Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-14, 16:13
Lark 35.3 i AutoMapa
Autor Wiadomość
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-07, 11:38   

Jazz napisał/a:
czy oryginalna AutoMapa na Larku 35.3 też ma takie problemy
Napewno nie wiem, ale przypuszczam, że nie; mapy bezinstalacyjne są kopiami map instalowanych na konkretnych urządzeniach i nie zawsze domyślne ustawienia aplikacji są właściwe dla innych urządzeń...
_________________

 
 
nosekBd 
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-25, 19:39   

Witam-czy do larka 35.3nie odblokowanego mozna też wgrac AutoMape 5.1.1 FULL PL + POI.AM.2008.09.06-tak samo jak wersje 505am.Czy trzeba coś innego tam pozmieniac.Na wce śmiga bez problemu.Prosze o konkretną i żeczową odpowiedz(najlepiej krok po kroku -jak to zrobi)
 
 
saxi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-25, 19:44   

Można
 
 
nosekBd 
azymut


Dołączył: 25 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-10-26, 18:37   Lark 35.3 czy da się wgrać AutoMapę 5 bez odblokowywania

ok -można ,ale prosze o podpowiedz bo szukam i chba jestem ślepy.Prosze dokładnie co i jak
 
 
saxi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Sie 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-10-26, 19:36   

1. Instalujesz na PC Microsoft ActiveSync.
2. Podłączasz Larka do PC (w larku musisz zmienić opcje USB z pamięci masowej na MS ActiveSync).
3. Uruchamiasz instalatora Automapy i wybierasz instalację na PocketPc/..
4. Później wybierasz instalację na sdmmc
5. Kopiujesz mapę Polski, wgrywasz witaminę i masz Automapę.
6. Zmieniasz ścieżkę dostępu w pliku SHELL na \SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe
7. Zmieniasz nazwę pliku rozruchowego Automapy (wceAm) na (MobileNavigator).
 
 
aga
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-12-02, 12:58   

Pisze bo probowałam i próbowalam i nie wiem czy robie cos nie tak .Czytalam linki i robilam jak pisalo ale nie dziala mi ta auto mapa.
Ściagnelam AM rozpakowalam wlaczylam instalke pisalo wybierz urzadzenie i wybralam nawi tam podrodze wybralam karte aqle nic mi nie dziala napiszcie prosze bo nic mi nie dziala a siedze juz pol dniapotem wrzucilam mapki
.i nic
probowalam tez z wersja bezinstalacyjna ale i tak tez mi nie czyta wchodze w nawi a tam laduje sie mapa map
:oops:
:-(
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 177
Wysłany: 2008-12-02, 13:44   

Żeby Automapa uruchamiała się spod przycisku nawigacja na Larku 35.3, to trzeba zrobić jeszcze kilka czynności, ale nie jest to potrzebne. Zamiast tego można zrobić tak:
1) Uruchamiasz Windows - wiesz jak?
2) Wchodzisz na My device / SDMMC/ folder Automapy i uruchamiasz plik wceAM.exe i działa.
Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej poprawnie wrzuciłaś program i mapy wraz z lekarstwami na kartę.
_________________
Lark 35.3
 
 
aga
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-12-02, 14:01   

Nie wiem czy poprawnie
pewnie nie jak mi nic nie dziala
Uruchomic windows och zonk niewiem jakBylabym ci wdzieczna jakbys mi to opisal na pw ale tak najprosciej jak sie da co po kolei i gdzie to jest sorki ale jestem zielona
:-( :oops:

[ Dodano: 2008-12-02, 14:58 ]
prosze pomozcie mi:(

[ Dodano: 2008-12-02, 15:19 ]
a tak wogole to czy musze ja odblokowywac czy nie musze/?
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 177
Wysłany: 2008-12-03, 08:31   

Właczasz Larka z boku - ON.
Naciskasz i przytrzymujesz przycisk MENU i jednocześnie przytrzymujesz przycisk głośności w pozycji "w górę". Trzymasz tak kilka sekund aż pojawi Ci się pulpit Windows.
Na pulpicie wchodzisz w My device, a następnie w SDMMC i jesteś na swojej karcie.
To wszystko jest tu opisane dokładnie na forum.
Pozdrawiam
_________________
Lark 35.3
 
 
aga
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-12-03, 15:15   

DZieki serdeczne za pomoc:)
 
 
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 51
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 15:38   Problemy z Europą zachodnią

jak w temacie,mam taki problem:na larku 35.3 mam wgraną całą europe i tu o dziwo chodzi polska ,czechy i słowacja czyli ładnie wczytuje mapy no i super bez zwiechy prowadzi no ale problemy zaczynają się z europą zachodnią,mam wgrane mapy a tu klops pokazuje mi komunikat ,,brak szczegołowej mapy,, co jest grane?
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-06-20, 15:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-20, 15:40   

Jaki program do nawigacji?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
janusz362 
młodszy inspektor GPS
olixo


Wiek: 51
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6
Skąd: pniewo
Wysłany: 2009-06-20, 15:46   

mam wgraną automape 5.0.5

[ Dodano: 2009-06-20, 15:50 ]
a mapy mam PL_CZ_SK
BENELUX, CENTRALEUROPE, DE_AT_CH, ITALY, IBERIA, FRANCE.
działa tylko ta PL_CZ_SK z resztą jest kibel,szuka satelity a po chwili wyświetla komunikat Brak mapy szczegółowej
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-20, 15:51   

Być może zwalona wersja. Ściągnij nowszą 5.3.0 i problemy powinny zniknąć.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-20, 16:19   

janusz362 napisał/a:
mam wgraną automape 5.0.5

[ Dodano: 2009-06-20, 15:50 ]
a mapy mam PL_CZ_SK
BENELUX, CENTRALEUROPE, DE_AT_CH, ITALY, IBERIA, FRANCE.
działa tylko ta PL_CZ_SK z resztą jest kibel,szuka satelity a po chwili wyświetla komunikat Brak mapy szczegółowej


Masz podzielone mapy
W AM nie da się połączyć ich w ten sposób
ściągnij albo całą Europe (stare możesz wykasować) lub tak jak pisze Cymbant ściągnij nowszą wersję AM europe
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11