Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Po właczeniu larka wyswietla sie logo powitale i nic dalej
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-12-16, 18:41   

Jeżeli komp widzi zawartość Larka (na "7" jest Mobile Device Center) to da się coś pokombinowac.

A tamten sposób jest dobry, gdy ktoś grzebał w rejestrze, ale Twój lark przecież
Diabolicus napisał/a:
jest fabryczny,tak jak ze sklepu
_________________

 
 
Diabolicus
azymut


Dołączył: 16 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-17, 20:32   

No to pupa..
Na lapku z siódemka przy tym programie co podałeś wyskakuje komunikat,ze procesor nie obsługuje takiego programu.

To najgorsza/najtandetniejsza navi jaką kiedykolwiek kupiłem..-2 stówki wyrzucone w błoto.
TOMTOM Rulez!
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-17, 22:38   

Diabolicus napisał/a:
Na lapku z siódemka przy tym programie co podałeś wyskakuje komunikat,ze procesor nie obsługuje takiego programu.
A znajomych nie masz.

jacekp1313 napisał/a:
A tamten sposób jest dobry, gdy ktoś grzebał w rejestrze,
Tu można pogrzebać tym CeRegEditor.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2013-12-18, 06:56   

Diabolicus napisał/a:
procesor nie obsługuje takiego programu.
A poszukałeś wersji odpowiedniej do sprzętu/systemu (32bit/64)?
Swoją drogą - pierwszy raz czytam o braku WMDC w Win7 - powinien byc instalowany fabrycznie.

A Larki mają jakość totalnie losową. masz szczęście, to działa świetnie przez 5 lat, masz pecha - od razu trup.
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-18, 07:49   

jacekp1313 napisał/a:
Swoją drogą - pierwszy raz czytam o braku WMDC w Win7 - powinien byc instalowany fabrycznie
Nie jest. Trzeba sobie doinstalować jak AS w Windows XP.
_________________
Poradniki
 
 
Diabolicus
azymut


Dołączył: 16 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-18, 19:22   

Juz wszystko jest ok.
Navi wróciła z serwisu.Na 90% wgrali jej od nowa soft,wszystko działa,a stery lap sam pobrał po podłaczeniu usb.
Aktualnie mam wgrane mapy larka i automape w navi.
 
 
Kaczus
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-17, 13:02   Lark 50.3 - zatrzymuje się na ekranie startowym (logo)

Problem polega na tym, iż sam sprzęt uruchamia się (reaguje na włączenie oraz wyłączenie, baterie również ładuje), lecz po wyświetleniu ekranu startowego (logo LARK) zatrzymuje się - nie bootuje systemu (?) brak również "paska" ładowania.

Windows po podłączeniu nawigacji do komputera przez usb nie rozpoznaje urządzenia.
Ciekawostką jest fakt, iż podobno przed całkowitym uwaleniem udawało się ją w pełni uruchomić losowo i/lub co 4-6x ???

Odnalazłem wątek @machacz z innego popularnego forum elektronicznego - próba z update, ceplatformway.exe na karcie sd bezskuteczna (nic się nie dzieje).
Próba ze zwarciem 9pinu nand'u dla hard resetu bezskuteczna (kość hynix [h27uag8t2btr-bc]). Obecnie rozładowuje baterię do 0.
Czarowanie ze sterownikami od usb bezsensowne, gdyż z tego co doczytałem musi ona w pełni wystartować?

