Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
VORDON 7' programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-10-18, 14:35   

Taki komunikat to raczej problem z tłumaczeniem interfejsu niż z głosem. Czyli pliki lang są skopane. Może masz jakąś nietypową skórkę, do której plik lang nie pasuje?
 
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-18, 18:55   

tikotka napisał/a:
Taki komunikat to raczej problem z tłumaczeniem interfejsu niż z głosem. Czyli pliki lang są skopane. Może masz jakąś nietypową skórkę, do której plik lang nie pasuje?
Nie no, ta wersja była stabilna na innych to igo działało np. na navigonie 70
Dodam że na tym Vordonie Primo śmiga bez problemu

[ Dodano: 2013-10-19, 09:27 ]
piotrekcz napisał/a:
Usuń save/ branding (tymczasowo), zamień lang/ voice:
Kod:
http://www.failai.lt/dny9wi98trtz/iGO8.rar.htm

skonfiguruj program od podstaw.
Wciąż to samo, już zdurniałem :/

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-10-20, 21:46 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-20, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-19, 10:02   

piotrekcz napisał/a:
Pobrałeś program iGO8 z folderem lang, czy w tym folderze był Lang_Polish?
Jeśli nie, to skonfiguruj program z językiem zawartym w uploadzie, następnie spróbuj zmienić na PL z poziomu programu iGO8.

Pobrałem Igo juz z plikiem lang, próbowałem lang z innych igo i ten od Ciebie ale dalej dupa.

Może coś w sys.txt
Kod:
[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="800_480"
vga=0

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=480

[folders]
app="ResidentFlash\IGO8\"
content="ResidntFlash\IGO8\content"
map="ResidentFlash\IGO8\content\map"

[gps]
port=1
baud=4800

[poi]
use_multi_poi_icon=0

[debug]
screenshotfilename="\captures\screen_%02d.jpeg"
experimental_features=1
show_junction_view=1

[folders]
has_secondary_root=0

[route]
hnr_ignored_missing_country_ids=*

[2d]
show_guidance_strip=1

[sound]
ding=0
mute_os_key=1
csv_voice_enabled=1

[feature]
signpost_coloring=1
tunnel_guidance=1


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-10-20, 21:47 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dodałem tagi CODE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-20, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-19, 16:28   

piotrekcz napisał/a:
Ok, ale jaki tam był lang? Skąd pobrałeś? Jakie masz pliki językowe w folderze lang?

Jaaaaa..... Zaraz dostane szału. Poprawiłem to i teraz gdy wczytuje sie LANGUAGE. Restart nawigacji wrrrrr.

Crash.txt
Kod:
------------------ Crash Log Begin -------------------

Current System time: "2013-10-19 14:19:54"
Build: 8.3.5.193799    Built @ May 27 2011 - 09:58:26

Memory Stats:
    FreeMemory: 82 MB, 836 KB, 0 B
    TotalUseableMemory: 87 MB, 628 KB, 0 B
    MaxMemory: 128 MB, 512 KB, 0 B
    ReservedMemory: 0 MB, 512 KB, 0 B
    ActualCacheSize: 1 MB, 531 KB, 260 B
    GarbageSize: 1 MB, 531 KB, 260 B

--------------------------------------------------------------------------
 Process         Name          PID       BaseAddr   ParentPID    PrioBase
--------------------------------------------------------------------------
                  iGO8.EXE  0x05c60026  0x00010000  0x00000000  0x00000003
--------------------------------------------------------------------------
 Modules         Name        BaseAddr    BaseSize
--------------------------------------------------
              toolhelp.dll  0x400f0000  0x00006000
               coredll.dll  0x40010000  0x00095000
                 fpcrt.dll  0x40290000  0x00012000
              oleaut32.dll  0x40500000  0x00035000
                 ole32.dll  0x40480000  0x0007a000
                rpcrt4.dll  0x40560000  0x00052000
                 lpcrt.dll  0x403b0000  0x00005000
--------------------------------------------------------------
 Threads                       TID       BasePrio   DeltaPrio
--------------------------------------------------------------
                            0x05da0022      249          0
                            0x05d80022      251          0
                            0x05c70026      251          0
--------------------------------------------------------------

Exception:    0xc0000005
At address:    0x000a4634
Access violation reading address:    0x00000000
0x000a4634        (A)

WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \ResidentFlash\iGO8\iGO8.map not found):
0x40029604        (A)
0x0063e88c        (A)
0x0063e764        (A)
0x0063dbd8        (A)
0x0063dcd4        (A)
0x00166948        (A)
0x00166914        (A)
0x40076d38        (A)
0x4005869c        (A)
0x4005286c        (A)
0x4002a898        (A)
0x4002ab88        (A)
0x4005296c        (A)
0x000a4634        (A)
0x0013bdc8        (A)
0x0013aa40        (A)
0x000c2640        (A)
0x000d96f0        (A)
0x00160d30        (A)
0x00164c34        (A)
0x0016bf94        (A)
0x00586470        (A)
0x0005e4d8        (A)
0x000612c8        (A)
0x000622b4        (A)
0x0016d6d8        (A)
0x001662d4        (A)
0x001668bc        (A)

