Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Po właczeniu larka wyswietla sie logo powitale i nic dalej
Autor Wiadomość
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2016-06-04, 11:56   Lark 50.3

Lark 50.3 po odblokowaniu windowsa i po ponowym powrocie do stanu oryginalnego ładuje tylko stronę startową WELCOME WHEREVER YOU ARE.Nic dalej.Jakieś pomysły co zrobić aby go uruchomić ? Sprzęt nie łaczy się z komputerm przez active sync,przed odblokowaniem też się nie łączył.
 
 
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2016-06-04, 21:57   

Niestety nie ma żadnej pomocy w tych wątkach.
Komputer widzi nawigację jako Windows CE ale pustą.Nie działa Active sync.Przy podłączeniu do komputera otwiera się okno :(scieżka) komputer ,dysk C,Windows,system 32.Dziwne ?
 
 
Neverminder23
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-09-29, 15:22   Ekran startowy i koniec :)

Witam,
mam otóż taki problem. Po kilku miesiącach nieużywania nawigacji, chciałem w końcu zaktualizować mapę. Niestety, gdy chcę ją włączyć to pojawia mi się ekran startowy Lark'a i koniec. Bateria jest w pełni naładowana. Gdy podłączam nawigację do PC to nie zostaje wykryta. Co robić?

Pozdrawiam!
 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-28, 09:09   

Proszę o pomoc co dokładnie zmienić w win ,rejestrze bo zablokowałem właśnie na pasku startowym programem setting.exe tzn. najpierw odblokowałem do win. bo chciałem zmienić podświetlanie gdy przywróciłem fabryczne menu przestał się uruchamiać prawdopodobnie wybrałem com2
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2017-03-28, 10:59   

Zacznij od wypróbowania sposobów z tego wątku i wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40037

[ Dodano: 2017-03-28, 11:00 ]
Jeszce to: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28133
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-03-28, 19:18   

Chodzi mi oto ,że jak zmieniam wpis rejestrze np: to nieszczęsne gps2 na cokolwiek to on tego nie zapamiętuje albo źle to robię albo jeszcze gdzieś trzeba zmienić
Chyba że problem jest w tym iż nie mogę wyłączyć navi tylko reset.
A może wgrać kopię rejestru ?

[ Dodano: 2017-04-01, 20:08 ]
Odblokowałem do poziomu win niby sukces ale nie do końca nie działa mi przycisk on/off w zasadzie nie ma możliwości wyłączenia a uruchamiam poprzez podanie zasilania.I jak przywrócić fabryczne menu .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2017-04-01, 20:19   

Uśpij programem off.exe (jest w "apteczce" http://www.my-navia.pl/dl...n=category&id=1 ) a potem reset szpilką

W niektórych larkach nie udawało sie zmienic rejestru po pierwszej modyfikacji.
_________________

 
 
piotrekxxx
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2017
Posty: 15
Wysłany: 2017-04-01, 20:51   

Nic to nie dało , nie modyfikowałem tylko naprawiałem wyświetlał brak "pmp" teraz mam dostęp do win i w zasadzie mogło by tak zostać ale .... nie ma czym ani jak wyłączyć urządzenia a uruchamia się tylko poprzez podanie zasilania lub reset.
 
 
Astercholik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-18, 14:34   Czysty Lark - Zwiecha na logu powitalnym

Witam po ponad 4 latach użytkowania Lark od jakiegoś miesiąca zaczął strzelać fochy mianowicie przy próbie uruchomienia zawieszał się na logu powitalnym, wyłączenie i ponowne włączenie naprawiało na chwilę problem aż do dziś teraz zostaje stać na logu startowym nic nie pomaga ani włączenie ani wyłączenie, szpilka również nic nie daje, komputer coś wykrywa ale wywala że jest to nierozpoznane urządzenie, dotyk nie reaguje na klikanie.
Model to Lark 50.3 niby odblokowany i nie było żadnej ingerencji w oprogramowanie.

Czy jest mi ktoś w stanie pomóc jak to naprawić czy zostaje tylko kupno nowej.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-18, 14:48   

Na pierwszy ogień rozładuj go do końca tak aby nie można było go uruchomić w ogóle. Następnie podepnij ładowarkę i niech się naładuje do końca. Jak to zrobisz i nadal będzie szwankował będziemy myśleć dalej.
_________________
Poradniki
 
 
Astercholik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-18, 17:08   

Ok no to czekam aż się rozładuje :D

//Edit 17:04
Niestety nie pomogło nawigacja dalej stoi na ekranie powitalnym, reset igłą nie pomaga, komputer dalej widzi ją jako nierozpoznane urządzenie.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-18, 20:05   

Astercholik, jak rozładowałeś do końca nawigację ? Gdy mi niby padł dotyk leżała kilka dni włączona aby całkowicie padła bateria. Jak już naprawdę całkiem padła i nie dało się jej w żaden sposób włączyć dopiero naładowałem ją i dotyk zaczął normalnie działać.
_________________
Poradniki
 
 
Astercholik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-18, 20:45   

Google, u mnie z dotykiem wszystko ok tylko jest to że nie chce mi się ona uruchomić widać logo larka które pokazuje się przy włączeniu i tak ona zostaje czekałem z tym logiem 2h i dalej nic aż baterii mi padła, włączyłem do ładowania logo było 2h znów nic dalej stoi tak jak stała.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2017-04-18, 21:00   

Astercholik napisał/a:
u mnie z dotykiem wszystko ok
Na pewno ?

Astercholik napisał/a:
dotyk nie reaguje na klikanie.
:-P

Rozładuj ją do końca. To nie jest tak że dziś ci już nie chce się włączyć i ją podpinasz i działasz.

Daj jej parę dni.
_________________
Poradniki
 
 
Astercholik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-04-18, 21:18   

Nawigacja normalnie działała tylko że miała jakieś dziwne fochy odnośnie uruchomiania się tak jak pisałem zawiesza się przy logu, a napisałem że nie słychać kliknięć bo niektórzy tutaj pisali czy np jak klikam to czy słychać dotyk

[ Dodano: 2017-04-21, 01:41 ]
Google, minęło ponad 3 dni odkąd nawigacja jest rozładowana i nic nie pomaga dalej wisi jak wisiała na logu Powitalnym Lark, reset igłą dalej nic nie daje, wyciągnięcie karty i powtórzenie również nic, jest taka opcja że padł soft???, bo zapomniałem komputer dalej jej nie widzi znaczy się wykrywa jakieś połączenie ale jest jako nierozpoznane.
W Tym miejscu się nie uruchamia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9