Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-07-31, 00:19
Szczegóły techniczne ST10 i ST20
Autor Wiadomość
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-07-29, 10:17   Szczegóły techniczne ST10 i ST20

Jest to kontynuacja tego postu SigmaGPS ST10, ST20 - Odblokowanie poszerzone o głębsze poznanie tych produktów.

I RÓŻNICE ST10<=>ST20

- przełącznik ON\OFF (ST10 z lewej strony i większy, ST20 mały z tyłu i w uchwycie za zapięciem)
- reset (ST10 lewa dolna strona, ST20 tył po lewej od ON\OFF i zakryty w uchwycie za zapięciem)
- pliki systemowe (ST10 więcej bibliotek *.dll oraz zainstalowany NET Framework, ST20 brak NET Framework)
- Inne pliki (ST10 ma dodane wtyczki do odtwarzacza Windows Media 9 Series (CEPlayer.exe), ST20 brak tych wtyczek)
- wyjście słuchawkowe (ST10 Brak, ST20 istnieje)




II INFORMACJA O PLIKACH.

- MENU (JBSHello.exe,JBSImage.dll,Jbs.dll,ResourceDLL320X240.dll lub ResourceDLL480X272.dll) oraz launch.exe który uruchomiony w procesach odpala JBSHello.exe.
- Informacje (OVL_Manager.exe,OVL_Implement.dll - słaba bateria, połączenie z PC itp) występuje w Windowsie i jest uruchomiony w procesach, po wyłączeniu tego procesu navi się blokuje (dobre na rozładowanie baterii do zera :-D )

II INNE INFORMACJE

- ST10 navigowała przez 3 godziny i 20 minut.
- Ekran o słabej baterii pokazuje się przy 30% baterii, a przy 13%-15% wyłącza się urządzenie.
- Na kablu od ładowarki założono filtr z tulei ferrytowej (to przeciw zakłóceń na CB Radio)


ZDJĘCIA JAK I DALSZY OPIS DODAM W WOLNEJ CHWILI
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
mazurkiewiczs5
azymut


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-06, 16:43   

Witam.
Czy da się uruchomić automaome na sigma st10 bez jej rozblokowywania.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2009-08-06, 16:46   

Na przykład tak: http://www.my-navia.pl/vi...p=112122#112122
_________________

 
 
jarekST20
Waypoint
Sigma ST20


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 44
Wysłany: 2009-08-06, 19:22   

Z ciekawych rozwiązań mogę dodać, że model ST20 posiada w przycisku uśpienia diodę dwukolorową informującą o stanie ładowania/naładowania. Nie wiem jak z st10.
 
 
Bitaz 
Waypoint
Bitaz


Dołączył: 31 Gru 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-03-03, 21:26   

Wyglada na to że Sigma ST10 jest identyczna jak Navia NV47.
Czy ktoś ma może Firmware BOOT/SD do NV47 lub do SIGMY ST10 ??
 
 
logitowy
azymut


Dołączył: 01 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-03, 15:59   

dostałem ST10 w której ktoś się zabawił i chciałem wgrać nowy firmware, wrzuciłem od navia 47, w nazwie pliku również było napisane ST10. podczas flasha wszystko szło pięknie aż pod sam koniec nagle ekran zaczął wariować jak rozregulowany telewizor i ST10 zawiesiła się. wyłączyłem i włączyłem i cały czas pokazuje się logo navia. Komputer nie wykrywa ST10 podłączonej przez USB. Może ktoś ma właściwy firmware?
 
 
roloedek
azymut


Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-07-22, 13:47   

Witajcie.
Czy wie ktoś jaki bezpiecznik jest w ładowarce samochodowej do modelu ST10.
Chodzi mi o moc bezpiecznika

pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13