Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
skin_loadind_error
Autor Wiadomość
msko966
azymut


Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-21, 18:40   skin_loadind_error

witam,
coś usunąłem z oprogramowania( chyba jakiś sterownik), zrobiłem format nand flash'a, skopiowałem file transmittor, wgrałem najnowsze navigo, próby uruchomienia mapy kończą się komunikatem jak w tytule.
Ktoś pomoże?
dzięki:)
P.S.
Lark 35.5 c
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2013-08-22, 06:50   

A Lark uruchamia się normalnie, aż do fabrycznego menu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
msko966
azymut


Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 12:30   

Tak, wszystko uruchamia się bez zarzutu.
Mapa Lark też działa bez zarzutu, tyle że nie mogę jej zaktualizować bo kupiłem nawigacje razem z autem i nie mam do niej klucza.
W sklepie Navigo kupiłem najpierw właśnie aktualizację ze strony larka do mapy lark, po czym jak okazało się że nici z aktualizacji, kupiłem najnowsze navigo 9. Instaluje się wszystko ok, ale pojawia się ten błąd podczas próby uruchomienia.
Na infolini navigo sugerują problem z jakimś sterownikiem ( domyślam się że będzie chodzić o rozdzielczość), jednak uważają że problem nie dotyczy aplikacji navigo, i podają numer do serwisu, a tam za cholere nie idzie się dodzwonić. Dziś próbuję znowu:).
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2013-08-22, 13:01   

Po resecie Larka powinny pojawić się wszystkie niezbędne do działania pliki...

Wybierz explorer.exe jako nawigacyjny i uruchamiaj LarkMap spod niego.
Program LM masz na karcie, czy w urządzeniu? Który plik uruchamaisz w LarkMap?

Dla pewności - skorzystaj ze słodzonej wersji LM i zobacz, czy będzie ten sam problem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29124
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
msko966
azymut


Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 13:32   

Tak, już to wyczytałem wcześniej że po resecie w tym modelu pliki systemowe przywracają się automatycznie. Zrobiłem to zarówno z programu, jak i przyciskiem.

Jak już napisałem LarkMap działa bez zarzutu, problem mam z Navigo9. Właśnie pobieram wersję słodzoną ( moja to 11.1 więc trochę starsza).

Wszystko mam zainstalowane w pamięci NandFlash, LarkMap uruchamiam plikiem larkmap.exe i jest ok. Navigo9 próbuje każdym z rozszerzeniem.exe i albo pojawia się komunikat jak w tytule, albo że nie można odnaleźć aplikacji- czy coś w tym stylu co wskazuje na błędną ścieżkę.

W instrukcji instalacji jest napisane że przed rejestracją Navigo 9, a po instalacji należy uruchomić program na urządzeniu przynajmniej jeden raz, bo inaczej pojawi się właśnie komunikat że nie może znaleźć oprogramowania. Problem w tym że wykonując polecenia Navigo Menager'a podczas instalacji, rejestracja przebiega automatycznie bez mojej ingerencji( komunikat: rejestracja przebiegła pomyślnie).

Porównując zawartość plików LarkMap i Nawigo zauważyłem że w Navigo nie ma pliku Skin oraz kilku innych, które są w LarkMap. Skopiowanie na tzw."chama";), tych plików do Navigo powoduje że Navigo ładuje się dłużej i pojawia się tym razem inny błąd.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9610
Wysłany: 2013-08-22, 14:07   

Słodzona wersja Navigo: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36678 (do skopiowania na SD)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
msko966
azymut


Dołączył: 21 Sie 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-08-22, 16:09   

ok.dziękuję za podpowiedzi. dam znać jutro czy coś pomogło.:)

[ Dodano: 2013-08-23, 17:21 ]
Witam ponownie,
dziś już po problemie. Tak jak myślałem w folderze Navigo babowało pliku Skins oraz kilku innych. Teraz działa wszystko bez zarzutu ( zarówno najnowsze Navigo jak i LarkMap).

Jak udało mi się to zrobić? Sam dokładnie nie wiem, ale opiszę po kolei co zrobiłem.:

1. Ze strony Lark po zalogowanu pobrałem ponownie z "Twoje aplikacje", zrówno plik Polska standart jak i Turystyka Polska ( wcześniej pobierałem tylko ten pierwszy). Obydwa pliki mają taką samą wielkość ale chyba nie są takie same.

2.Instalując za pomocą Navigo Manager zaznaczyłem wszystkie pliki do skopiowania oprócz"komunikaty krajoznawcze" (brak miejsca na dysku, a to spory plik). Poprzednio nie zaznaczałem" uruchamiacz :nomand 35"

3. Gdy wyskoczył komunikat" instalacja przebiegła pomyślnie" , uruchomiłem program na urządzeniu plikiem Navigo_PNA, odpalił ku mojej wielkiej radości;)

4. Zarejestrowałem program klikając dalej w Navigo Manager.

Banalne:)
Dziękuję koledze" jestem ktoś" i pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11