety nie znam sie na tym więc nie wiem o co chodzi
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2015-06-15, 21:41   

73Marcin73, W Program Files są jakieś pliki.
_________________
Poradniki
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-15, 21:53   

Tak sa 2 foldery
http://scr.hu/2yvf/ykr01
i w Navman tylko te
http://scr.hu/2yvf/s2oh2
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2015-06-15, 21:57   

A wspomnianego pliku
jestem_ktoś napisał/a:
appstartupsec.ini.
Najpierw włącz pokazywanie ukrytych i systemowych (pliki i foldery)
nie ma?
_________________
Poradniki
 
 
73Marcin73
Waypoint


Dołączył: 14 Cze 2015
Posty: 16
Wysłany: 2015-06-15, 21:59   

niestety nie ma
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11