My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:38
Becker - modyfikacja strefy czasowej przed starem AM
Autor Wiadomość
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2013-04-04, 11:38   Traffic Assist Highspeed - czas (rozwiązanie)

Witajcie,

Dostałem do "roboty" Beckera Traffic Assist Highspeed (z podświetleniem) trudziłem się z tą strefą czasową aż w końcu zrobiłem. Cały skrypt działa tak:
1.Klikamy "Nawigacja" i mortscript modyfikuje nam rejestr ze strefą czasową
2.Klikamy ikonkę AM po czym szybko odptaszkowujemy i zaptaszkowujemy Adjust clock...
3.AM się odpala

Pewnie będziecie się dziwić po co mam klikać Adjust clock... Chodzi o to, że Navi będzie miała w ustawieniach wpisaną nową strefę tylko jakby musi jej się zakodować, że tam było coś zmieniane przez użytkownikach a nie Mort'a. Wystarczy, że szybko odptaszkujemy i zaptaszkujemy opcję Adjust a skrypt sam zamknie nam okno po 5 sekundach i odpali AM.

Wszystko jest mojego autorstwa oparte na MortScript i jakimś Menu z elektrody.
Download:
http://www30.zippyshare.com/v/8610065/file.html

Instrukcja instalacji:
1.Zawartość folderu Flash skopiuj do /My Flash Disk/
2.Zawartość folder MNAV skopiuj do /My Flash Disk/MNAV
3.Spokojnie zatwierdzamy podmiankę plików
4.Wyłączamy włączamy urządzenie z boku i cieszymy się działającą AM bez zmieniania strefy czasowej

Na navi kolegi taty śmiga bez problemu lecz wszystko robisz na własną odpowiedzialność.

Pozdrawiam
Filip
PISZCIE CZY WAM DZIAŁA
 
 
 
djmichu
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2013-04-24, 13:11   

Dzięki kolego, miałem podobny skrypt, ale nie do końca działał bo tak jak mówisz coś musi się zakodować i wtedy dopiero rusza jednak trochę zmodyfikowałem Twój skrypt żeby au odpalała od razu po kliknięciu w nawigację w oryginalnym menu i co najważniejsze w nie trzeba tak jak napisałeś odptaszkowywać opcji adjust a wystarczy odczekać te 5 sek nic nie robiąc a Automapa uruchamia się bez błędu. Idąc dalej tym tropem w moim zmodyfikowanym skrypcie zmieniłem 5 sek na 1 sek a więc praktycznie automapa uruchamia się nam z automatu bez żadnych kliknięć gdziekolwiek.
Mój skrypt wygląda tak:

Kod:
RegWriteBinary("HKLM","Time","TimeZoneInformation","c4ffffff430065006e00740072
0061006c0020004500750072006f007000650061006e0020005300740061006e00640061007
20064002000540069006d0065000000000000000a0000000500030000000000000000000000
430065006e007400720061006c0020004500750072006f007000650061006e0020004400610
079006c0069006700680074002000540069006d006500000000000000030000000500020000
0000000000c4ffffff")
RegWriteString("HKLM","Time Zones","Default","Central European Standard Time")
RegWriteDWord("HKLM","ControlPanel","PanelState","00060100")
RegWriteDWord("HKLM","nls\overrides","LCID","00000415")
RegWriteDWord("HKLM","SOFTWARE\Microsoft\Clock","AutoDST","00000001")
Run ("\My Flash Disk\czas.lnk")
Sleep 1000
SendOK("Date/Time Properties")
Run("\Storage Card\AutoMapa EU\wce42Am.exe")


(z ciągu cyfr należy usunąć 5 enterów skrypt nie mieścił się w oknie forum)

Jest to jedyny działający w 100% sposób aby uruchomić Automapę na Beckerze Traffic Assist Highspeed.
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2013-04-28, 12:11   

Dobrze to wymyśliłeś. Miałe mto moje ulepszać ale oddałem navi klientowi :(
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2013-04-28, 16:59   Becker - modyfikacja strefy czasowej przed starem AM

Utworzyłem wątek po to, by dac kolegom POMÓGŁ za rozwiązanie problemu
_________________

 
 
tommi3737 
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 21 Sty 2012
Posty: 55
Wysłany: 2013-09-06, 09:46   

Mam pytanie-mam identyczny problem z ustawieniem strefy czasowej w KM2003. Potrzebuje skrypt który bedzie uruchamial sie razem z programem do nawigacji (sygic, tomtom 7, automapa) i zmienial strefe czasową. Wydaje mi się że powyższy skrypt będzie dla mnie OK ale pojawiają sie pytania:
1)O czym mówi ten wpis? nie jestem pewien czy w mojej nawi jest "My flash"
"Run ("\My Flash Disk\czas.lnk")"
2)Czy aby na WINCE stworzyc taki plik uruchamiajacy ten skrypt wystarczy tak jak na windzie stworzyc dokument tekstowy a później zrobic z niego execa?

