Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 7210 - Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
hazy100
azymut


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-17, 16:12   pomocy navigon 7210

witam przez przypadek skasowałem sobie wszystkie pliki z karty sd
czy ktoś mógłby mi pomóc gdzie coś takiego znaleść
 
 
hazy100
azymut


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-20, 21:58   problkem Navigon 7210

witam proszę o pomoc karta sd została przez przypadek wyczyszczona i nie wiem jak sobie z tym poradzić żeby navigon działał
 
 
piotrekr81
azymut


Dołączył: 07 Paź 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-01, 21:52   Navigon 7210 - Problem z uruchomieniem

Witam!

Próbowałem odblokować nawigację plikami pobranymi z chomika i wystąpił problem.
Sformatowałem kartę i wgrałem pliki z pobranego pliku, po restarcie nawigacja już się nie uruchomiła. Działa tylko jak podłączę ją do komputera wtedy da się włączyć ale w trybie przesyłania danych. Robiłem już wszystko formatowanie, wgrywanie wszystkiego od nowa. Czy jest może jakiś sposób aby przywrócić nawigację jakiś program?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18761
Wysłany: 2013-07-02, 07:24   

Albo pliki z chomika coś namieszały (podaj link, ktoś sprawdzi), albo brak specyficznych plików na SD (jak mozna wnioskować z postu poprzednika)
_________________

 
 
piotrekr81
azymut


Dołączył: 07 Paź 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-02, 07:49   

Kartę SD skopiowałem przed tą całą operacją, wraz z ukrytymi i systemowymi plikami.
Po sformatowaniu i przywróceniu poprzedniej zawartości karty jest to samo, uruchamia się do momentu gdy ma się wczytać menu i się wyłącza. Pliki pochodziły z pliku NAVIGON 7210 Unlock.7z

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2013-07-02, 09:36   

A jak to odblokowanie działą? nadpisuje fabryczne plikii, zmienia rejestr?

Samo kopiowanie mogło nie przenieść wszystkich plików wraz z ich strukturą - bezpieczniej było użyc innej karty.

Zajrzyj na stronę producenta - może jest dostępny soft ratunkowy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotrekr81
azymut


Dołączył: 07 Paź 2012
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-03, 09:55   

Wszystko już działa, rozwiązaniem problemu był hard reset ( wciśnięcie reset oraz przycisku power przez kilka sekund ) Później instalacja z oryginalnej płyty dołączonej do nawigacji ( oprogramowanie nawigacyjne, głos i stare mapy). Resztę później już wgrałem, aktualne mapy itp.

Dzięki za pomoc, temat można już zamknąć. :-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9