Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
OziExplorer ustawienia odbiornika GPS
Autor Wiadomość
szymano 
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2013
Posty: 24
Skąd: Warszawa, Darłowo
Wysłany: 2013-11-25, 00:02   OziExplorer ustawienia odbiornika GPS

Witam,

mam odbiornik GPS navibe gm720. Podłączam go za pomocą USB do laptopa. Program VisualGPS widzi satelity i wskazuję pozycję a w Ozim nic się nie dzieje. Jakie ustawienia są prawidłowe?

Będę wdzięczny za odpowiedź.


Pozdrawiam
Szymano
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18762
Wysłany: 2013-11-25, 07:27   

Wieczorem pogrzebię w ustawieniach swojego programu i zobaczę, jakie tam są opcje
_________________

 
 
martel11
Navi Expert


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 463
Wysłany: 2013-11-25, 11:32   Re: OziExplorer ustawienia odbiornika GPS

szymano napisał/a:

mam odbiornik GPS navibe gm720. Podłączam go za pomocą USB do laptopa.
Szymano


Rozumiem, że chcesz używać Oziexplorera w wersji na PC na laptopie z dołączonym odbiornikiem GPS. Ja niestety nie mam doświadczenia w takim korzystaniu z Oziexplorera. Ale ustawienia masz w zakładce konfiguracja. Tu masz GPS, COM i inne, możesz zmieniać parametry, ale zacznij od autowykrywania. Poczytaj też na forum garniak.pl, np. tu:
http://www.garniak.pl/vie...&t=7404&start=0
Możesz też poczytać tu:
http://bcwildfire.ca/ftp/...ning-Manual.pdf
 
 
szymano 
Waypoint


Dołączył: 24 Lis 2013
Posty: 24
Skąd: Warszawa, Darłowo
Wysłany: 2013-11-25, 17:41   

Udało się! Garniak.pl pomógł :)

[ Dodano: 2013-11-27, 18:28 ]
Jak miałem poprzednią wersję było dobrze a teraz przy wersji 3,95,5k mam taki problem, że cały czas pokazuję, że mapa jest źle skalibrowana. Cały czas o 200-300 metrów na południe jest przestawiona moja pozycja. Na każdej mapie.
O co tu chodzi?

[ Dodano: 2014-01-15, 03:13 ]


Takie mam ustawienia. Dodam, że Auto Mapa i SAS planet chodzi dobrze.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10