Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
Primo (ANDROID) i TMC
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-06-23, 18:37   

Jaki typ trasy masz ustawiony ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-23, 18:42   

no_taki napisał/a:
Jaki typ trasy masz ustawiony ?


Szybka.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1317
Wysłany: 2019-06-24, 18:04   

Cav napisał/a:

Ktoś ma rozeznanie, jak traffic działa np. w sygic?

Tak samo jak w iGO, czyli bez problemu prowadzi na zamkniętą drogę. :mrgreen:
iGO przynajmniej nic nie komentuje, a Sygic prowadzi tam gdzie jest zakaz, a z drugiej strony gdzie można jechać ustawił znak zakazu. :lol:
Jedynie TomTom, zarówno Go jak i nds prowadzą prawidłowo.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-24, 18:13   

szwagier22 napisał/a:
Cav napisał/a:

Ktoś ma rozeznanie, jak traffic działa np. w sygic?

Tak samo jak w iGO, czyli bez problemu prowadzi na zamkniętą drogę. :mrgreen:
iGO przynajmniej nic nie komentuje, a Sygic prowadzi tam gdzie jest zakaz, a z drugiej strony gdzie można jechać ustawił znak zakazu. :lol:
Jedynie TomTom, zarówno Go jak i nds prowadzą prawidłowo.


Bardziej chodziło mi o działanie traffic'a, czyli o korki i ich omijanie na podstawie danych z traffic'a.
A nie o błędy w mapach.
Mapy w TT,Sygic i Igo są te same - więc nie ma specjalnych powodów, aby błędy w nich były różne.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-06-24, 18:15   

Panowie, to nie jest tak do konca.
Wczoraj po poscie CAv sprawdzilem i iGO pokazalo mi czas przejazdu ta trasie Brzesko-Wroclaw 4.45 ( 325 km ) peowadząc rzeczyiwićie po A4 z tym, ze dopiero wieczorem zauwazylem , ze mam ustawioną trase latwa a nie szybką.
Przestawilem wtedy typ trasy ale juz pokazywalo czas przejazdu 3 godziny z minutami ( cp jest calkiem możliwe )
W tym momencie pokazuje przejazd 3.47 h ( czyli z opoźnieniem ) ale dfalej prowadzi przez A4
Pytanie , czy inna trasa byloby szybciej ?
P.S Co najlepsze google maps pokazuje czas przejazdu 3.13 twierdząc, ze zadnych opóźnien nie ma
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-24, 18:19   

no_taki napisał/a:
Panowie, to nie jest tak do konca.
Wczoraj po poscie CAv sprawdzilem i iGO pokazalo mi czas przejazdu ta trasie Brzesko-Wroclaw 4.45 ( 325 km ) peowadząc rzeczyiwićie po A4 z tym, ze dopiero wieczorem zauwazylem , ze mam ustawioną trase latwa a nie szybką.
Przestawilem wtedy typ trasy ale juz pokazywalo czas przejazdu 3 godziny z minutami ( cp jest calkiem możliwe )
W tym momencie pokazuje przejazd 3.47 h ( czyli z opoźnieniem ) ale dfalej prowadzi przez A4
Pytanie , czy inna trasa byloby szybciej ?


Zdaniem NE i Yanosika, wcześniejszy zjazd z A4 oszczędziłby 30-45 minut.
A one zbytnio się nie mylą w tych kwestiach, zwłaszcza NE.
Porównaj z danymi na ten sam moment na mapach w necie, NE ma taką:
traffic.naviexpert.pl

Dzisiaj już nawet Waze prowadziło objazdem, więc pewnie GM też.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-06-24, 18:30   

To bardzo interesujace, tyle że nieprawdziwe, przynajmniej na chwilę obecną.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1317
Wysłany: 2019-06-24, 19:03   

Cav napisał/a:
Mapy w TT,Sygic i Igo są te same - więc nie ma specjalnych powodów, aby błędy w nich były różne.

Bardzo słuszna uwaga - powodów nie ma a błędy są. :mrgreen:
Robiłem dziś symulację na TT, iGO, Sygicu i AM - tylko TT nie dał się wpuścić w maliny i wjechać na zakaz.
Reszta wjechała bez problemu.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-24, 19:31   

no_taki napisał/a:
To bardzo interesujace, tyle że nieprawdziwe, przynajmniej na chwilę obecną.


Ale co jest nieprawdziwe?

[ Dodano: 2019-06-24, 19:31 ]
szwagier22 napisał/a:
Cav napisał/a:
Mapy w TT,Sygic i Igo są te same - więc nie ma specjalnych powodów, aby błędy w nich były różne.

Bardzo słuszna uwaga - powodów nie ma a błędy są. :mrgreen:
Robiłem dziś symulację na TT, iGO, Sygicu i AM - tylko TT nie dał się wpuścić w maliny i wjechać na zakaz.


Konkretnie o jaki zakaz chodzi?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-06-24, 19:33   

Cytat:
Ale co jest nieprawdziwe?

cav, nie widzisz jak trafic NE prowadzi ???
Pisaleś że każe omijac A4 ,a tu proszę.. przez A4
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-06-24, 19:41   

no_taki napisał/a:
Cytat:
Ale co jest nieprawdziwe?

cav, nie widzisz jak trafic NE prowadzi ???
Pisaleś że każe omijac A4 ,a tu proszę.. przez A4


Widzę że na zrzucie właśnie Bielany ominął i zjechał poprzednim zjazdem.
Zresztą ten remont już się dzisiaj kończy wg planu - może właśnie się skończył i ruch już odbywa się w miarę normalnie,
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1317
Wysłany: 2019-06-24, 20:02   

Cytat:
Konkretnie o jaki zakaz chodzi?

Zakaz wjazdu. Jezdnia dwukierunkowa po dwa pasy i remont wiaduktu od pół roku albo i więcej. Jeden kierunek wyłączony, na drugim zwężenie do jednego pasa - czyli ruch jednokierunkowy bez wahadła.
I za wyjątkiem TT wszystkie nawi prowadzą pod prąd - świetna okazja do solidnego mandatu, czego osobiście doświadczył mój znajomy. ;-)
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6475
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-06-24, 20:14   

Mam tu teorię spkiskowa ;-)
skoro TT robi innym mapy a równicześnie ma swój program to takie małe niby , ale nieprzyjemnie dla użytkownika blędy w mapach innych, skutecznie mogą przekonac by jednak kupić program TT ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1317
Wysłany: 2019-06-24, 20:28   

Największe jaja zrobił Sygic, bo ustawił zakaz wjazdu z tej strony gdzie można jechać - a to już pewnie robota ruskich. :mrgreen:
 
 
Cav
Waypoint


Dołączył: 02 Maj 2017
Posty: 110
Wysłany: 2019-07-02, 07:28   

Czy I-go posiada trafiika z Bałkanów?
Np. Chorwacja, Serbia, Macedonia?
Bo niżej niż z Austrii, nie pobrało mi żadnego zdarzenia.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10