Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:03
[Navroad Enovo S] Głosność
Autor Wiadomość
maaaka17 
azymut


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-27, 18:19   [Navroad Enovo S] Głosność

Witam. Ostatnio stałem się posiadaczem nawigacji Navroad Enovo S. Mam tak, że automapa była wgrana już na kartę pamięci i z licencją dożywotnią (o co chodzi) i z subskrypcją na rok (tu też nie wiem co i jak).
Po zakupie włożyłem kartę do urządzenia i uruchomiłem urządzenie. Program się zainstalował. I teraz moje pytanie jest takie, czy powinienem jeszcze coś zrobić? Czy nawigacja powinna być już gotowa do użytku?

Drugi problem jest taki, że nie działa mi głos, tzn nie słychać lektora ani innych dźwięków. W ustawieniach włączyłem wszystkie dźwięki ale nadal nie pomaga.

Czy może mi ktoś tak na szybko wyjaśnić o co chodzi z tymi licencjami, subskrybcjami itp.

Sory jeśli zadaje banalne pytania ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-08-15, 12:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2013-05-27, 18:42   

A przy odtwarzaniu muzyki głos masz?
Jeśłi masz wyjście słuchawkowe, to sprawdź w słuchawkach
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
maaaka17 
azymut


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-27, 19:54   

Aktualnie jestem poza domem ale jak tylko będę mógł to sprawdzę. Może być to wina Automapy?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2013-05-27, 20:27   

Co to znaczy "wina automapy"?
Raczej wina ustawień - w urządzeniu lub automapie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-05-28, 08:59   

Zdaje się, że niedawno był identyczny temat na identycznym urządzeniu. Dźwięk był wyłączony bezpośrednio w panelu sterowania Win CE (trzeba go było ręcznie włączyć). Ale warto jeszcze sprawdzić, czy przypadkiem nie jest włączony transmiter FM (on też wycisza głośnik).
 
 
 
maaaka17 
azymut


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-05-28, 11:13   

A jak się do tego zabrać żeby to ręcznie włączyć?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-05-28, 14:20   

W menu powinieneś mieć możliwość uruchomienie explorera (już nie pamiętam dokładnie gdzie, ale na pewno jest). Z explorera szukasz skrótu do "control panel", albo ręcznie uruchamiasz "control.exe" w katalogu "windows". Znajdujesz kontrolkę Volume czy jakoś tak i klikasz. Sprawdzasz, czy suwak nie jest na minimum i czy są "ptaszki" przy Events and applications.
 
 
 
maaaka17 
azymut


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-06-12, 06:59   

Sprawdziłem rzeczy, które radziliście. Okazało się, że było wyciszone w Windowsie i do tego jeszcze był włączony transmiter FM.
Sprawa się rozwiązała, nawigacja już działa tak jak należy. Dzięki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam. ;-)
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2013-07-18, 10:08   Navroad Enovo S -głośność dźwięków

Czasami w mojej nawigacji Navroad Enovo S dźwięk sam z siebie wycisza się. Głośnik sam w sobie jest marny, ale do tego potrafi się zachowywać kapryśnie. Czyli wszystko działa ładnie, komunikaty nawigacyjne są wyraźnie i głośne. Nagle głos się wycisza i komunikaty są ciche. Czasem samo z siebie po jakimś czasie się poprawia i znowu jest dobrze. Czasem pomaga ponowna zmiana w ustawieniach głośności, ale czasem nie. Niekiedy cały czas jest w porządku, ale po wyłączeniu nawigacji i ponownym włączeniu już słyszę po dźwięku powitalnym, że jest cichszy. I znowu jest to samo co wyżej, albo samo się poprawi, albo muszę poprzestawiać ustawienia głośności. Już aktualizowałem firmaware do najnowszej wersji (obecnie 3.0). Jest tak samo jak na 2.0. Na słuchawkach takich dziwów nie ma. Czy ktoś z użytkowników tej nawigacji spotkał się z czymś takim, może zna rozwiązanie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 11