Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-08, 07:55
Lark 35.3 pokrętło głośności.
Autor Wiadomość
reqest 
azymut


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-09, 12:14   Lark 35.3 pokrętło głośności.

Witam.
Jeste zupełnie "świerzo wypieczonym" użytkownikiem nawigacji.
Poradziłem sobie z odblokowaniem Larka 35.3 oraz wgraniem AM 5.
Wszystko działa (bynajmniej jak narazie bez zarzutu).

Natomiast interesuje mnie sprawa automatycznego ładowania sterownika pokrętła głośności zaraz po starcie urządzenia.

To pokrętło akurat w moim przypadku jest dla mnie pożyteczne.

Działa oczywiście z MM, ale podczas pracy windozy i AM nie funkcjonuje.
Czy ktoś wie, który plik odpalać i jak, aby pokrętło było jednak aktywne w czasie użytkowania urządzenia na codzień.

Dzięki za wszelką pomoc.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-09, 12:21   

reqest napisał/a:
AM nie funkcjonuje.
Spróbuj w AM odznaczyć "AM obsługuje głośność" w /menu/ustawienia/komunikaty
_________________

 
 
reqest 
azymut


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-09, 12:24   

Niestety nie przynosi rezultatu włączenie opcji, aby AM nie obsługiwał głośności sam.

Jeszcze raz nadmieniam, że pokrętło to nie działa już na samej widnozie. chyba rozumując dość kierunkowo trzeba by uruchomić najpierw je w "gołym" WIN CE.
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-09, 12:34   

reqest napisał/a:
pokrętło to nie działa już na samej widnozie
Przepraszam, a aplikacja MM to w jakim systemie operacyjnym funcjonuje... :?: :mrgreen:
Zawsze warto spróbować...
_________________

 
 
reqest 
azymut


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 3
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-09, 12:39   

No MM oczywiście jak wszystkie wrzucone do pudełka, pracują w środowisku MS WIN CE.

Z tym, że odpalając YFLoadera i bawiąc się navą pokrętło głośności funkcjonuje normalnie. Natomiast po zamknięciu aplikacji i pracy na samym widowsie bądź też innych programach pokrętłu już nie działa.

Wnioskuję więc, że po prostu obsługa kułeczka jest ładowana w momencie uruchomienia YFL-a ;-) tylko, która to aplikacja ? Oto jest pytanie ;-) :-D
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-09, 12:55   

reqest napisał/a:
Oto jest pytanie
Cóż, jeśli chodzi o Larka to nie mam do niego dostępu; niemniej sądzę, że użytkownicy tego sprzętu nie dadzą za wygraną...
_________________

 
 
Gelek 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 48
Dołączył: 13 Maj 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-06-11, 09:48   

W AM 5.0.5 i 5.0.7 (w innych nie wiem jak to jest) głośność podczas nawigacji można regulować przytrzymując na ok. 2-3 sek ikonkę głośniczka (krótkie naciśnięcie wyłącza lub włącza dźwięk) wówczas suwak zoom'u zmienia się w suwak głośności i przez kilka sekund można to sobie wyregulować.

Bez odpalania YFLoader'a nie da się regulować głośności pseudo pokrętłem z prawej strony, gdyż nie ma żadnego wbudowanego softu w Windowsie do jego obsługi.
 
 
TOXIC 
Waypoint
Crazy not Stupid


Pomógł: 1 raz
Wiek: 41
Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 16
Skąd: EL
Wysłany: 2008-06-11, 13:36   

Hmm no to mi sie chyba najlepiej ulozylo.

Po resecie mam tylko 3 rzeczy do zrobienia
- odpalam YFLoadera, wtedy wszystko zaczyna smigac tak jak powinno, pozniej odrazu z niego wychodze
- po tej akcji znika pasek startu, wiec trzeba go przywolac PeriodicShowTaskbar
- i na koniec cos dla oka, czyli zamiana tapety PowerOffLogo

i tym sposobem lark smiga tak jak chce :) a ze zawiesil mi sie moze ze 2 razy to jestem calkowicie zadowolony
 
 
 
Yaner 
Waypoint


Wiek: 49
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-06-11, 17:23   

To może tak jak zrobiłem ja.
Na podstawie wątku http://www.my-navia.pl/vi...?t=2859&start=0
zmodyfikowałem Menu. Szczególnie istotna modyfikacja to działanie przycisku"X" w menu głównym (pod koniec wątku). Jeżeli tak go zmodyfikować to jego wciśnięcie przywołuje pasek startu i nie zamyka YFLoader'a, mamy więc bezpośredni dostęp do Windy można odpalać różne rzeczy i cały czas działa pokrętło głośności.
 
 
Freddy
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-06-13, 18:14   

Ja wyłączyłem w AM opcję automapa kontroluje głośność i działa mi w LArk35.3 regulator głośności.
 
 
rapi 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-07-23, 14:56   

Freddy napisał/a:
Ja wyłączyłem w AM opcję automapa kontroluje głośność i działa mi w LArk35.3 regulator głośności.



U mnie ten sposób nie działa :-( a fajnie by było korzystać z tego pokrętła!!
 
 
ralph03 
Waypoint



Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 45
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-07-24, 10:11   

U mnie dziala pokretlo w AM.

W ustawieniach komunikatów mam odznaczone AutoMapa obsluguje głośność.
Moja automapa, to wersja instalacyjna. Moze problemy wystepują na AutoMapie "wrzuć i działaj" czyli bezinstalacyjnej.
_________________
ALGA Prima AN5050 HD (26S-0111)
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-24, 11:04   

ralph03 napisał/a:
Moze problemy wystepują na AutoMapie "wrzuć i działaj" czyli bezinstalacyjnej.
IMHO to bardzo prawdopodobne; skąd niby bez odpowiednich zapisów w rejestrze nawigacja ma wiedzieć, że AM ma taką możliwość.
_________________

 
 
rapi 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2008
Posty: 32
Wysłany: 2008-07-24, 14:34   

ralph03 napisał/a:
U mnie dziala pokretlo w AM.

W ustawieniach komunikatów mam odznaczone AutoMapa obsluguje głośność.
Moja automapa, to wersja instalacyjna. Moze problemy wystepują na AutoMapie "wrzuć i działaj" czyli bezinstalacyjnej.


Mnie to sie marzy aby to pokretło dzialało zawsze( w win tez) i podczas słuchania muzy i ogladania filmu,potrzebne by byly jakies stery do windowsa.
 
 
gomes 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-08-21, 01:28   

Kolego, mam dla ciebie rozwiazanie problemu. Jest nim program AEKMap. http://ae.inc.ru/aekmapsample.php tutaj opis. Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11