Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-14, 16:13
Lark 35.3 i AutoMapa
Autor Wiadomość
koni
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-08, 22:31   

Po przewaleniu się przez cały ten temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2796
stwierdzam, że jest to raczej Lark 35.3, tyle że najwyraźniej jest kilka jego wersji. Dlatego sugeruję, dodać do tego tutoriala 1c metodę ze zmianą wpisu w shell.ini na Larkach takich jak mój (to chyba było akurat kupione w Carefurze). Efekt jest taki jak wspominaliście, z kartą odpala się AM, bez karty MM Easy, nie trzeba za każdym razem wpisu zmieniać, może być cały czas: \SDMMC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe.

Natomiast działanie AM5 na Larku to już inna bajka :/ W końcu udało mi się zrobić to jakoś, aby się nie wieszało, stosując połączenie wielu zaproponowanych w przytoczonym temacie metod. Właściwe podejrzewam, że i tak się przedwcześnie cieszę, no ale zobaczymy jutro po całym dniu testów.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-08, 22:32   

medal napisał/a:
nie chcialem aktywowac windy
... a nie odblokowywać... :mrgreen:
_________________

 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2008-07-08, 22:40   

@medal: Możesz to napisać jeszcze raz tylko wolniej? Niby po polsku ale nic z tego nie rozumiem, no może tyle że kupiłeś Larka 35.3 i kartę SD... i coś o shell.ini.
Miałem 3 takie urządzenia i w żadnym w katalogu ResidentFlash2 nie było pliku shell.ini .
 
 
medal
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-08, 22:41   

:oops: No tak ;) Nie chcialem odblokowac ;) Potrzebna mi tylko Navi bez zbednych bajerow ;) Meczylem sie sporo z uruchemieniem AM a tutaj po edycji prostej sciezki shell.ini wszystko smiga bez zmiany jakichkolwiek ustawien automapy (jak czytelem w innychtematach o predkosci przesylu danych itp)
n4d01: ja mam katalog "ResidentFlash" a nie "ResidentFlash2" i tam mam plik shell.ini. Tworze osobno plik shell.ini na pulpicie i zapisuje w nim sciezke podana w powyzszym moim poscie. Stary shell.ini wywalam i nowy wgrywam. I po sprawie (nie mowie o zmianie katalgu automapy i pliku wykonywalnego bo to logiczne)
Pozdrawiam
Ps. Dodam iz mam karte 2GB Kingston elite pro (czyli ta szybsza) sformatowana na FAT
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2008-07-08, 23:09   

Wygląda na to, że jednak jest kilka wersji urządzenia w wersji 35.3 :) Pytanie do Koni i Medal: to świeżo zakupione sztuki? Możecie podać początek SN? Ja te co miałem były z serii: CF08050....
 
 
medal
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-08, 23:14   

Kurcze mysle ze dokladnie tak jest :( Utrudniaja nam piracenie dziady jedne :P A czy naprawde ta mapamap jest az tak zla? Bo przyznam szczerze ze wgralem automape bo jest chwalona, "tredni" itd. a mapamapy nawet nie testowalem ;)
Czy swiezo zakupione to nie wiem ale sadze ze tak. Poczatkowe cyfry s/n CF080600
Ps. sadze ze trzeba przeczesac pliki ktore maja kolo 1KB i szukac sciezek..ale byc moze sie myle i byly bardziej skomplikowane dziadowskie zabezpiecznia...
 
 
koni
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-08, 23:18   

n4d01:
mój był kupiony w Carefurze, jakieś 1-2 miesiące temu. Chętnie podałbym SN, gdybym wiedział gdzie jest, bo w info tylko wersja romu, softu i ID

Jest to taki sam model jak ma medal:

- posiada plik \ResidentFlash\shell.ini

- który oryginalnie zawiera tylko jedną linijkę:
\ResidentFlash\MobileNavigator\mobilenavigator.exe

- edycja tej linijki (przy pomocy wtyczki do totalcmd) i zmiana ResidentFlash na SDMMC w końcu pozwoliła na otworzenie AM5

- bez karty (i bez potrzeby edytowania linijki) normalnie włącza się MM Easy

Niestety cieszyłem się za szybko: wygląda na to, że AM5 zawiesza mi się przy próbie wskazania celu podróży, po kliknięciu w miasto na liście - zwis. Co ciekawe, jeśli nie mam włączone GPS to się nie zawiesza.
 
 
medal
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-08, 23:26   

A u mnie tak samo jak u Koni z tym ze narazie bez zwisow. Mam nadzieje ze nie bede mial problemow z AM (moze przez to ze mam te szybsza karte?) bo dlugo myslalem nad zakupem navi MANTA ale niestety nie dostalem w swojej okolicy (chyba ze allegro). Mam nadzieje ze nie bede zalowal ze wzialem Larka :|
 
 
ralph03 
Waypoint



Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-07-09, 17:39   

koni masz automape wrzuc i dzialaj czy moze instalowales od podstaw?