Mam problem bo moja nawigacja bo odlaczeniu zasilania ustawia strefe czasowa na Pekin :)
ps.oczywiscie dla kazdego programu utworze sobie osobny plik...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2013-09-06, 10:02   

1. Polecenie RUN nakazuje uruchomienie pliku wskazanego w ścieżce - w tym wypadku pliku czas.lnk znajdującego sie w folderze My Flash Disk

2. Tworzenie pliku *.exe nie polega na zmianie rozszerzenia. Taki plik to program, który trzeba napisać w jakimś języku programowania i skompilować pod konkretny system operacyjny lub procesor (w dużym skrócie)
O tworzeniu poleceń MortScripta czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7313
_________________

 
 
nistelrooy10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-16, 17:18   

Czy może ktoś jeszcze raz udostępnić do pobrania pliki na podmianę do /My Flash Disk/MNAV, gdyż powyższy link jest już nie aktywny. Z góry dzięki.
 
 
filip127 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2011
Posty: 31
Wysłany: 2014-06-22, 13:19   

Witam to znowu ja
Ostatnio wpadł mi w ręce ten sam Becker i postanowiłem udoskonalić mój skrypt

Instrukcja:
1.Pobieramy plik becker.rar ze strony http://chomikuj.pl/filip128/Becker+Traffic+Assist
2.Wypakowujemy to archiwum
3.Pliki MNAVDCE.exe i MNAVDCE.mscr kopiujemy do My Flash Disk/MNAV/ w pamięci nawigacji
4. Plik czas.lnk kopiujemy do My Flash Disk w pamięci urządzenia
5.Gotowe !

Autorzy:
filip127(KaSkA3eR) podstawowa wersja
djmichu- usprawnienie mojej wersji
 
 
 
nistelrooy10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-23, 08:31   

Postąpiłem zgodnie z instrukcją, ale niestety w ogóle nie chce mi się odpalić AM. Po kliknięciu w przycisk Nawigacja wyskakuje okienko z tytułem mnavdce.mscr z komunikatem `There is no application associated with 'mnavdce'. Run the application first, then open this file from within the application.` Jeśli chodzi o źródło dostępu do AM nazwa pliku i źródło się zgadza. Jakieś sugestie?

[ Dodano: 2014-06-23, 09:59 ]
Być może brakuje mi folderu Flash, zapewne w jakiś sposób jest on powiązany ze skryptem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9397
Wysłany: 2014-06-23, 11:30   

nistelrooy10 napisał/a:
brakuje mi folderu Flash
A czego chcesz od tego folderu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
nistelrooy10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-23, 15:27   

Ta pierwsza instrukcja wygląda następująco:

Instrukcja instalacji:
1.Zawartość folderu Flash skopiuj do /My Flash Disk/
2.Zawartość folder MNAV skopiuj do /My Flash Disk/MNAV
3.Spokojnie zatwierdzamy podmiankę plików
4.Wyłączamy włączamy urządzenie z boku i cieszymy się działającą AM bez zmieniania strefy czasowej

Ale mniejsza z tym. Skoro ten folder Flash nie ma żadnego znaczenia. To gdzie może być problem?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-06-23, 21:47   

nistelrooy10 napisał/a:
Ta pierwsza instrukcja
Ale nie ma plików do pierwszej instrukcji. A pliki z postu z 22.06.2014 instaluje się wg drugiej instrukcji.
_________________

 
 
nistelrooy10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-23, 21:49   

Tak też zrobiłem, siedzę dziś przy tej nawigacji pół dnia i cały wieczór, nie mogę sobie z nią poradzić. Zasugeruje ktoś co może być przyczyną tego komunikatu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17938
Wysłany: 2014-06-23, 21:57   

W folderze MNAV masz pliki 4 plik mnavdce http://zapodaj.net/eec3d46e3b6c0.jpg.html usuń wszystkie (kopia na PC) i wgraj te od kol. filip127

[ Dodano: 2014-06-23, 23:01 ]
Dodaj może jeszcze obok nich pliki MortScript.exe i Toolhelp.dll http://chomikuj.pl/jajace...t,146022490.zip
_________________

 
 
nistelrooy10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Cze 2014
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-06-23, 22:12   

Zrobiłem tak jak napisałeś i teraz otrzymuje następujący Error:

String not closed (missing quote)
Line 1 (\My Flash Disk\mnav\mnavdce.mscr):
RegWriteBinary("HKLM","Time","TimeZoneInformation","c4ffffff430065006e00740072
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 10