Nie mam zielonego pojęcia kto i co na grzebał w navi, przeszła mi nawet myśl - uszkodzony port microsd??
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-17, 14:32   

Kaczus napisał/a:
przeszła mi nawet myśl - uszkodzony port microsd??
A nawet pamięć flash nawi.
_________________
Poradniki
 
 
Kaczus
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-17, 22:52   

Masz pomysł na weryfikację?? W przypadku uwalonej kości NAND'u prawdopodobnie nie uruchamiała by nawet loga? Oczywiście istnieje możliwość wykonania zrzutu pamięci, ale nie posiadam manuala (poprawna ilość bloków i waga fw? co w hexie sprawdzić?) czy nawet czystego-poprawnego wrzutu.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-18, 12:39   

Mogła się uszkodzić część. Niestety ja nie wiem jak to sprawdzić i skoro stwierdziłeś że prawdopodobnie jest uszkodzony port karty pamięci to już chyba serwis może ją tylko naprawić.
Kaczus napisał/a:
Ciekawostką jest fakt, iż podobno przed całkowitym uwaleniem udawało się ją w pełni uruchomić losowo i/lub co 4-6x ???
A ty to stwierdzasz jak ją miałeś czy ten od kogo ją dostałeś?

Myślę że tu ktoś próbował ją odblokować zmianą wpisu w rejestrze i niestety nic to nie dało a przez zmianę wpisu teraz już nie chce się uruchomić.
_________________
Poradniki
 
 
Kaczus
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-19, 10:44   

Czysto teoretycznie strzeliłem myśl o podejrzeniu uwalonego portu microsd - wizualnie wygląda ok, nie jest naruszony, ale skoro nie reaguje...

Nawigację otrzymałem od sąsiada z prośbą o wskrzeszenie. Stwierdził, że wcześniej uruchamiała mu się za 4-6x, ale zanim do mnie trafiła miał ją "jakiś czarodziej" przez co również uważam, że ją totalnie uwalił.

Czy ktoś posiada oryginalny wsad do nawigacji? Ew. informację o ilości bloków, zawartości hex która wskrzesiłaby po programatorze??

PS. Jest jeszcze jedna kwestia, jeżeli przez USB wykrywa połączenie (?) czy aby na pewno nie ma żadnej aplikacji do "twardego" sparowania??
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-19, 12:34   

Kaczus napisał/a:
PS. Jest jeszcze jedna kwestia, jeżeli przez USB wykrywa połączenie (?) czy aby na pewno nie ma żadnej aplikacji do "twardego" sparowania??
W warunkach domowych raczej nie ale serwis na pewno by ją wskrzesił po tym jak piszesz że
Kaczus napisał/a:
ale zanim do mnie trafiła miał ją "jakiś czarodziej" przez co również uważam, że ją totalnie uwalił.
.
_________________
Poradniki
 
 
Kaczus
azymut


Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 4
Wysłany: 2015-02-19, 22:42   

Oprócz wiedzy nie wiem czego może jeszcze zabraknąć w tzw. warunkach domowych?? (...) posiadam programator nandu i pare innych zabawek, ale cieżko jest zrobić cokolwiek bez manualu i ew. wskazówek.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2389
Skąd: Google
Wysłany: 2015-02-20, 17:13   

Kaczus napisał/a:
ale cieżko jest zrobić cokolwiek bez manualu i ew. wskazówek.
Tu o serwisanta z Larka ciężko.
_________________
Poradniki
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2015-02-20, 18:30   

Kaczus
Ten model Lark 50.3 występuje w różnych wersjach w zależności od kanału dystrybucji i zawartości pamięci wewnętrznej.
Zawartość wersji 1 foldery:
Application Data, My Documents, Network, Program Files, Recycled, ResidentFlash, ResidentFlash2, Temp, Windows.
Zawartość wersji 2 foldery:
Binfs_Part, Flash, Mesada, My Documents, NandFlash, Program Files, Temp, Windows.
Większość metod została już opisana ale możesz spróbować jeszcze jednej która w nawigacji zawieszonej na logo startowym polega na umieszczeniu pliku "explorer.exe" na karcie pamięci być może po restarcie wystartuje pulpit i połączenie usb choć wszystko zależy od uszkodzenia, oczywiście przed kolejną próbą wykonaj pełny reset.
Powodzenia.
ps. ewentualny Backup możliwy do podrzucenia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10