Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 21:55
Brak bibliotek dll - skąd wziąć i gdzie dograć
Autor Wiadomość
wiczy 
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 22
Wysłany: 2007-08-21, 23:07   Brak bibliotek dll - skąd wziąć i gdzie dograć

witam
wszystko ladnie, pieknie. ale tylko podczes instalacji i uruchamiania programow korzystajacych ze scierzek do dll "wzglednych" tzn podawanych przy starcie systemu badz za pomoca %user/system!!
a co z programami odwolujacymi sie bezposrednio do katalogow.....??
np automapa w w/w sposob da sie zainstalowac , ale nie uruchomi sie!!
w aplikacji am.exe podana jest bezwzgledna scierzka do \windows
polecam to:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=249

pozdro
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-12, 14:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-21, 23:17   

no ja wiem że to polecasz bo coś bardzo przyblizonego sam podałeś jakis czas temu... :-P
...no ja jako wciąż z drżącą ręką podchodzący do rejestru tak to widzę...

a mógłbyś wyjasnić co wtym przepisie jest ponad ustalona przez ciebie swego czasu normę...

...czy jak zwykle złotymi myślami rzucasz w biednych forumowiczów... ;-)
oświecisz??
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
wiczy 
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 22
Wysłany: 2007-08-21, 23:23   

nie ponad tylko zbyt malo. dll na karcie lub flash'u sa ok. nie kasuja sie i jest do nich dostep i aktualizacja, ale niektore programy olewaja rejestr i nie szukaja dll'ek tam gdzie im karzemy tylko tam gdzie one chca.przyklad automapa. i w tedy trzeba kopiowac dll'ki do \windows.
teraz jasne??

[ Dodano: 2007-08-21, 23:28 ]
a jeszcze inna rzecza sa ustrawienia am.
zdarza sie ze po restarcie nie mamy fotoradarow i suszarek
pliki z danymi urzytkownika sa przechowywane w my documents\automapa settings
wystarczy po konfiguracji swojej automapy przekopiowac ten katalog do katalogu w ktorym mamy zainstalowana am i sprawa zalatwiona. przy starcie am przegra te pliki do \my documents\automapa settings
pozdro
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-21, 23:30   

jeżeli mówisz o tym windows w głownym \ to przecież automapka spokojnie chodzi i urachamia się na tym co zapodałeś...z twoimi pliczkami we \flash_storage\windows

proszę: ciut zmienione ale główna myśl to twoje , wiec licho trafiłes na kaprala w tej materii... a i st.szeregowego moze... :-/
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
wiczy 
Waypoint



Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 22
Wysłany: 2007-08-21, 23:33   

no wiem ale ja do tych dll pije ze nie wystarczy jak sie zrobi inny katalog i podgra bo i tak nie wszystko pojdzie

sorki za niescislosci

[ Dodano: 2007-08-21, 23:45 ]
ale nie to jest celem. am4 europe ppc!! to trzeba uruchomic
potrzebuje plikow automapa.amm , map.a, ways.a z zarejestrowanej wersji na ppc.
 
 
CZEMPIK
[Usunięty]

Wysłany: 2007-09-06, 07:29   

witam,

też walcze ze sprzętem na windows 5 CE

zgodze się z WICZY
auto mapa po resecie aby sie uruchomić domaga się dogrania kilku plików do /Windows
i za chiny ludowe nie mogę tego obejść (próowałem wiele kombinacji)
dokładnie sprawa rozbija się o plik fax.bin (który wystarczy dograć do /Windows i AM śmiga, po resecie żnowu trzeba dograć tego fax.bin inna lokalizacja tego pliku nie pomaga)



a co do ustawień AM po resecie to pewnie da się to przeskoczyć , w rejestrze zmienić my ścieżke do katalogu my documents (ale tego jeszcze nie męczyłem)

szanowni koledzy czy jest na to jakaś rada ??
 
 
maxpl
GPS instruktor



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2007-09-21, 22:54   Moje Spostrzeżenia co do plików DLL.

Gdy wykonałem wszystkie instrukcje co do plików *.dll gra która wcześniej uruchamiała się przestała i tu zastanawiałem się dlaczego :?: :?: :?:
Całej drogi testów nie będę opisywał, ale jakie wnioski wyszły z tej pracy:

1. Pliki dll mogą być różne o tej samej nazwie,

2. Jeżeli do katalogu z danym programem damy inną dll-ke o tej samej nazwie co w katalogu utworzonym z plikami *.dll to priorytetem dla programu będzie Dll-ka w katalogu programu który uruchamiamy, a tą z katalogu dlls pominie.

3. U mnie taką dll-ką byl pliczek GX.DLL który z katalogu dlls nie działała gra a inny o tej samej nazwie p.2 uruchomił grę od razu,

Pamiętajcie niektóre dll-ki o tych samych nazwach są nowsze lub starsze, patrzmy na wielkość pliczku i w razie nie uruchamiania się programu podmieńmy z zachowaniem kopii starego.
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
Luccas
GPS instruktor


Dołączył: 21 Lip 2007
Posty: 591
Wysłany: 2007-09-21, 23:16   

Dokladnie ..... dodam jeszcze ze niektore wersje bibliotek, sa odpowiednio zmnienione aby dzialaly pod WinCe i nie powodowaly bledow.

