Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-07, 21:55
Brak bibliotek dll - skąd wziąć i gdzie dograć
Autor Wiadomość
Palczi 
azymut


Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-03, 16:42   

Skąd wiedzieć jaką biblioteke skopiować do katalogu z grą? Mój sprzęt to Lark 35.3 odblokowany.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-03, 20:47   

Jest taki program na PC - "Dependency Walker". Odpalasz go na PC, wskazujesz mu plik EXE danej gry/programu, i po chwili masz podane na tacy z jakich bibliotek soft korzysta, które już masz a których nie masz. Dokopiowujesz DLL-le i tyle :-)
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
spear21

Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 0
Wysłany: 2008-06-05, 15:24   BRAK BIBLIOTEK ??

WITAM WSZYSTKICH NA FORUM.
Mam problem z Medionem P4410. Igo 2008 chodzi bez problemu, ale rozdziałka nie pasuje i zajmuje tylko 2/3 ekranu. Natomiast przy próbie instalacji Igo 2006 zgłasza taki komunikat: Cannot find AUTORUN (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available. Jak sobie poradzić z tym fantem, skąd wziąć brakujące biblioteki? Ewentualnie może jest sposób na problem z rozdzielczością w Igo 2008? Bardzo proszę o pomoc, bo jestem kompletnie zielony w temacie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
P.S. Zaznaczam, że korzystam z Mac-a i nie mam możliwości instalacji ActiveSync ani żadnego innego softu. Dane przerzucam na SD przez czytnik.

[ Dodano: 2008-06-06, 07:34 ]
Dodam jeszcze, że na Medionie zainstalowana jest Winda CE 5.0
pzdr.
_________________
Grzegorz
 
 
pitbul455 
Waypoint
DamianeX



Wiek: 31
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 101
Skąd: ja to wiem
Wysłany: 2008-06-08, 14:47   

wie ktoś jak dodać te biblioteki na kartę żeby je ładowało? bo jest jeden post na forum lecz nie rozumiem czynności dodawania klucza i to "mutlitext" itd
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-06-08, 20:10   

pitbul455 napisał/a:
wie ktoś jak dodać te biblioteki na kartę żeby je ładowało? bo jest jeden post na forum lecz nie rozumiem czynności dodawania klucza i to "mutlitext" itd

wczytaj się w ten pościk , przed sekundą, juz nie po raz pierwszy niestety, zmieniłem tam kilka słówek coby bardziej rozjaśnić sytuację z tym multitekstem (...Luccas chyba przez miesiąc nie spojrzy w moją stronę :-) )

---
no ale moze zabierz się do tego wczytywania po meczu ;-)

eee no chris nie marudz ze nie spojrze w twoja strone hehe :lol:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
Ostatnio zmieniony przez Luccas 2008-06-08, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-06-14, 02:14   

spear21 napisał/a:
Jak sobie poradzić z tym fantem, skąd wziąć brakujące biblioteki?

Z działu download - http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=18 albo http://www.my-navia.pl/dl...tion=file&id=30 lub http://www.my-navia.pl/dl...ction=file&id=5
 
 
spawach 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-07-17, 16:56   Brak bibliotek

chcialem sobie zainstalowac odtwarzacz mp3 itd ale niestety nie moge bo wyskakuje mi blad tak jak FAQ brak bibliotek, niestety nie pokazuje mi jakich brak, czy da sie jakos dograc ewentualnie przeinstalowac win CD 5.0 ?nawiacja to MM5312 A3

Kod:

Cannot find 'xxxxxx' (or one this components). make sure the path and filename are correct and that all the required libraries are available
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-20, 00:19   

Uzyj (na PC) programu "Dependency Walker" (LINK)wskazując ten program który sprawia Ci kłopoty. On wskaże Ci jakich DLL-li potrzebujesz.

