Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-03-03, 08:21
Binatone F350 - problemy z mapami
Autor Wiadomość
NowyKoles
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-02, 21:43   Binatone F350 - problemy z mapami

Potrzebuje mapy do nawigacji z tytułu. Kupiłem ją w anglii wiec jest tylko UK i Irlandia dostepna a potrzebuje calej Europy bo jade do Polski. Jestem ciemny w tym temacie. Pomozcie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-05, 07:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
NowyKoles
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-03, 13:29   

Własnie tak jak mowie, nie wiem, nie znam się na tym. Wiem ze mam taki własnie model a dalej jestem ciemny
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2013-03-03, 13:53   

A skąd mamy wiedzieć, jaki masz tam program nawigacyjny?
Ten, który był fabrycznie, czy jakiś inny?

Może włacz i zobacz, co to jest.
_________________

 
 
NowyKoles
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-03, 14:09   

fabryczny
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-03, 14:51   

NowyKoles napisał/a:
fabryczny
Ale jaka nazwa tego programu :?: Zanim zadasz następne pytanie , poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=7755#7755 to nam bardzo pomoże , aby Ci pomóc ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
NowyKoles
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-03, 15:41   

Ja nie wiem jak mam to sprawdzic. Nigdzie nie pisze o zadnym programie w info pisze: Binatone Navi System , wersja: V7.1.15(UKIRL)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-03, 15:43   

NowyKoles,
___Olivia_ napisał/a:
To uruchom nawigację, przeczytaj i podaj nazwę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
NowyKoles
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Mar 2013
Posty: 7
Wysłany: 2013-03-03, 16:11   

Pisze tylko Binatone i tyle
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-03, 16:13   

NowyKoles,
Masz połączenie z komputerem :?: Jeśli tak to zrób screena zawartości Twojej navi i zapodaj na forum.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2013-03-03, 16:37   

Grzebałem troche po forach i wygląda na to, ze to ich włąsny program nawigacyjny i raczej nie znajdziesz map do niego http://www.binatoneteleco...atnav/f350.html

Ale mozna wgrać inny program
Cytat:
Przedstawiam sposób wgrania polskiej mapy do GPS Binatone F350. Robię to dlatego ponieważ szukałem tygodniami informacji na ten temat i nigdzie na konkretnym przykładzie nie było o tym modelu żadnej wzmianki.
Aby dostać się do windowsa w GPS Binatone F350, tworzymy na sformatowanej karcie SD pusty folder „explorer.exe” i restartujemy GPS.
Aby mapa się uruchamiała , folder ”Automapa” i plik AutoMapa.exe zmieniamy na MobileNavigator i MobileNavigator.exe

Sprawdź jeszcze wersje Windowsa (menu> Settings > About). Bo na WinCE4.2 AutoMapy już nie uruchomisz
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-03-03, 16:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-03-03, 16:41   

jacekp1313 napisał/a:
Czyli sposób na uruchomienie programów nawigacyjnych już jest.
Czyli pozostaje tylko wgrać program nawigacyjny.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ejaemil
azymut


Dołączył: 05 Lip 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-07-05, 00:39   Oryginalna mapa do binatone f350

Potrzebuję przywrócić oryginalną mapę .Chodzi o wersję ROI/UK.
Ewentualnie jakiś pomysł skąd ściągnąć dokładna i niekoniecznie nową mapę Irlandii.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2013-07-05, 07:55   

Do fabrycznego programu chyba tylko od producenta urządzenia.

Ale można odblokowac i wgrać coś innego (przykłąd wgrywania http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=38387 )
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12