Global status:
    bInFocus: 1
    bMouseDown: 0
    bInLogic: 0
    bInRender: 1
    CurrentState[128]: st_SettingRegionalLanguage
    GPS Pos: (0.000000,0.000000)
    Camera: pos:(0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)

State queue:
0. st_StartUpSettings_HUB
1. st_SettingRegionalLanguage

------------------- Crash Log End --------------------

------------------ Crash Log Begin -------------------

Current System time: "2013-10-19 14:23:44"
Build: 8.3.5.193799    Built @ May 27 2011 - 09:58:26

Memory Stats:
    FreeMemory: 82 MB, 1016 KB, 0 B
    TotalUseableMemory: 87 MB, 840 KB, 0 B
    MaxMemory: 128 MB, 512 KB, 0 B
    ReservedMemory: 0 MB, 512 KB, 0 B
    ActualCacheSize: 1 MB, 531 KB, 260 B
    GarbageSize: 1 MB, 531 KB, 260 B

--------------------------------------------------------------------------
 Process         Name          PID       BaseAddr   ParentPID    PrioBase
--------------------------------------------------------------------------
                  iGO8.EXE  0x0560001a  0x00010000  0x00000000  0x00000003
--------------------------------------------------------------------------
 Modules         Name        BaseAddr    BaseSize
--------------------------------------------------
              toolhelp.dll  0x400f0000  0x00006000
               coredll.dll  0x40010000  0x00095000
                 fpcrt.dll  0x40290000  0x00012000
              oleaut32.dll  0x40500000  0x00035000
                 ole32.dll  0x40480000  0x0007a000
                rpcrt4.dll  0x40560000  0x00052000
                 lpcrt.dll  0x403b0000  0x00005000
--------------------------------------------------------------
 Threads                       TID       BasePrio   DeltaPrio
--------------------------------------------------------------
                            0x0510001e      249          0
                            0x056f001a      251          0
                            0x0567001a      251          0
--------------------------------------------------------------

Exception:    0xc0000005
At address:    0x000a4634
Access violation reading address:    0x00000000
0x000a4634        (A)

WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \ResidentFlash\iGO8\iGO8.map not found):
0x40029604        (A)
0x0063e88c        (A)
0x0063e764        (A)
0x0063dbd8        (A)
0x0063dcd4        (A)
0x00166948        (A)
0x00166914        (A)
0x40076d38        (A)
0x4005869c        (A)
0x4005286c        (A)
0x4002a898        (A)
0x4002ab88        (A)
0x4005296c        (A)
0x000a4634        (A)
0x0013bdc8        (A)
0x0013aa40        (A)
0x000c2640        (A)
0x000d96f0        (A)
0x00160d30        (A)
0x00164c34        (A)
0x0016bf94        (A)
0x00586470        (A)
0x0005e4d8        (A)
0x000612c8        (A)
0x000622b4        (A)
0x0016d6d8        (A)
0x001662d4        (A)
0x001668bc        (A)

Global status:
    bInFocus: 1
    bMouseDown: 0
    bInLogic: 0
    bInRender: 1
    CurrentState[128]: st_SettingRegionalLanguage
    GPS Pos: (0.000000,0.000000)
    Camera: pos:(0.000000,0.000000) rot:0 persp:0 zoom:0.000000 eng=0)

State queue:
0. st_StartUpSettings_HUB
1. st_SettingRegionalLanguage

------------------- Crash Log End --------------------

Piotrek mam Lang_Polish_Pna, ściągałem te od Ciebie, swoje miałem z innych wersji igo i primo i za kazdym razem to samo.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-10-20, 21:50 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przyciąłem przydługie przytoczenie i dodałem CODE
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-10-20, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-19, 17:25   

piotrekcz napisał/a:
Lang nie ma nic wspólnego z crash-em. Jaką miałeś wcześniej wersje iGO8?
Program, mapy itd. masz w pamięci wew.?

W sumie to dziwne ze nie ma nic wspolnego z crashem bo akurat wczytuje language jak wywala.
Obie wersje igo mam od Ciebie. Jedna to 8.3.4.117940 a druga nie wiem bo nie podpisana i tak samo nie chce sie włączyć ale widze ze obie zawierają moją rozdzielczość.
Cały program ze wszystkim mam w pamięci wew.
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-19, 17:44   

piotrekcz napisał/a:
Disco Destroyer napisał/a:
Jedna to 8.3.4.117940

Na tej wersji sprawdzałeś?
Masz inny program iGO np. Primo, zainstalowany na urządzeniu?

