Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:42
MODECOM MX3HD jak zmienić tapetę/panel itp?
Autor Wiadomość
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-24, 19:00   MODECOM MX3HD jak zmienić tapetę/panel itp?

Witam. Niby prosta rzecz a sprawia mi trudność. Jak zmienić
1. obrazek podczas ładowania się nawigacji
2. tapetę (mam do wyboru tylko kilka domyslnych a jak sobie wgram swoje to ich nie widzi)
3. dźwięk na wstępie
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-07-21, 09:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2013-11-24, 19:02   

Próbowałeś wg MX3 bez HD?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-24, 19:12   

tzn w ogóle nie wiem jak to zrobić. Szukałem ścieżki do podstawowych kilku tapet ale ich nie znalazłem w żadnym folderze. W ustawieniach jest browse więc teoretycznie można by wgrać swoją tapetę i podać do niej ścieżkę ale problem w tym że przenosi mnie do okna \SDMMC w którym nic nie ma.
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 56
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
Wysłany: 2013-11-24, 19:40   

aleks napisał/a:
Nie dostaniesz się bezpośrednio z komputera do plików systemowych, gdyż są one ukryte.
Musisz uruchomić Windows, następnie uruchamiasz "run residentflash2" (myślę, że w trójce jest podobnie jak w dwójce). Wyświetli Ci się ten folder i teraz musisz go skopiować w dowolne miejsce: albo na residentflash albo na kartę. Teraz dopiero po podłączeniu navi do komputera w trybie Active Synchro będziesz mógł sobie cały system skopiować na dysk komputera i bawić się nim do woli.
Pozdrawiam
Witam więc jak to jest z tym modecomem mx3 hd jest w pełni odblokowany czy nie jeśli tak to dlaczego wszystkie foldery są puste praktycznie działa tylko panel sterowania nie moża nawet tapety dołożyć,zmienić na pulpicie chyba że JA nie mogę tego zrobić .Z góry dzięki za odpowiedz

Ps. chodzi mi o pulpit systemowy.
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-11-24, 19:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-24, 20:45   Re: MODECOM Freeway MX3HD jak zmienić tapetę itp?

SKORPUCH napisał/a:
Witam. Niby prosta rzecz a sprawia mi trudność. Jak zmienić
1. obrazek podczas ładowania się nawigacji
2. tapetę (mam do wyboru tylko kilka domyslnych a jak sobie wgram swoje to ich nie widzi)
3. dźwięk na wstępie


1. Obraz startowy zmieniasz podczas aktualizacji firmware'u. Pobierz go ze strony producenta razem z instrukcją aktualizacji. Wymieniasz obraz na swój zachowując oryginalną nazwę i rozszerzenie (.bmp). Wykonujesz aktualizację zgodnie z instrukcją i po restarcie masz swój obraz startowy.
2. Tapety (muszą mieć rozdzielczość 800x480, wgrywasz do pamięci wewnętrznej (w trybie Active Synchro) lub na kartę. Po uruchomieniu navi wchodzisz w ustawienia/ tapety, wyświetli się ResidentFlash, albo SDMMC, albo jedno i drugie - zależy gdzie masz obrazy. Wybierasz który chcesz i klikasz: ustaw.
3. Dźwięki są dostępne wg ścieżki: ResidentFlash2/ YFAPP/ Sound. Dostęp do folderu ResidentFlash2 - wg mojego wcześniejszego opisu - tu wyżej przytoczonego przez JOSE001
 
 
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-24, 22:37   

Cytat:
2. Tapety (muszą mieć rozdzielczość 800x480, wgrywasz do pamięci wewnętrznej (w trybie Active Synchro) lub na kartę. Po uruchomieniu navi wchodzisz w ustawienia/ tapety, wyświetli się ResidentFlash, albo SDMMC, albo jedno i drugie - zależy gdzie masz obrazy. Wybierasz który chcesz i klikasz: ustaw.


