Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-03, 12:33
Odblokowanie mio moov 200/320 sprawdź
Autor Wiadomość
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 46
  Wysłany: 2008-07-12, 09:21   Odblokowanie mio moov 200/320 sprawdź

Siema Witam wszystkich
Ostatnio wpadło mi w rękę urządzenie nawigacyjne mio moov 200.
Ponieważ sam uporałem się z tym problemem postanowiłem pomóc innym.
A więc sposób 1. Może ale nie musi zadziałać w takim przypadku przejdź do 2.

1. Sciagasz pocekta i rozpakowujesz na dysku
[/b]http://rapidshare.com/fil..._Release_22.zip
2. Na karcie SD urządzenia tworzysz katalog Cobia_300_32
3. Kopiujesz tam wszystko oprócz katalogu MioAutoRun
4. Katalog MioAutoRun wrzucasz luzem obok katalogu Cobia
5. Zmieniasz nazwe z mioautorun.exe na auto.exe i analgicznie dla pliku mioautorun .mscr
6. Jeżeli nie pomoze wroc do oryginlanych nazw lub sprawdz
MioAutoRun.exe
autorun_ABC.exe
autorunce.exe
goce.exe
oscar91adm.exe
MoovAutoRun.exe
200Auto.exe
7. Wkładasz karte SD do urzadzenia

Sposób 2.
Pobierasz załącznik i w zależności od upodobania robisz następująco:

Ad1.Jeżeli chcesz aby po resecie uruchamiał się Total commander:
Skopiuj do katalogu \flash storage\program files\miomap\
Plik appstartupsec.ini oraz cecmd oryginalny nadpisz.

Ad2.Jeżeli po uruchomieniu preferujesz Automapę
Wgraj do katalogu tego co powyżej appstartupsec3.ini, później wywal oryginalny.
I zmień nazwę wgranego na appstartupsec.ini

Ad.3 Jeżeli chcesz aby uruchamiał się tak jak poprzednio miomap wgraj appstartupsec2.ini
Postępując analogicznie jak powyżej

Sposób I oraz II 8-)
Można sposób pierwszy połączyć z 2 tzn. wyedytować appstartupsec.ini tak aby odpalał
Z katalogu Cobia mioautorun.exe wtedy na 100% będziemy mogli mieć to fajne menu.

[b]To już chyba wszystko. Prościej się nie da 8-)
Pozdro dla wszystkich userów,adminów i moderatorów my-navia 8-)

unlock.rar
brak
Pobierz Plik ściągnięto 648 raz(y) 118,34 KB

 
 
Deoxyryboza 
Waypoint



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 56
Wysłany: 2008-07-12, 23:15   

Nie powiedzialbym ze jest to w pelni funkcjonalne odblokowanie. Korzystajac z MioPocketa pojawia sie pare innych problemow: trzeba sobie skonfigurowac ikonki na pulpicie bo w wersji standartowej zaden z programow nawigacyjnych, do ktorych sa skroty nie dziala. U mnie pojawiaja sie dwa znaki X u gory do zamkniecia MioPocketa no i co najwazniejsze nie dziala przycisk wylaczania urzadzenia, trzeba je zrestartowac zeby sie wylaczylo.
 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-07-14, 10:02   

masz lepszy pomysł to zapodaj :-)
 
 
Deoxyryboza 
Waypoint



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 56
Wysłany: 2008-07-14, 10:21   

Lepszym pomyslem jest wrzucenie jakiegos commandera i wszystko dziala tak jak powinno, mozna chociaz wtedy wylaczyc urzadzenie i nie wiesza sie ani nie pisze ze pamiec sie konczy.
 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-07-14, 15:20   