Co do gx.dll - to jest to akceleracji grafiki jest wiele wersji tej biblioteki - szczegoly w GAPIforHpc.
 
 
 
looki269 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-04-02, 22:16   instalacja dll do akiry 512

Witam.
Jak zainstalować dodatkowe biblioteki dll na akirze 512 z biedronki??
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-02, 22:18   

Poprostu wzucasz je do katalogu Windows/
 
 
looki269 
Waypoint


Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 17
Wysłany: 2008-04-02, 22:24   

Wyskakuje informacja brak wolnego miejsca na dysku :-|

Czy nie mogą być gdzieś indziej tyko w rejestrze coś zmienić/dodać
 
 
navigator
Administrator


Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 723
Wysłany: 2008-04-02, 22:59   Re: instalacja dll do akiry 512

looki269 napisał/a:
Witam.
Jak zainstalować dodatkowe biblioteki dll na akirze 512 z biedronki??


Prościej już nie można [zresztą jedyny sensowny sposób ] : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=274
Nie wystarczy samo wgranie - należy jeszcze wskazać nawigacji gdzie ma szukać - ale to wszystko znajdziesz w poście w/w.
 
 
lazy49
Navi Expert


Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 411
Wysłany: 2008-05-10, 09:20   Jak szybko i łatwo znaleźć brakujące biblioteki

Od razu gwoli wyjaśnienia: sposób ten znalazłem na angielskim forum poświęconym GPS.
Ściągamy program stąd: http://www.dependencywalker.com/depends22_x86.zip
tworzymy na PC katalog np: Depends i w nim rozpakujemy ściągnięty plik (program jest bezinstalacyjny).
Gdy testując na naszej nawigacji nowy program (który teoretycznie powinien chodzić na naszym WIN CE) i otrzymamy komunikat o niewłaściwej wersji lub brakujących bibliotekach to:
-Bezpiecznie zamykamy program, bezpiecznie wyjmujemy kartę z programem z nawigacji, umieszczamy kartę w czytniku PC i odpalamy nasz ściągnięty program Depends;
-Jak się otworzy to: file open i w okienku wskazujemy na kartę i dalej plik wykonawczy naszego programu który nie chce ruszyć na naszej nawigacji;
-Otrzymamy wykaz zależności, ale łatwo się zorientować pliki z symbolami na żółto plus znak zapytania to brakujące biblioteki, które trzeba uzupełnić. Natomiast czerwone zaznaczenia plus teksty na czerwono to niewłaściwa wersja danej biblioteki;
-Zamykamy program Depends, uzupełniamy (najlepiej w katalogu programu który nie chce ruszyć na naszej nawigacji) brakujące biblioteki albo wstawiamy inne wersje;
-Ponownie odpalamy Depends. Kiedy znikną żółte kolory, znaki zapytania oraz czerwona kolorystyka powinno być OK!
-W bezpieczny sposób usuwamy kartę z czytnika PC, umieszczamy w nawigacji.
Program powinien wystartować.

Uwagi:
1) program Depends jest w wersji x86 dla Windows 95,98,Me,NT,2000,XP,Vista. Są też wersje dlax64;
2) Teoretycznie program jest dla systemów j.w. ale co odkryto sprawdza się też dla diagnostyki Win CE;
3) Czasami program wykrywa brakujące biblioteki które de facto są już w naszej nawigacji, ale pamiętajmy diagnostyka jest wykonywana na PC w jego środowisku.

Do testów polecam programik, o którym już wiadomo jakich nie ma bibliotek. Na przykład ten: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1050

Z poziomu navigacji polecam:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=534
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-22, 20:05, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
wezyk20 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-05-18, 16:04   Lark 35.0 Gry, Programy

Witam.
Mam taki problem od jakichś 2 dni mam Larka 35.0. Chciałem na nim odpalić jakąś gre i program. Niektóre chodzą mi bez problemu a niektóre znowu nie. Przeczytałem na forum że potrzebne są biblioteki do każdej aplikacji. Ściągnełem dane biblioteki wrzucam do programów lub gierek i nici nie chodzą. Trzeba zrobić coś specjalnego, żeby sie gierka odpaliła. Chyba że istnieje sposób na przypisanie tych bibliotek na stałe do windowsa. Próbowałem sposobu z forum ale nie działa bo rejest sie kasuje po restarcie Larka.
Pomocy.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-05-29, 00:15   

Nie przypiszesz DLLi do Windowsa - jak zauwazyleś, kasuje się. Jedynym wyjściem jest wrzucanie DLL-i do katalogu z grą. A to że Ci nie rusza, może być winna inna wersja jakiejś biblioteki; i nie ruszy :-/
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12