Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 16:49
Samsung Galaxy SII i 9.6.7.281004 brak ladowania...
Autor Wiadomość
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2013-07-03, 08:38   Samsung Galaxy SII i 9.6.7.281004 brak ladowania...

Jak w tytule nie laduje podczas nawigacji,choc piknie,ze podlacze do zapalniczki i jest ikona ladowania,ale sie rozladowywuje...na Sygic wszystko OK...co to moze byc ?
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2013-07-03, 22:58   

Masz oryginalny rom?
U mnie na galaxy s na romach 4.2.2 występuje objaw braku ładowania, na stockowym ładowanie działa.
Jeżeli to rom z xda to pisz do developera o błędzie.
 
 
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2013-07-04, 09:59   

dagetto napisał/a:
Masz oryginalny rom?
U mnie na galaxy s na romach 4.2.2 występuje objaw braku ładowania, na stockowym ładowanie działa.
Jeżeli to rom z xda to pisz do developera o błędzie.


Ja mam wersje 4.1.2 aktualizowalem ze strony samsunga...
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-07-04, 13:56   

Haweł napisał/a:
nie laduje podczas nawigacji,choc piknie,ze podlacze do zapalniczki i jest ikona ladowania,ale sie rozladowywuje
To chyba nie ma nic wspólnego z wersja "androida" - u mnie generalnie pradu z ładowarki wystarcza na tyle, by poziom naladowania baterii był taki sam - telefon nie ulega rozładowaniu, ale tez nie doladowuje się.. Czasami nastpepuje mniejsze lub większe rozladoanie baterii, raz czy dwa zadarzylo się, ze poziom naladowania baterii spadl bardzo znacznie..
Stawialbym na zbyt maly prad ladowania (kiepska ladowarka samochodowa) i po prostu ladowarka nie wyrabia przy dużym obciążeniu sprzętu (zużyciu prado) przez iGO (caly czas pali się ekran, komunikaty głosowe, ostrzeżenia itp, duże obciążenie procesora - telefon jest az goracy - to wszystko powoduje duże zurzycie energii) - mocniejsza ladowarka na pewno by problem rozwiazala..
Haweł napisał/a:
na Sygic wszystko OK
Być może "Sygic" nie genruje az tak dużego zużycia energii..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2013-07-04, 14:56   

janusz_40 napisał/a:
Haweł napisał/a:
nie laduje podczas nawigacji,choc piknie,ze podlacze do zapalniczki i jest ikona ladowania,ale sie rozladowywuje
To chyba nie ma nic wspólnego z wersja "androida" - u mnie generalnie pradu z ładowarki wystarcza na tyle, by poziom naladowania baterii był taki sam - telefon nie ulega rozładowaniu, ale tez nie doladowuje się.. Czasami nastpepuje mniejsze lub większe rozladoanie baterii, raz czy dwa zadarzylo się, ze poziom naladowania baterii spadl bardzo znacznie..
Stawialbym na zbyt maly prad ladowania (kiepska ladowarka samochodowa) i po prostu ladowarka nie wyrabia przy dużym obciążeniu sprzętu (zużyciu prado) przez iGO (caly czas pali się ekran, komunikaty głosowe, ostrzeżenia itp, duże obciążenie procesora - telefon jest az goracy - to wszystko powoduje duże zurzycie energii) - mocniejsza ladowarka na pewno by problem rozwiazala..
Haweł napisał/a:
na Sygic wszystko OK
Być może "Sygic" nie genruje az tak dużego zużycia energii..


Ale ladowarka jest orginalna,mozna kupic mocniejsza ?
 
 
Bonawentura 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 73
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-07-04, 17:23   

Uzupełniając wypowiedź "janusz_40" dodam, że w wielu ładowarkach użyty jest kabel o zbyt małym przekroju. Przy prądzie 0,5 A występuje na nim duży spadek napięcia. Aby temu zaradzić trzeba kupić zasilacz/ładowarkę z wyjściem USB oraz kabel USB dedykowany do dysków 2,5 cala USB (gruby).
 
 
Haweł 
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 54
Wysłany: 2013-07-27, 14:33   

Zakupilem ladowarke zapalniczka samochodowa-USB od HTC,jest mocniejsza,ale na Automapie wszystko OK,ale juz wolniej rozladowywuje sie na IGO PRIMO i teraz pytanie,bo dzisiaj rozmawialem z kolega kolegi :) i on powiedzial mi,ze IGO moze wyszukiwac wiecej satelit przez co pobiera wiecej pradu i ladowarka moze nie wyrabiac.Faktycznie w Informacjach GPS jest az 12 kresek na satelity i czy da sie zmniejszyc np. do 8 lub 6 satelit zeby mniej chapal pradu ? Pytam,bo jestem troche zielony az w takich kombinacjach alpejskich...
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2013-07-29, 08:03   

Haweł napisał/a:
w Informacjach GPS jest az 12 kresek na satelity i czy da sie zmniejszyc np. do 8 lub 6 satelit
Haweł napisał/a:
IGO moze wyszukiwac wiecej satelit
Niektóre modele telefonow maja wbudowany GPS z mozliwoscia loklaizacji również za pomocą systemu GLONAS - np. na mojej Xperii potrafi zauwazyc nawet 20'kilka satelit..
Nie da się zmniejszyć ilości satelit, z których odbiornik odbiera sygnal - no chyba, ze chcesz je zestrzelić ;-)
Haweł napisał/a:
zeby mniej chapal pradu
Nie sadze, ze ilość dostępnych satelit ma wpływ na zwiększone zużycie pradu..
Poszukaj konkretnej ładowarki samochodowej z USB - zobacz jaki prada ma ta Twoja - na pewno co najmniej polowe słabszy niż domowa i stad caly problem..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
malinek
azymut


Dołączył: 08 Lis 2016
Posty: 1
Wysłany: 2016-11-08, 17:54   

Jak ktoś jeszcze tego potrzebuje to powiem jak można zwiększyć prąd ładowania w S2 i9100...
_________________
-->>Polecam do nawigacji Mapy Google i Ryśka antyradar<<--
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11