Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
Primo (ANDROID) i TMC
Autor Wiadomość
jezrdnag 
Navi Expert


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 230
Skąd: Bristol
Wysłany: 2018-11-15, 00:02   

przemek171070 napisał/a:
Przetestujcie serwer:
profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"


U mnie nie działa.

[ Dodano: 2018-11-15, 00:05 ]
abak12 napisał/a:
Primo WinCE
działający wpis
[code][tmc-http]
enabled=1

Ten wpis u mnie też nie działa.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-15, 13:01   

Uporzadkujmy ta dyskusję, bowiem jak na razie sprowadza sie do "u mnie dziala'." a u mnie nie dziala" , do tego wymieszane sa systemy.

Jako ze sa problemy na obu systemach proponuję dyskutowac tu, najwyzej potem poprzenoszę .
Dotychczasowe wnioski:
na tych samych serwerach u jednych TMC dziala, u innych nie. Mozna podejrzewać , ze albo niektore wersje nie sa obslugieane, albo zmienily się licencje i część z nas ma nieaktualne.
Ewenualnie to jakas awaria providerów, nie pozwalająca na polącznie z serwerami

Sprobujmy podawać wersje iGO, od kogo net i sprawdzone serwery, może z tego wyloni się jakis obraz.

U mnie: 9.18.27.687519 w Orange
na serwerach "jci" oraz "igoworld" nie pobiera komunikatów
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2018-11-15, 14:45   

program: Android 9.6.29.427562
operator: NjuMobile
urządzenie: Xiaomi Redmi 4a
nie pobiera komunikatów na żadnych ustawieniach od postu http://www.my-navia.pl/vi...p=482175#482175
_________________

 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 889
Skąd: zabrze
Wysłany: 2018-11-16, 12:58   

program: android iGO primo Nextgen 9.18.27.681611
operator: Orange
urządzenie: LG K10 (2017)
komunikaty pobiera i TMC on line działa
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-16, 13:53   

sliski4, wrzuc prosze mi na PW swoje licencje
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 889
Skąd: zabrze
Wysłany: 2018-11-16, 17:29   

Co do TMC on line to teraz patrzę że na LG pobrało mi tylko komunikaty z Austrii i Węgier .... a byłem akurat na Słowacji . Może to nasze serwery nie podają czegoś ??
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2018-11-16, 17:38   

geranium napisał/a:
o ile się nie mylę to Primo 2.4 ? więc nie będzie działać na żadnych ustawieniach
Przez ostatni rok dzialało na
Cytat:
[network]
available=1

[http]
enabled=1

[tmc.src.http]
enabled=1

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/rest/2/boot"

[tmc-http]
start=1
enabled=1
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
servers[1].url="http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"
servers[2].url="http://tmchttp1.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"
servers[3].url="http://tmchttp2.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"
servers[4].url="http://tmchttp3.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/"
servers[0].min_dt_refresh=10
servers[1].min_dt_refresh=10
servers[2].min_dt_refresh=10
servers[3].min_dt_refresh=10
servers[4].min_dt_refresh=10
dl_dist_1_km=250
_________________

 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-16, 18:02   

geranium napisał/a:
a może najzwyczajniej w świecie masz zwalone UX ?

Do niedzieli byly dobre, a teraz sa zwalone ?
I jednoczesnie "zwalily " się u polowy userow ?
Nie sadze.

P.S zmienilem wersję na 9.18.27.681611 ( oczywiście z pelnym odistalowaniem ) , sprawdzilem na wszelkich wpisach tak przy danych pakietowych jak i WiFi
Nie pobiera
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-16, 19:58   

Żle rozumiesz.
Mialem wersję 9.18.27.687519, ustawienia jak Twoje i ZERO komunikatow od poniedzialku.) jezce w niedzielę dzialalo )
Zmienilem wersję w ramach kombinacji.

Jedno jeszce pytanie: Nie uzywasz skina pongo ? Moze w nim lezy problem ?
Bo - jak mi się wydaję wszelkie inne opcje przetestowalem.

P.S Czy ktoś zrobilby mi uprzejmośc i wrzucil na jakiś inny serwer najnowszy skin pongo z 12.11.2018 ?
Na gpspower.net jest wrzucony na 1fisher, a ten serwer pomimo wylączenia adblocka, twierdzi, ze nadal jest włączony i odmawia pobierania.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-16, 20:35   

I wszystko jasne.
Odpalilem dawno nie uzywane drugie urządzenie z IDENTYCZNIE skonfigurowanym programem ( 9.18.27.687519) jak w tel.
O pobralo od sztycha.

Wnioski:
albo antywir w tel zaczał blokować ten serwer, albo serwer blokuje pobieranie z konkretnego urządzenia

EDIT: Przeistalowalem iGO na wersję z drugiego urządzenia ( czyli teoretycznie tą samą ). Usunąlem SAVE ( choć i wczesniej to robilem ) , skonfigurowalem i pobiera :shock:

Czyli.. nie wiem nic, choć po trzech dniach walki jest OK.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2018-11-16, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 420
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2018-11-16, 20:39   

no_taki napisał/a:
P.S Czy ktoś zrobilby mi uprzejmośc i wrzucil na jakiś inny serwer najnowszy skin pongo z 12.11.2018 ?
Na gpspower.net jest wrzucony na 1fisher, a ten serwer pomimo wylączenia adblocka, twierdzi, ze nadal jest włączony i odmawia pobierania.

Dziwne :-|
Mam włączonego Adblocka i z 1fisher normalnie pobieram :mrgreen:
Przed chwilą pobrałem i wrzuciłem na zippy
https://www96.zippyshare.com/v/E6ApiZ6L/file.html
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-16, 21:02   

Dzieki Bodek. :-)

K* iGO nie przestanie mnie zadziwiac chyba do konca moich dni ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1349
Wysłany: 2018-11-17, 09:24   

U mnie przy wpisie
Kod:
[network]
available=1

[tmc-http]
enabled=1
profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
profile_version=2
udp.enabled=0

[tmc.src.http]
enabled="1"

Pobiera błyskawicznie na wszystkich nextgenach, czy to skin Ari czy Pongo. Skiny najnowsze, bez ingerencji w save.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 76 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6540
Skąd: znikąd
Wysłany: 2018-11-17, 09:37   

Do tej pory pobierało mi wylacznie jesli pozycję" z palca" tj wpisami w sys.txt ustawilem poza granicami Polski i dla wszystkich sprawdzanych krajow poza Polską.

W tym momencie zaremowalem wszelkie inne klucze w sekcji [tmc-http] poza tymi, ktore pokazal szwagier22 tj:

Kod:
;dl_dist_1_km=400.0
;dl_dist_0_km=20.0
;dl_max_events_added=30000

i natychmiast zaczelo pobierac dane ;-)
Co ciekawe : zaremowane dzis klucze mialem w sys.txt "od zawsze"
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jezrdnag 
Navi Expert


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 230
Skąd: Bristol
Wysłany: 2018-11-18, 03:12   

Czyli z Primo 2,4 działać nie będzie..??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10