Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
vordon 5' tylko ekran startowy
Autor Wiadomość
wchpikus
azymut


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-21, 12:38   vordon 5' tylko ekran startowy

witam
Po zmianie rejestru starowego z laucher.exe na automape navi juz nie wstala, jest tylko ekran startowy.
Czy da sie reanimowac taka nawigacje?
Komputer nie widzi urzadzenia, nie ma dostepu do karty i jak samego navi.
Wyswietla tylko ekran startowy.
Czy da sie jakos ja uratowac, czy tylko serwis?
Nie wiem jaki to sprzet, co jest w srodku.
Reamowal ktos?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-21, 12:41   

wchpikus napisał/a:
Po zmianie rejestru starowego z laucher.exe na automape navi juz nie wstala,
Aż tak ci zależało na tym aby nie było jednego dodatkowego kliku? Teraz to już tylko serwis.
_________________
Poradniki
 
 
wchpikus
azymut


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-21, 12:45   

Czyli nie da sie wgrac firmware z karty sd?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-21, 12:52   

wchpikus napisał/a:
firmware
A masz takowe? Wiesz jak je wgrać?
_________________
Poradniki
 
 
wchpikus
azymut


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-21, 13:10   

Google napisał/a:
wchpikus napisał/a:
firmware
A masz takowe? Wiesz jak je wgrać?


Chyba taki sprzet powinien miec bootloader, tylko kwestia jak go uruchomic.
Nie ma dodatkowych klawiszy, chyba ze w srodku, wiec pozostaje albo sprawdzanie karty sd przy starcie, albo inna opcja.
Co do firmware, nie wiem jaki procek tam siedzi, dlatego pytam sie tutaj.
Na razie nie mam mozliwosci rozebrania.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2374
Skąd: Google
Wysłany: 2013-12-21, 22:43   

wchpikus napisał/a:
Co do firmware, nie wiem jaki procek tam siedzi,
Masz to od nowości? Na pudełku wszystko pisze. Jakieś naklejki na nim też zapewne są i szukaj w Google a znajdziesz .
_________________
Poradniki
 
 
wchpikus
azymut


Dołączył: 21 Gru 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-12-22, 11:23   

Google napisał/a:
wchpikus napisał/a:
Co do firmware, nie wiem jaki procek tam siedzi,
Masz to od nowości? Na pudełku wszystko pisze. Jakieś naklejki na nim też zapewne są i szukaj w Google a znajdziesz .



pocesor mediatek mt3351
128M flash

[ Dodano: 2013-12-22, 17:06 ]
wchpikus napisał/a:
Google napisał/a:
wchpikus napisał/a:
Co do firmware, nie wiem jaki procek tam siedzi,
Masz to od nowości? Na pudełku wszystko pisze. Jakieś naklejki na nim też zapewne są i szukaj w Google a znajdziesz .



pocesor mediatek mt3351
128M flash


Szukam tego:3.2.0-100524-OSCH.128M.rar

Da sie to zagrac, ale trzeba rozebrac navi.
Moze da sie z karty?

Ktos ozywial juz taka nawigacje?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-23, 09:15   

Po wersji FW raczej nie znajdziesz. Dużo lepsza metoda to rozkręcić nawi i odczytać oznaczenie płyty głównej z naklejki. Na tej podstawie na 99% znajdziesz pasujący FW.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9