Gotowy obraz w rozdzielczości 800x480 oraz dwóch rozszerzeniach .jpeg oraz .bmp skopiowałem w trybie active sync do ResidentFlash, po czym odłączyłem od komputera oraz ponownie uruchomiłem nawigację. Wchodzę w ustawienia - tapety - znajdź i znów mam pusty katalog \SDMMC :-/
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-25, 16:41   

SKORPUCH
To jest coś dziwnego.
A gdzie są tapety systemowe?
Spróbuj też wrzucić je bezpośrednio na kartę.
Pozdrawiam
 
 
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-25, 16:58   

Cytat:
A gdzie są tapety systemowe?

myślałem, że tutaj się tego dowiem
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-25, 18:41   

ResidentFlash2/ YFAPP/ Wallpaper
A jak wrzucisz bezpośrednio na kartę, to też Ci nie wyświetla?
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1068
Wysłany: 2013-11-25, 19:14   

SKORPUCH, utwórz na karcie folder Tapety i wrzuć tam jakąś tapetę później wejdź w ustawienia tapet i jak pamiętam tam jest chyba dodaj lub wybierz nową wówczas wskaż na SDMMC/ Tapety i wybierz zobaczysz czy ci załaduje dokładnie nie pamiętam bo dawno robiłem to koledze ale zobacz
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
JOSE001 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 56
Dołączył: 15 Sie 2013
Posty: 13
Skąd: RUDA
  Wysłany: 2013-11-25, 20:54   

d.marco napisał/a:
SKORPUCH, utwórz na karcie folder Tapety i wrzuć tam jakąś tapetę później wejdź w ustawienia tapet i jak pamiętam tam jest chyba dodaj lub wybierz nową wówczas wskaż na SDMMC/ Tapety i wybierz zobaczysz czy ci załaduje dokładnie nie pamiętam bo dawno robiłem to koledze ale zobacz


Witam w opcjach tapety kliknij na znajdz później wskaż na folder z twoimi tapetami kliknij znowu na jedną z twoich obrazków dwa razy zamknij meniu i powinna być już na pulpicie samoczynie powinna również przejść na flesza, w moim przypadku tak było .Ale w jaki sposób włożyć swoją tapetę na pulpit systemowy to mi spędza sen z oczu jak tego dokonać.
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-25, 21:40   

JOSE001,
Przecież masz napisane: ekran startowy zmieniasz podczas aktualizacji firmware'u
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1068
Wysłany: 2013-11-25, 21:57   

JOSE001, wrzuć na karte obrazek o nazwie logopa05 (chyba) w formacie mapa bitowa i wrzuć na karte frimware'u dokładny opis wgrywania masz na stronie producenta Modecom razem z frimware'
http://www.modecom.pl/pli.../FreeWAY_MX3_HD
_________________
"Modecom MX2" i SG A 5
 
 
SKORPUCH
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 23 Lut 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-11-25, 22:17   

Cytat:
Witam w opcjach tapety kliknij na znajdz później wskaż na folder z twoimi tapetami kliknij znowu na jedną z twoich obrazków dwa razy zamknij meniu i powinna być już na pulpicie samoczynie powinna również przejść na flesza, w moim przypadku tak było .Ale w jaki sposób włożyć swoją tapetę na pulpit systemowy to mi spędza sen z oczu jak tego dokonać.


Roz... mnie. Czemu nie czytacie ze zrozumieniem? Ludzie, jestem informatykiem z zawodu, nie ważne, że w życiu robię co innego, mam pojęcie. A wy mi wyjeżdżacie z tekstami kliknij znajdź i podaj ścieżkę do folderu. Jeśli byłoby to możliwe to nikomu bym tu głowy nie zawracał. Piszę przecież, że klikam znajdź i ląduję w pustym folderze \SDMMC i jedyne co mogę zrobić to opuścić ten folder.
 
 
aleks
Waypoint


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 196
Wysłany: 2013-11-25, 22:25   

Czy aktualizowałeś firmware?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13