A CO JA NAPISAŁEM POWYŻEJ I ZAŁĄCZYŁĘM W PLIKU?
Weź se nie rób jaj :shock:
 
 
gurszczak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-15, 18:01   

oki kolego zrobiłem tak jak pisałes ale.
jako start mam tego commandera i z niego wchodze do miopocket alle niestety pulpit nie miesci sie na calym ekranie nie wiem jak to zmiejszyc - moze miales cos podobengo u siebie. Kolejny problem to taki ze co kilka sekund navi albo wraca do commandera albo wogole sie restartuje. Wszystkie te ikony co sa na tym pulpicie sie nie utuchamiaja jak to naprawic moze poradzisz cos wiecej czekam na informacje.
 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-07-18, 10:10   

Miałem tak też u siebie aby urucomić miopocket uruchom mioautorun.exe
Program się zainstaluje i zrestartuje.
Nie bedzie powracał do filemana tylko zostanie menu dostosowane do rozdzielczości.
Aby na przyszłość tak zostało wyedytuj appstartupsec aby uruchamiał mioautorun.exe


To wszystko :-)
 
 
27rav 
azymut


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 3
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-07-26, 01:41   

Witam
Bawię się Mio MOOV 200 od 2-ch dni.
Mio jest tak skonfigurowane, że najpierw uruchamia się Total Commandel, potem podświetlenie i gotowe. Z kolei MioPocket uruchamiam ręcznie żeby nie stracić kontroli nad Mio.
Czy ktoś wie jak odpalić sam pulpit z paskiem narzędziowym (pojawiają się na początku a potem znikają za kolorowym menu pełnoekranowym)?
_________________
Pozdrawiam!
Rafał
 
 
kaiman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-26, 16:45   pulpit do mio200

Mam propozycję wgrania panelu sterującego, który zamieni Mio w centrum multimedialne i kilka innych myślę przydatnych funkcji, o których czytałem na forach. Oczywiście mapy są priorytetem;-))

Podaję link do strony

http://www.msi.pl/~msi466/

Pozdrawiam Kaiman

mio2.jpg
Plik ściągnięto 13475 raz(y) 43,94 KB

mio1.jpg
Plik ściągnięto 13475 raz(y) 45,53 KB

 
 
bartek1955
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 46
Wysłany: 2008-07-27, 16:53   

Jak będzież odpalał miopocket nie stracisz kontroli.

Jak skonfigurować appstartupsec aby uruchamiał 2 programy?
 
 
hackgps
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-07-27, 18:49   

Mam prośbę do posiadaczy mio moov 200 potrzebny plik AppStartSec.mscr Proszę o wysyłke na vdo5000@vp.pl z góry dziękuję
 
 
27rav 
azymut


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 3
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-07-28, 00:05   Re: pulpit do mio200

Super rozwiązanie!
Znalazłem małego buga!
Po twardym resecie kasuje ustawienia regionalne i datę.
Wejście do Auto Mapy ustawi nam godzinę i datę z GPS ale po wyjściu w systemie jest inna strefa czasowa GMT -08h.
Więc po uruchomieniu MioMap jedyny sposób na jej zamkniecie to twardy reset i kasowanie daty.
Brakuje też automatycznego obracania pulpitu (np. przy kilku grach) tak jak było to możliwe w MioPocket.
Liczę na to że wkrótce pojawi się jakaś aktualizacja :-)
Rozumiem, że można sobie spersonalizować panel grzebiąc w plikach ini?
_________________
Pozdrawiam!
Rafał
 
 
kaiman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-28, 00:33   

Twardy reset powoduje całkowite wyłączenie Mio (0 napięcia) co powoduje kasowanie ustawień z pamięci. WinCE nie jest odblokowany i dlatego ustawienia nie są zapisywane. Póki co katalog systemowy Windows jest nie do ruszenia.
 
 
Deoxyryboza 
Waypoint



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 56
Wysłany: 2008-07-28, 02:54   

Bardzo fajna sprawa z tym pulpitem, sprawdzilem i dziala poprawnie.
 
 
puma1990
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-28, 21:33   

Ponawiam pytanie Bartka. Jak skonfigurować appstartupsec aby uruchamiał 2 programy?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 14