Cytat:
...Narzędzie skanuje każdy moduł Windows (wyszukując pliki typu EXE, DLL, OCX, SYS, i inne) i buduje diagram wszystkich zależnych modułów razem z listą ich funkcji. Umożliwia śledzenie do jakich plików (np. programów, bibliotek) odwołuje się dany program. Może wychwycić wszystkie rodzaje zależności, włączając zależności dynamiczne, które pojawiają się w czasie pracy modułu. Okno programu składa się z czterech części, wyświetlających drzewo zależności modułu, listę modułów, do których odwołuje się śledzony program, listę funkcji importowanych przez dany moduł oraz listę modułów eksportowanych. Dependency Walker przegląda wskazany moduł w poszukiwaniu modułów, od których on zależy, a jeśli takie znajdzie - umieszcza je w drzewie zależności. Jest przydatny przy ręcznym usuwaniu zainstalowanych programów, ale także przy kłopotach, których źródłem mogą być pliki o innych wersjach niż wymagane przez jakiś program. Można go również wykorzystać do pisania skryptów Setupu, analizowania programów i rozwiązywania problemów pojawiających się przy ładowaniu programów...
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
spawach 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-07-20, 11:03   

chodzi o to ze kazdy program sprawia klopoty, zadnego programu nie moge zainstalowac
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-20, 12:10   

To znaczy że brak Ci jakichś bibliotek lub są w nieodpowiedniej wersji. Zrobiłeś jak pisałem wyżej? Czy czekasz na gotowe pliki bo nie chce Ci się szukać?

Na próbę - podaj mi program (link do niego) który Ci nie działa, to Ci podam jakich DLL potrzebujesz.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-20, 13:27   

Witaj Wedrowca,
znasz moze jakis programik do wskazywania jakich dll jest brak,dzialajacy z poziomu nawigacji?
Byl gdzies,ale nie moge go wyszperac :evil:
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-20, 23:24   

Było coś takiego, ale działało na nawigacji delikatnie mówiąc nieciekawie i... nie zawsze. Szkoda nerwów.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
spawach 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-07-22, 10:01   

wiec tak program to MortPlayer
biblioteki które są zaznaczone na żółto:
COREDLL.DLL
AYGSHELL.DLL
COMMCTRL.DLL
GX.DLL
MFCCE300.DLL
OLECE300.DLL

Błąd:
Error opening file. Nie można odnaleźć określonego pliku (2)


i jeden czerwony:

WINSOCK.DLL

Błąd
No PE sinature found. This file appears to be 16-bit Windows module.




A takie coś wyświetla mi się na samym dole:


Error: At least one file was not a 32-bit or 64-bit Windows module.
Error: At least one required implicit or forwarded dependency was not found.
Error: Modules with different CPU types were found.
Warning: At least one module has an unresolved import due to a missing export function in a delay-load dependent module.

[ Dodano: 2008-07-30, 21:45 ]
i co teraz mam zrobic podmienic je ?

[ Dodano: 2008-08-08, 22:29 ]
nawet hard reset nie pomogl
 
 
scorpionnl! 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 40
Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-08-08, 13:42   Dll się nie ładuje do systemu

Witam.
Zainstalowałem biblioteki dll według tego opisu http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=dlls wszystko po resecie jest na miejscu,niby tak jak powinno być.Uruchamiam program resinfo.exe w czwartej jego zakładce "Tasks" klikając na dole "Processes" wyświetla mi się komunikat "Toolhelp.dll not Found".Na tej podstawie sądze że biblioteki się nie wczytują,co ważniejsze próbowałem uruchamiać inne programy np.TASKMGR_ARM_static.exe który potrzebuje 3 dodatkowe biblioteki
coredll.dll
mfcce300.dll
toolhelp.dll
I program też nie chce się uruchomić wyskakuje błąd "is not valid Windows Ce application.
Uruchamiałem program z karty,oraz z folderu windows.Żadne zmiany folderów ni pomagały.
Program pobrałem z tej strony http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1549.
Mam zainstalowane biblioteki z działu download.
Nie mam pojęcia co robię źle,ale u mnie nie działa.
Ostatnio zmieniony przez scorpionnl! 2008-08-08, 14:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-08, 14:09   

scorpionnl! napisał/a:
Próbowałem według przepisu
Nie odsyłaj nas do opisu który jest właściwy; napisz w punktach co Ty zrobiłeś, bo gdzieś popełniłeś błąd (sprawdzaj przy okazji czy wszystko jest OK)
...i popraw tytuł, bo nic Ci nie znika...
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11