Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 13:48
Primo (android) skiny, modyfikacje wyglądu
Autor Wiadomość
syntex11
Waypoint


Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 36
Wysłany: 2012-08-05, 19:06   

Juz sa modyfikacje igo promo dla nadroida.
http://www.gps.lt/forumas...php?f=44&t=5196
 
 
Raingold 
Waypoint



Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 28
Wysłany: 2012-09-02, 12:38   

geranium napisał/a:
nikomu nie potrzebna animacja policjanta po przekroczeniu szybkości ale może się mylę

Włączałem, pobawiłem się... wywaliłem.
geranium napisał/a:
import "if_exists:~/common/ui/utility.ui"
import "if_exists:~/common/ui/utility.lua"
import "if_exists:~/common/ui/police_man.ui"
import "if_exists:~/common/ui/police_man.lua"
import "if_exists:~/common/ui/miniTunnel_20.ui"
import "if_exists:~/common/ui/miniTunnel_20.lua"

Tylko wpisy "police_man" dotyczą animowanego policjanta. Pozostałe ("utility" i "miniTunnel_20") dotyczą działania programów w folderze "ux" i prawidłowemu wyświetleniu tunelu prze zbliżaniu się do owego.

[ Dodano: 2012-09-02, 12:42 ]
Lukasz83rx napisał/a:
nie przekłada się to w podsumowaniu ruchu drogowym całyczas brak zdarzeń :/

Zmień data.zip na właściwy. Właściwy musi mieć w folderze "config" następujące pliki:
Kod:
traffic_codeconfig.bin
traffic_phrases.bin
traffic_categories.csv
traffic_codeconfig.csv


[ Dodano: 2012-09-02, 13:31 ]
leemureek napisał/a:
nie ma żadnego POI

A co masz w folderze "iGO/content/poi"?
 
 
Lukasz83rx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Wrz 2012
Posty: 6
Wysłany: 2012-09-02, 16:26   

Cytat:
Zmień data.zip na właściwy. Właściwy musi mieć w folderze "config" następujące pliki:

Faktycznie brakowało mi tych plików próbowałem skopiować z innego data.zip robionego pod inną rozdzielczość, oczywiście pozmieniałem parametry na moją rozdziałkę ale wtedy podczas ładowania programu wywalał do pulpitu. Nie mogę nigdzie znaleźć pliku data.zip pod 320x240 znalazłem jeden ale właśnie brakuje tych 4 plików a przekopiowanie z innego data.zip nie pomaga.
 
 
Raingold 
Waypoint



Dołączył: 28 Sie 2012
Posty: 28
Wysłany: 2012-09-02, 18:28   

Lukasz83rx napisał/a:
oczywiście pozmieniałem parametry na moją rozdziałkę

Nic nie zmieniaj. Po prostu przekopuj.
Nie rozumiem gdzie i co można zmieniać w tych plikach pod rozdzielczość!!!
_________________
Nikt nie jest lepszy od nikogo.
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 220
Wysłany: 2012-09-11, 13:10   

Oryginalny skin GjAk v1.2 - 800x480 i 480x320, dołączona funkcja komputera.
Kod:
http://www.failai.lt/qd0gzvf9jsr6/GjAk_v1.2.zip.htm

Można go znaleźć 4pda
Kod:
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopi ... p = 15064458
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2012-10-24, 15:16   Jak zainstalowac ikonki POI do Primo Androidowego

Witam po dłuższej przerwie. Trochę "wypadłem z obiegu" GPSowego :)
Mam problem tak jak w temacie.
Przestudiowałem trochę postów i nic nadal nie wiem. Ściągnąłem: Petrol_icons_for_Primo_and_igo_3.2. Ale gdzie to wpakować? Na androidzie jest trochę inny układ plików i niektóre foldery maja inna nazwę.

Dodam że mam Primo na Tablecie 800x480. I wyświetlają mi się tylko niektóre ikonki, np. bp,leclerc,neste, reszta jest bez ikony, tzn. okrągły symbol dystrybutora.
Będę zobowiązany za pomoc.
 
 
oizdob 
Waypoint
Spec od dużych chec



Dołączył: 23 Mar 2008
Posty: 89
Skąd: MŁP
Wysłany: 2012-10-25, 19:37   

No niby tak.
Ikonki te które pobrałem są w pliku ui_igo9.
A na androidzie jest ui_android czy jakoś tak, i nie wiem co z nimi dalej zrobić.
 
 
Adalberd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-03-10, 11:30   

Witam,

Jak zainstalować sin/skórkę w IGO na Androidzie? Pobrałem skin i mam 2 pliki:

-branding.gro
-data.gro

Nie wiem jak tego użyć
 
 
Adalberd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2013-03-11, 00:37   

dzięki, u mnie działają skiny tylko z rozdzielczością 1024x552 (galaxy tab 2.0 '7)

Niestety pod 1024x552 znalazłem tylko 3 skiny...Czy skiny w innej rozdzielczości można jakoś prosto przerobić na inna rozdzielczość?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-03-15, 15:39   

jugo22 napisał/a:
(GoldMaster)
Polecalbym podmiane pliku *.apk z tej paczki, na wersje "Thin 1.3"
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 307
Wysłany: 2013-03-17, 13:49   

janusz o co chodzi z ta podmianka ??a czy jest jakas stronka gdzie nie musze sie rejestrowac plis?podasz dzieki
 
 
 
turysta1203
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 133
Wysłany: 2013-03-17, 14:15   

szila1994,

Jest stronka... ;-)
http://www.gps.lt/forumas...52abd152f19af65
_________________
Lenovo 3500 FL, Primo NextGen Androidd 4.4.2
 
 
szila1994 
Navi Expert


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 307
Wysłany: 2013-03-18, 14:20   

j.w-k napisał/a:
Na stronach litewskich (w/w podany link) nie trzeba się rejestrować.


dzieki sciagnolem czyli mam wklejc do telefonu i tyle tak jak gotowca do navi??nie ma tam folderu content mam go wkleic z mapami??
 
 
 
andrzej_dolne 
Waypoint


Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2013-04-06, 14:04   

Może nie jestem kumaty ale jakie ustawienia wybrać żeby wygląd IGO był taki jak tutaj http://www.atualgps.net/t...gjak_v16_arinef - po wrzuceniu tego skina diMkaWA_aP114+GjAk_v1.6_AriNeF-obnova. Nawet jak zostawiam jeden plik rar z tym skinem to mam do wyboru 4 profile... Chyba ze to nie ma nic wspólnego z profilami?? Ktoś mnie oświeci?? Skin w formacie *.rar kopiuję do folderu /iGO/content/skin :-/
Chyba że powinienem rozpakować ten plik rar bo widać jakby tam było 5 skórek i wybrać jedną bo każda z nich zawiera pliki gfx, ui_android, info i podmienić je??
 
 
turysta1203
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 133
Wysłany: 2013-04-06, 15:41   

andrzej_dolne,

Skiny maja być w tym folderze co pisales ale w formacie .zip!
profile to inna bajka od skinów.. Jak ustawisz sobie skina dimke - zapiszesz profil dimka, jak ustawisz sobie skina gjak - zapisz sobie jako drugi profil gjak..
zmieniając profil zmieniasz automatycznie skina i ustawienia po restarcie navi..
_________________
Lenovo 3500 FL, Primo NextGen Androidd 4.4.2
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10