Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-06, 10:33
AUDIOMEDIA NAV-108 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
krzysztof44 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 45
Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 2013-06-16, 18:46   

Samej navi nie mam jeszcze bo kumpel jest w trasie wiec ja używa jak ja będe miał w rancach to Cię powiadomię na razie dzięki za tak szybką odpowiedź :-D
_________________
krzysztof44
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-06-16, 18:54   

krzysztof44 napisał/a:
jak ja będę miał w rękach to Cię powiadomię
No to czekamy , bo sama jestem ciekawa ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzysztof44 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2011
Posty: 45
Skąd: Rydułtowy
Wysłany: 2013-06-17, 12:42   

Tyle co przeczytałem z pudełka to ma na karcie micro SD 4 gb ma wgraną AutoMapę 6.11xl pl moim skromnym zdaniem jeżeli nie odblokuje to innej karty z inna navi nie poczyta nawet najnowszej AM 6.13 trzeba będzie coś pozmieniać albo w rejestrach albo w oprogramowaniu urządzenia .trochę danych system WIN CE 6.0, pamięć ram 128 mb, procesor 468 Mhz,ekran 5"
_________________
krzysztof44
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-06-17, 12:51   

Moim skromnym zdaniem zacznij od sprawdzenia tego, co Ci zaproponowano.
_________________

 
 
skajter 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2013-07-01, 08:09   odblokowanie ce 6.0 - audiomedia

Witam wszystkich,

wczoraj stałem się właścicielem navi audiomedia - z win ce 6.0, sprzęt jest ok. ale szukam skryptu pozwalającego na odblokowanie i korzystanie z programów typu: ozi explorer czy gps auto, może ktoś z forumowiczów mi pomoże? Był taki sprytny skrypt pod ce 5.0 (pojawiał się jakby pulpit windows), potem można było dokładać swoje skróty na pulpt, całość była odpalana z karty, może ktoś ma pomysł jak "zmusić" moją nową navi do współpracy...

pozdrawiam wszystkich
 
 
camil10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-08-01, 01:01   

Witam.
Właśnie nabyłem taki wynalazek o którym mowa (Audiomedia Nav108e) śmiga to na Win ce 5.0

Mam pytanko a właściwie dwa:
1. Czy jest możliwośc uruchomienia Navigona 7 przez podmiane plików z plikami Automapy?
2. Jak zabrać się za edycję ekranu startowego (zółtego tła z menu) na zdjęciu powyżej?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2013-08-01, 06:46   

1. Można - zmień nazwę pliku exe oraz folderu z programem na takie, jakie masz obecnie

2. Grafikę oryginalną w większości urządzeń trudno podmienić - z reguły nie jest ten plik dostępny i trzeba go nadpisać udając wgrywanie FirmWare. Prościej dograć jakiś inny panel
_________________

 
 
camil10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-08-02, 21:24   

Udało mi się wgrać inny program przez podmianę plików w lokalizacji SDMMC Disk/WP_NAVI/NAVI/WP_NAVI.exe i inne programy jak np. iGO działają. Navigona jeszcze mi się nie udało uruchomić na Audiomedii.
Orientuje się ktoś więcej co do podmiany menu (plik MainMenu.exe > siedzi w katalogu windows i po każdym restarcie wraca do orginalnego) przez udawanie wgrywania firmware?
Proszę o pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-08-02, 21:48   

Czemu chcesz podmieniać main.exe? Jestes pewien, że tam siedzi grafika?

Najpierw ktoś musi zrzucić zawartość ROM i przerobić na uruchamialne z karty SD (cos podobnego było robione z Mantą)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
camil10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-08-02, 22:32   

Tak jestem pewien że menu siedzi w pliku MainMenu.exe. Juz zabrałem się za edycję orginału co nawet mi się udało :)



No właśnie jak zrzucić rom? i jak przerobić na uruchamianie z karty? jak wgrać? :D
Ciągłe pytania, siedzę już 3 dzień i szperam w sieci ale o audiomedii nav108e bardzo malutko.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2013-08-02, 23:00 ]
A nie prościej dostać się do rejestru i gdzieś poszukać klucza który uruchamia proces MainMenu.exe (z katalodu windows) i zmienić na "SDMMC/plik-menu.exe" lub jak w przypadku mojej AUDIOMEDIA "SDMMC Disk" ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-08-03, 07:19   

