Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Prestigio 5800 BTHD DVR
Autor Wiadomość
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2013-05-02, 11:03   Prestigio 5800 BTHD DVR

Posiadam nawigację GPS Prestigio 5800BTHDDVR opartą na Windows CE 6.0.Czy jest ktoś zorientowany jak to odblokować, aby można było korzystać z innych aplikacji niż orginalna.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2019-10-07, 10:43, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2013-05-02, 12:00   

yakuza00 napisał/a:
korzystać z innych aplikacji niż orginalna.
Od dawna do tego nie trzeba odblokowywać - zobacz, czy masz wybór programu nawigacyjnego w opcjach urządzenia
_________________

 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-05-05, 14:59   

jacekp1313 napisał/a:
Od dawna do tego nie trzeba odblokowywać
Niestety,po wskazaniu ścieżki dostępu do programu nawigacyjnego,mam komunikat"nie odnaleziono pliku z mapami"-program AM. :?:

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-05-05, 15:09 ]
Poprawiłam cytat.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-05-05, 15:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-05-05, 15:07   

yakuza00 napisał/a:
nie odnaleziono pliku z mapami"-program AM.
Format karty SD ponowna instalacja. Jeśli masz gotowca, to wywal go, z gotowcami to zawsze są problemy. Pobierz orginalną instalkę tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=402020#402020
Instrukcja instalacji tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=340486#340486
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
  Wysłany: 2013-05-07, 08:27   

Olivia napisała :Format karty SD ponowna instalacja
Niestety,Twój sposób również nie działa :cry: W ustawieniach urządzenia nie można zmienić ścieżki dostępu do programu nawigacyjnego.
PS.Uważam że jesteś super
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2013-05-07, 10:18   

yakuza00 napisał/a:
[po wskazaniu ścieżki dostępu do programu nawigacyjnego,mam komunikat
yakuza00 napisał/a:
W ustawieniach urządzenia nie można zmienić ścieżki
Trochę sprzeczność

A był tam wgrany jakiś program nawigacyjny?
Sporo urządzeń uruchamia plik mobilenavigator/mobilenavigator.exe z SD - zmień nazwy folderu i pliku AM
_________________

 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-05-08, 06:51   

jacekp1313-jest wgrany program nawigacyjny,konkretnie-Navitel 5.1.A to znalazłem w necie:
Urządzenie jest fabrycznie zablokowane przed możliwością swobodnej zmiany oprogramowania nawigacyjnego GPS!


Prestigio GeoVision GV 5800 HD
po odblokowaniu PRZETESTOWALIŚMY
również z popularnym programem AutoMapa EU .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2013-05-08, 07:10   

Ze zmiana nazwy próbowałeś ?
Możnaby wgrać AM na SD a plik AutoMapa EU.exe podmienić za exe od Navitela

yakuza00 napisał/a:
fabrycznie zablokowane przed możliwością swobodnej zmiany
Kiedyś to było normą - tak wyglądał fabryczny pulpit w mojej Nv35 z 2009 roku:




Menu masz mniej więcej takie? http://image.ceneo.pl/dat...4-3-atlas-v.jpg
Jeśli tak, to co w SETTINGS?

Za forum.onliner.by
- poszukaj pliku shell.ini (tam pewnie podaje się ścieżkę dostępu do exe)
- ktoś wgrał alternatywne menu http://4pna.com/showthread.php?t=11568
_________________

 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-05-10, 07:02   

jacekp1313-menu mam właśnie takie http://image.ceneo.pl/dat...4-3-atlas-v.jpg. W settings są dwie ścieżki dostępu,jedna do programu nawigacyjnego-i tej nie można zmienić.Natomiast druga do pliku z mapami.Tutaj zmiana jest możliwa ale komunikat "nie odnaleziono pliku z mapami" :-(
Ostatnio zmieniony przez yakuza00 2013-05-11, 05:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2013-05-10, 07:08   

Popraw link - bo nie działa.
Ścieżka do map - pewnie możesz miec mapy do Navitela w urządzeniu lub na SD, stąd podanie ich lokalizacji

A co z shell.ini ?
_________________

 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-05-11, 17:06   

jacekp1313-orginalne mapy są Navitela,zainstalowane w urządzeniu.NAVITEL Trehmernoe 5.1.
A to znalazłem ostatnio-"Prestigio GeoVision GV 5800 HD
po odblokowaniu PRZETESTOWALIŚMY
również z popularnym programem AutoMapa EU.
Działa OK z AutoMapą pełniąc jednocześnie funkcję rejestratora po odpowiedniej modyfikacji!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-05-11, 22:03   

yakuza00 napisał/a:
po odblokowaniu PRZETESTOWALIŚMY
JUż o tym pisaleś.

jacekp1313 napisał/a:
co z shell.ini ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
yakuza00 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2009
Posty: 7
Wysłany: 2013-05-13, 08:08   

jacekp1313-jest plik shell,ale odmowa dostępu.Ok.wyedytowałem plik "shell",zmieniłem wpis dotyczący ścieżki dostępu do programu na wceAM.exe.....i zero reakcji.
Ostatnio zmieniony przez yakuza00 2013-05-13, 08:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2013-05-13, 08:20   

Nie możesz skopiować do komputera?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
prko123
azymut


Dołączył: 04 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2013-05-30, 20:22   

Witam wszystkich
Jestem tu nowy - rejesracyjnie ale czytuję forum od kilku lat w końcu postanowiłem się zarejestrować
Wgralem menu jak wskazuje jacekp1313:
Za forum.onliner.by
- poszukaj pliku shell.ini (tam pewnie podaje się ścieżkę dostępu do exe)
- ktoś wgrał alternatywne menu http://4pna.com/showthread.php?t=11568

i u mnie wszystko pięknie hula :-)


_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 14