Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO - kody pocztowe
Autor Wiadomość
jptomczyk 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 39
Dołączył: 23 Mar 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-06-29, 15:41   

Cześć, wrzuciłem mape Navteq 2009 q3 United Kingdom, i wyznacza trase dokładnie tak samo jak Navtq 2009 q4 i mapa TA 2010. Dalej nie ma ani ograniczeń tonażowych, ani wysokości wiaduktów. Jakieś inne pomysły??

[ Dodano: 2010-06-29, 16:18 ]
Już mam, Igo Primo 8.5 z mapą Navteq 2009 q3 prowadzi dobrze, ale ma jeden duży problem, w UK adresy wyszukiwane są po kodzie pocztowym np.: NN3 8UX, w igo primo moge wybrać tylko NN3 8 i odrazu wyskakuje znaleziony obszar a nie konkretne miejsce.

Czy jest jakieś lekarstwo na kody pocztowe?
 
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-06-30, 14:25   

jptomczyk napisał/a:
w UK adresy wyszukiwane są po kodzie pocztowym np.: NN3 8UX, w igo primo moge wybrać tylko NN3 8 i odrazu wyskakuje znaleziony obszar a nie konkretne miejsce.
Brakuje ci licencji obslugujacej "angielskie 7 cyfrowe kody pocztowe.. Standardowa licencja tego nie umozliwia i poptrzebna jest rozszerzona..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2010-06-30, 15:19   

[quote="jptomczyk"]
Kod:
UK adresy wyszukiwane są po kodzie pocztowym


Witam
Nie wiem czemu czepiłeś się iGO
Na TIR jest konkretny program:
Kod:
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=801&t=100555

Tu opis pl.
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17154
 
 
karass32
azymut


Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-28, 07:48   Problem z kodem (UK)

Mam problem po wpisaniu pewnego kodu. Kiedy chce aby program prowadził mnie do tego miejsca to zawsze wyskakuje 'out of memory'. Sprawdzałem to na 2 różnych nawigacjach. Zmieniłem program i mapę na trochę starszą i nadal to samo. Problem dotyczy mapy TA - innych jeszcze nie sprawdzałem.

Możecie sprawdzić jak to wygląda u Was?

Oto felerny kod: DN14 9AA
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 110
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3665
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-28, 10:29   

karass32 'szukajka' się kłania :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ght=out++memory
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-11-28, 13:20   

A na każdym innym kodzie działa? na przykład DN14 8AA ?
_________________

 
 
karass32
azymut


Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 4
Wysłany: 2010-11-29, 10:04   

@gustawox1
znam ten temat już od dawna - niestety sposoby w nim zawarte nie działają

@jacekp1313
wszystkie, ktore sprawdzalem dzialaja - DN14 8AA również

A jak to wygląda u Was?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9643
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-11-29, 10:28   

W exelu 97 był taki błąd, że po wpisaniu pewnej wartości w dowolną komórke włączało sie dodatkowe menu - może ten kod też jest interpretowany przez program/procesor jako wewnętrzne polecenie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
hary1979
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-05-30, 19:35   iGo Primo - problem z 7 cyfrowym kodem w Anglii

Witam

Mam problem odnośnie wpisywania kodu 7 cyfrowego z Anglii, tzn. mogę wpisać tylko 4 cyfry ( litery ) i 5 cyfra wyświetla się z automatu i tyle, brak wpisania i wyboru dalszych.

Posiadam:

Igo Primo
9.6.13.2670029
Nov 6 2012
Mapa: 2012.Q4
Licencja: Becker Traffic Assist Europe

Proszę o jakąś pomoc !!!
 
 
hary1979
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-05-30, 19:54   

janusz_40 napisał/a:
Standardowa licencja tego nie umozliwia i poptrzebna jest rozszerzona..


Ktoś może taką posiada licencje itp.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-05-30, 20:09 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-30, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2013-05-30, 20:02   

Jesli tylko licencja to na moim chomiku lezy plik lic.rar z licencjami.
Jezdzilem i jezdze tu w UK i mi kody siem przymuja cale :mrgreen: wiec odpowiednia licencja musi tam byc.
_________________
 
 
hary1979
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 27
Wysłany: 2013-05-30, 20:32   

ubs napisał/a:
Jesli tylko licencja to na moim chomiku lezy plik lic.rar z licencjami.
Jezdzilem i jezdze tu w UK i mi kody siem przymuja cale :mrgreen: wiec odpowiednia licencja musi tam byc.



Dzięki kolego - twoje licencje z chomika pomogły w 100 %

Pozdrawiam
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2013-05-30, 20:41   

Nie ma sprawy, mam to dam :mrgreen:

Widze ze jezdzisz na NQ a mi lepiej pasowaly TT, jezdzilem dziennie po nieraz 18 roznych adresach i TT lepiej sie sprawdzala tutaj w UK.
NQ nie raz nie chcialo przyjac numeru po wpisaniu postcodu, a na podgladzie moglem wyklikac, tego nie mialem w TT.
_________________
 
 
tomek1972
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-12, 14:28   UK pełne kody pocztowe ?? - IGO Primo 2.4

Witam

Uruchomiłem IGO Primo (9.6.13.267029) i zaskoczyło mnie, że nie ma pełnych kodów pocztowych w UK - czy ta wersja IGO Primo już tak ma ?
Poprzednio używałem IGO 8.3 i pełne kody były - w IGO Primo używam tych samych map co w IGO 8.3
 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2013-07-12, 14:44   

Być może nie masz odpowiedniej licencji na kody pocztowe (rozszerzone). Widziałem, że taka funkcja istnieje w licencjach. Sam nie używam, bo nie jeżdżę samochodem po wyspach.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10