Mam Primo i dziala bez zarzutu
 
 
Disco Destroyer
Waypoint


Dołączył: 09 Kwi 2013
Posty: 27
Wysłany: 2013-10-19, 17:54   

Kurna to musi być coś z langiem. Przed chwila bawiłem się tym Lang_Polish_Pna.zip ,w jego archiwum w pliku info.ini skasowałem wszystkie wpisy. Teraz przy wczytywaniu programu wyświetla się "Initialization error: LoadLanguage failed" O_o

[ Dodano: 2013-10-20, 19:34 ]
Dobra, mam wyje***e. Poddaje się.
Nawigacja miała być dla teścia. Trudno będzie jeździł na primo.
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-10, 22:07   Vordon 7'' MTK3351 czy procesor da radę z ekranem 800x480

Witam,

Szukam taniej nawigacji w rozsądnych pieniążkach, moją uwagę przykuł ten Vordon 7 na procku 468 czasem 500 mhz.

Jako że duży ekran przyda się do Ebooków to fajnie było by mieć 7''

Teraz pytanie do fachowców, wiadomo że to tylko 468 mhz, czy da się na tym rozsądnie "jeździć" oglądałem filmiki na Yotubie i Igo wygląda że chodzi bardzo płynnie, ale boję się że będzie to chodzić podobnie jak fabryczne nawigację np. w Larkach czy mio, że trzeba czekać 2 sek. zanim się przesunie mapka.

Czy rzeczywiście da się na nim normalnie korzystać z AM i IGO ?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-11, 09:46   

Na Vordonach preinstalowane jest najczęściej Igo 8, z rozdzielczością ekranu "sztucznie" ustawioną na 480x272 i "rozciągniętą". Efekt jest taki, że program chodzi praktycznie tak samo szybko, jak na ekranach 5 calowych 480x272, tyle że gorzej wygląda (bardziej "rozmyte" kontury, czcionki itp). Przy przestawieniu na prawdziwe 800x480 zauważalnie zwalnia, ale używać się na pewno da.
 
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-11, 13:26   

No to jak IGO preinstalowane to kapitalna sprawa, tylko mapki podmieć i będzie super !

Wcześniej miałem asusa R600 igo8.3x na mapach z 2013 po prostu dramat, AM straszni kratkowała a to tylko 480x272 więc się trochę niepokoję. Z drugiej strony miałem w ręku modcomaMX3 HD 5'' z AM 615 i powiem szczerze że klatkowała dość ostro przy przesuwaniu mapki w 2D, co dziwi bo tam jest 2rdzeniowy procek !

Ale z drugiej strony to co widziałem na Larku 7'' to po prostu się przestraszyłem 2-3 sek opóźnienia, praktycznie nie dało się z tego korzystać. I teraz to zgłupiałem całkiem ! czy jak AM postawie na tym da się w miarę sensownie jeździć.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2014-02-11, 13:30   

Jeżeli iGO klatkuje, to AM dwa razy tyle.
_________________

 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-11, 15:10   

Poczekam, może wypowie się jakiś użytkownik tego 7'' wynalazku, ale chyba się skusze bo inne wcale nie są lepsze a na pewno droższe, a chyba nie jednej złej opinie o Vordonie nie było. Wiadomo robione w chinach ale dziś wszystko tam klepią, więc nie ma co kombinować.

Tylko ciekawa faktycznie jak na tym chodzi AM czy da się z tego korzystać !
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2014-02-11, 17:20   

W Chinach jest produkowane wszystko. Ale dobre firmy wymagają (i dostają) wysokiej jakości, inne wymagają (i dostają) niskiej ceny.
Procek 500MHz wystarcza na Primo w moim Mio z ekranem 480*272, z AM już widać przycinanie. A tu ma obsłużyć 4x więcej pikseli.

Szczerze mówiąc, wolałbym w podobnej cenie 5 cali HD (modecom) - choćby ze względu na to, że wiadomo, gdzie wysłąć sprzęt jak panie na gwarancji.
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-11, 17:27   

Gdzieś w "zbiorach" mam Vordona na MTK'u z ekranem 800x480. W wolnej chwili postaram się zrobić jakiś krótki filmik, jak to działa. Z całą pewnością MX2 jest szybszy - nie ma co do tego wątpliwości.
 
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-02-11, 19:01   

No właśnie widziałem na modcomie HD AM615 i szczerze mówić to haczyła dość ostro, wiadomo że to tylko nawigacja ale jak na 2 rdzeniach nie chodzi płynnie to na 1 będzie dramat, taka teoria.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13