Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVIO 525 i problemy z programami nawigacyjnymi
Autor Wiadomość
Ranid 
Waypoint



Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 41
Wysłany: 2014-02-04, 18:29   

A czy ta mapa co dają do 525 jest na czasie czy 20 lat do tyłu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18763
Wysłany: 2014-02-04, 18:36   

GC zawsze dawał jedną darmowa aktualizację.
A obecnie w sklepie jest dostępna 2013.03 http://goclever.100sklepow.pl/mapa-polski/
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-05, 10:32   

Teraz daje rok aktualizacji. Często jednak sie zdarza ze działa dłużej (do 2 lat).
PS. Rok od daty mapy a nie zakupu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ufolek8
azymut


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 3
  Wysłany: 2014-02-06, 21:00   NAVIO 525 - problem z mapą

Witam,
Dziś kupiłem na aukcji nowy model GC Navio 525, ogólnie trochę nurtuje mnie ekran bo nie za każdym razem wczytuje mi aplikacje po kliknięciu ale to szczegół. Główny problem polega na tym że nie wczytuje mi mapy. Aplikacja nawigacji wczytuje się pokazuje menu nawigacji i punkt ale mapy nie ma jedynie jednokolorowe puste pole, w wyszukiwarce sygnału pokazuje mi 5 satelit. W czym problem?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2014-02-07, 06:50   

Może nie ma mapy/licencji lub ktoś coś kombinował z aktualizacją i zepsuł.
Jakie masz pliki w folderze Mobilenavigator?

Ja bym reklamował u sprzedawcy - masz numer akucji? W opisie było, ze sprawna?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ufolek8
azymut


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-07, 08:52   

fabrycznie nowy model

pliki takie mam:


jakby jeszcze było mało podładowałem go na full i wyłączyłem rano odpalam a tu bateria rozładowana....
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2014-02-07, 09:02   

Sprawdź folder MAPS.

Wyłączyłeś, czy dałeś na czuwanie?
Ładowałeś czym - porządna ładowarką min. 1000mA, czy z USB z kompa?

[ Dodano: 2014-02-07, 09:03 ]
Może właśnie dlatego ktoś sprzedał?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ufolek8
azymut


Dołączył: 06 Lut 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-07, 09:15   

Folder Mapy:



ładowałem około 3 h łądowarką USB i wyłączyłem
 
 
kanios
azymut


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2014-02-26, 22:21   

Posiadam tą nawigację i wgrałem AM Europy na 2 sposoby jeden to wskazanie AM.exe a drugi wrzucenie do folderu MobileNavigator i zmiana nazwy. W obu przypadkach mam lagi( opóźnieni przy wejściu do menu głównego), czy ktoś ma podobny problem lub wie jak to rozwiązać. ElBasior w jaką mapę instalowałeś ja mam 6.15 (2206)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2014-02-26, 22:29   

kanios napisał/a:
mam lagi

Patrz wątek "FAQ - Automapa"
Cytat:
Sposoby poprawy płynności: http://www.my-navia.pl/view....php?t=23215 oraz post http://www.my-navia.pl/vi...p=328947#328947
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kanios
azymut


Dołączył: 12 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2014-03-04, 20:40   

Ja zrobiłem trochę inaczej aby AM EU mi chodziła płynnie a mianowicie:
1) Wyciągnąłem [kartę pamięci] i zainstalowałem sam program AM na pamięci wewnętrznej, podczas instalacji odznaczyłem mapy europy.
2)Włożyłem [kartę pamięci 4GB] i zainstalowałem program + Mapy Europy na [karcie pamięci]
3)W nawigacji wskazałem "Ścieżkę GPS" na \ResidentFlash\AutoMapa EU\AutoMapa Eu.exe
4) Można jeszcze odznaczyć Uruchom automatycznie przy włączaniu :)

Nie mam teraz lagów i mapa działa płynnie bez zająknięcia.
Pozdrawiam
 
 
rixonss
azymut


Dołączył: 01 Maj 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-05-01, 22:38   

jak do tego cuda wgrac automape? wgrywam paczuje, odpala sie i komunikat mapy nie zaladowano? probowalem wgrywac i do urzadzenia i na karte sd helpppp, jeszcze pytanie jak mozna przywrocic orginalna aplikacje nawigacji z urzadzenia bo tam chyba fabrycznie bylo cos wgrane?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2014-05-01, 22:57   

Wszystko od dawna możesz znaleźć na forum.
Programy nawigacyjne na 525 - wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=40171
Przywrócenie Mireo: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17093
Problem z niezaładowaną mapą w AM też ma swój temat

Owocnego czytania.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rixonss
azymut


Dołączył: 01 Maj 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-05-03, 16:17   

udalo mi sie dograc automape i tomtom navigator, tomtom dziala bardzo ladnie plynnie pokazuje dokladnie ruch. natomiast automapa to kpina czeka sie po minute jak klikam w opcje wpisywanie adresu to jakis absurd czy wszyscy na tym wspanialym urzadzeniu (navio 525) tak maja? ogolnie to urzadzenie jak narazie wyglada mi na niezly badziew chyba zwroce sprzedawcy bo moje mio moov 200 sprzed 5 lat lepiej sobie radzilo z ta automapa.
 
 
kiko80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 154
Wysłany: 2014-05-03, 16:40   

uważaj z tomkiem na goclever mi na navio 500 mieszał w rejestrze tak że podczas nawigowania czy to na am czy miero igo przechodził po 20min w uśpienie i musiałem przywracać rejestr
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10