Jesli wersja mapy wrzuc i dzialaj, to musisz usunac 2 pliki z Setting Files:
am.settings
gps.setting

Pozniej odpalic nawigacje na swiezym powietrzu.
U mnie po tym manewrze przestala sie wieszac.
Ale w koncu zdecydowalem na wersje automapy instalacyjna.

Wkurza mnie dlugie wyszukiwanie satelit. Nie wiem czy w ogole je znajduje, bo nie doczekalem sie.... Obchodze to w taki sposob, ze:
odpalam MapaMap [czyli karta pamieci out],
czekam az znajdzie sobie satelity
wylączam nawigacje przyciskiem u góry obudowy
wkładam karte pamięci
odpalam automape i juz satelity są wyłapywane bez problemu

Nie wiem czemu po calkowitym wylaczeniu [bocznym suwakiem] nawigacji, Automapa ma problemy ze zlapaniem satelit.


P.S.
W moim 35.3 tez nie ma katalogu ResidentFlash2 tylko ResidentFlash i oczywiscie jest pliczek Shell.ini

Nawi kupiona doslownie kilka dni temu.

P.S.2
koni numer, ktory poszukujesz znajduje sie na tylnej sciance urządzenia. Taka naklejka ;)
_________________
ALGA Prima AN5050 HD (26S-0111)
 
 
medal
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-09, 20:36   

u mnie dzisiaj tez zwiecha przy wyszukiwaniu satelit :( uruchomilem potem oryginalna mapamap i nie jest taka zla..chyba dam sobie spokoj z AM bo tylko szarpie sobie nerwy :( Jakby co bede informowal na bierzaco ;)
Pozdrawiam
 
 
marcopolo26
Waypoint


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-07-10, 07:05   

ralph03 napisał/a:
W moim 35.3 tez nie ma katalogu ResidentFlash2 tylko ResidentFlash i oczywiscie jest pliczek Shell.ini


kazdy Lark ma katalog ResidentFlash2 jest on jako "ukryty" nalezy wstukac tą linijke
Kod:
 \\\WinCE Device\\residentflash2\
w total commanderze i spokojnie mozna sie dostac do katalogu. Nie rozumiem po co bawicie sie w takie rzeczy jak wysuwanie karty SD by wgrac MapeMap a poznie wkladanie do wgrania AutoMapy jak wszystko grzecznie moze siedziec sobie w pamieci wewn. Larka :> Proponuje przesledzic ten wątek dla zrobienia prostego menu dla obu map oto link http://www.my-navia.pl/vi...?t=2859&start=0 pozdrawiam
 
 
luizzz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-10, 11:48   Lark 35.0 z Automapa 4.2.1 >> nie odnaleziono programu

Witam,
Mam larka i na sd wgralem automape 4.2.1. Na kompie chodzi normlanie ale jak chce odpalic z navi to jest komunikat ze nie odnaleziono programu nawigacyjnego..
Da sie cos z tym zrobic? Aha i jeszcze jak np wgrywam cos na nawigacji przy podlaczonym Larku z kompem to po kilku minutach mnie rozlacza jak jest bezczynnosc... da sie cos zrobic?
Dzieki za pomoc
 
 
ralph03 
Waypoint



Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-07-10, 12:04   

marcopolo26, dzięki poczytalem i juz moge korzystac z TC. Explorer byl malo wygodny w obsludze :)

Teraz zaglebić sie w tamten temat i stworzyc ladne menu :)
_________________
ALGA Prima AN5050 HD (26S-0111)
 
 
golfer_1984
Waypoint


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 29
Wysłany: 2008-07-11, 20:32   Lark 35.3 i AutoMapa

Panowie chcę kupić jutro Lark 35.3 i wgrać Auto Mapę 5. Czy muszę odblokowaywać larka?? Czy AM będzie chodzić ok?? Nie będzie się zawieszać??

Potrzebuję do jutra wieczora odpowiedź bo wyjeżdżam i potrzeba mi navi.

poproszę o radę jak to zrobić co zmienić?? Przeglądałem forum i znalazłem że można ale nie wiem do końca jak to zrobić.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-02-20, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
  Wysłany: 2008-07-11, 23:21   Re: Lark 35.3 czy da się wgrać AutoMapę 5 bez odblokowywania

golfer_1984 napisał/a:
Panowie chcę kupić jutro Lark 35.3 i wgrać Auto Mapę 5. Czy muszę odblokowaywać larka?? Czy AM będzie chodzić ok?? Nie będzie się zawieszać??

Potrzebuję do jutra wieczora odpowiedź bo wyjeżdżam i potrzeba mi navi.

poproszę o radę jak to zrobić co zmienić?? Przeglądałem forum i znalazłem że można ale nie wiem do końca jak to zrobić.


Witam.

Tydzien temu kupiłem navi Lark 35.3 bez odblokowania i działa Automapa 5 nawet TomTom 6.Tylko potrzebne karta SD 2 GB tyle.
Pozdrawiam. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11