Tworzenie FW - zobacz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409
Wpis w rejestrze - mozna spróbować. Pytanie, czy plik exe nie jest w jakis sposób nadzorowany - np. o innej wielkości może się nie uruchomić. I nawi się ie podniesie.
I nie na SD, bo zdarzają się nawi w których karta jest podłączana dopiero po starcie systemu

Masz w opcjach wybór progamu nawigacyjnego lub autostart?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
camil10
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2013
Posty: 5
Wysłany: 2013-08-03, 08:58   

Niestety Nie ma nic z tych rzeczy w opcjach urzadzenia.
Wiem że urządzenie można szybko ubić a jest problem z połączeniem się przez active-sync (sterownik łapie lecz się nie synchronizuje) myślę że jest to zablokowane w rejestrze i chyba wiem który wpis za to odpowiada. Dlatego najbezpieczniej bedzie zrobić kopie rejestru.
Właśnie nad tym siedzę, dampóźniej dam znać co i jak.

[ Dodano: 2013-08-03, 12:40 ]
Niestety nic z aktywacji w rejestrze połączenia active sync.
Do rejestru
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Comm

Dodałem wpis (DWORD) AutoCnct o wartości "1" czyli enable
Niżej jest wpis (STRING) Cnct o wartości "'USB Socket Default"

Nic się nie dzieje, active symc się nie łączy.

Informacje na temat active sync znalazłem na stronie:

http://msdn.microsoft.com...y/ms861416.aspx

Proszę o pomoc

[ Dodano: 2013-08-03, 16:09 ]
Panowie a gdzie szukać (w jakim wpisie rejestru) ścieżki uruchamiającej plik menu MainMenu.exe ??

Namierzyłem

HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > iGO8 -ścieżka do pliku z programem nawigacyjnym
HKEY_LOCAL_MACHINE > init -wpisy plików uruchamiających się przy starcie wince ale
nie widzę nic o MainMenu.exe

zrzut:



[ Dodano: 2013-08-04, 11:49 ]
Nasze urządzenie to nic innego jak
AUDIOMEDIA NAV108e / PHANTOM NAVIGATION BOX / WONDE PROUD WP9100R / CS9100 (Car Solutions)

Trafiłem na ciekawy dokument z informacjami na temat:
-żyroskopu (chodzi chyba o utrate syg gps np.tunel)
-antyradaru
-semat kabli,pinów
-informacje jak wgrac firmware - file(Eboot.nb0 & NK.nb0) to SD Card.


http://gps-gsm.net/pdf/su...nstallation.pdf

[ Dodano: 2013-08-04, 12:39 ]
http://www.taiwantrade.co..._usermanuel.pdf

[ Dodano: 2013-08-04, 13:30 ]
http://secugis.net/produc...2006WP(ENG).pdf

[ Dodano: 2013-08-04, 22:37 ]
Znalezione w sieci firmware i menu (ru)
Bardziej rozbudowane takie jak na filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=-UDlsqe2RJc
Mieszczące się na karcie pamięci. po wyjęciu karty odpala się eksplorator.

firmware:https://dl.dropboxusercontent.com/u/60764870/CS9100/FW%2BOS/%21v20_RU_480x234_Shared.zip

menu:https://dl.dropboxusercontent.com/u/60764870/CS9100/SD_Card/Menu_CS9100_RU_v20.zip


ze stronki:
http://translate.google.p...lla:pl:official

[ Dodano: 2013-08-05, 09:13 ]
Audiomedia nav108 firmware

English menu
https://dl.dropboxusercontent.com/u/71214894/CS9100/Menu_en.zip
English firmware
https://dl.dropboxusercontent.com/u/71214894/CS9100/CS9100_EN_480x234_UNI_v15.zip
 
 
BoloNavi
azymut


Dołączył: 09 Sie 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-09, 03:20   

Panowie, A da się na tym NAV-108 odtwarzać pliki mp3 i jakoś zmienić ta żółta grafikę?

Proszę o pomoc, jestem zielony w tym. Kupiłem navi, działa fajnie, ale mp3 by się przydało. Dodam ze nie mam w radiu ori mp3.

Pozdrawiaam
 
 
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 29
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2013-10-25, 01:18   

1. Masz w opcjach wybór programu nawigacyjnego?
Jest wybór więc fabrycznie odblokowana już jest :P
_________________
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-10-25, 06:51   

I jeszcze dwa pytania:
Cytat:
2. Jakie masz foldery na karcie - Automapa EU, czy Mobilenavigator?
3. Chcesz mieć na starcie Windowsa, czy inny panel niz oryginalny?
[/code]
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10